Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
e66 - právě jsem koupil a mám hodně dotazů
Re: e66 - právě jsem koupil a mám hodně dotazů
MedWedCZ, na to jde rict jen vitej do klubu, protoze auto, kdyz nesviti je na pic... jak by rekl kurevtor. Uz jen e70 me chybi na prestavbe, ale vyplati se to...cl9vek si nerozbije hubu a ani ty kemiony se s nim na te silnici s tou rampou svetel nechcou hafat 

E53 - M62TUB44
E70 - N62B48
E85 - M54B30
E63 - N62B44

E70 - N62B48
E85 - M54B30
E63 - N62B44

Arnie_one> diky, ale 3 mesice po tom, co jsem to udelal, sla e39 do sveta...
:-/ ... ale novy majitel se ze svetel velmi tesi 

no právě on to dělá i SNEJK a dělá luxusní světla a za polovinu oproti svitlip.
Udělat tak drahou úpravu světel a pak auto prodat je veliká škoda.
Jasně že je to super ale 12 nebo 25k za úpravu momentálně nejsem ochotnej zaplatit.
Zítra budu měřit luxmetrem v noci světla a sám jsem zvědavej ... jistě to nebudou vaše hodnoty 2000+ ale počítám kolem 1tis aspon doufám tedy.
Změřím ještě pár aut at mám nějaké srovnání.
Jasně že je to super ale 12 nebo 25k za úpravu momentálně nejsem ochotnej zaplatit.
Zítra budu měřit luxmetrem v noci světla a sám jsem zvědavej ... jistě to nebudou vaše hodnoty 2000+ ale počítám kolem 1tis aspon doufám tedy.

Filozof> ja vim... ted mam svetla u Snejka...
Mno jo, vylozene me bavi davat auto do poradku a pak jej (se ztratou) prodavat... delam to tak pokazde...
Mno jo, vylozene me bavi davat auto do poradku a pak jej (se ztratou) prodavat... delam to tak pokazde...
Sviti mi to nahovno nebo jenom na pul hovna, tot filozoficka otazka 
Zmerime to Lumetrem
Sorry, ale musel jsem
))
Podle me ma auto hlavne slouzit a pokud nesviti, tak neslouzi. Na co je mi Logic7, komfortni sedačky a jiny krasny veci, když si rozbiju v noci hubu?

Zmerime to Lumetrem

Podle me ma auto hlavne slouzit a pokud nesviti, tak neslouzi. Na co je mi Logic7, komfortni sedačky a jiny krasny veci, když si rozbiju v noci hubu?
Filozof píše:no právě on to dělá i SNEJK a dělá luxusní světla a za polovinu oproti svitlip.
Zítra budu měřit luxmetrem v noci světla a sám jsem zvědavej ... jistě to nebudou vaše hodnoty 2000+ ale počítám kolem 1tis aspon doufám tedy.![]()
Právě naopak mě to auto svítí dobře protože prostě jsou tam některé díly nové jako paraboly atd.. a zajímá mě kolik to dává to je vše ... když mi to pujčí jeden kolega v práci nevidím problém si to tak ze zvědavosti změřit spolu s pár dalšími auty... uvidím kolik svítí v noci... v porovnání atd.
Otázka ví někdo jak se to měří ohledně vzdálenosti ? Nejlépe někde v totální tmě naproti zdi/garáže apod. cca 3 metry od auta ?
Když vidím jak to někteří měří... měla by být konstantní vzdálenost.
Znáte někdo přesně metodiku měření pro porovnání ostatních ?
Otázka ví někdo jak se to měří ohledně vzdálenosti ? Nejlépe někde v totální tmě naproti zdi/garáže apod. cca 3 metry od auta ?
Když vidím jak to někteří měří... měla by být konstantní vzdálenost.
Znáte někdo přesně metodiku měření pro porovnání ostatních ?
Zmer to ze 3, 4, 5 metru. Ostatni vzdalenosti si kdyztak priblizne dopocitas z vysledku, abys mohl porovnavat s dalsima lidma, u kterejch by bylo dobry vedet jak daleko to merili.
Filozof píše:no právě on to dělá i SNEJK a dělá luxusní světla a za polovinu oproti svitlip.
Zítra budu měřit luxmetrem v noci světla a sám jsem zvědavej ... jistě to nebudou vaše hodnoty 2000+ ale počítám kolem 1tis aspon doufám tedy.![]()
a jak to víš že to snejk udělá za polovinu? ty světla viděl? porovnaval? víš co tam dali za techniku. víš o tom že i svit lip dělaj několik variant na každy auto. a ty renovace někdy stojí třeba jen 6 tisíc, prostě je to podle auta, použité techniky, lakování atd atd.
ale rozhodně bych netvrdil že Snejk dělá za polovinu to samý co svitlip.
Snejka bych se nebal, klidně bych to od něj nechal udělat, já třeba zase preferuju svit lip, protože vím že se jim vždycky dovolam, jako kluk z moravy bych měl strach snejkovi něco poslat a doufat že mi to pošle zpět, vím jak to bylo když jsem od něj chtěl airbox na 760i, nakonec jsem ho koupil jinde když mi ho x měsicu neposlal, ale to není nic proti Snejkovi, má toho moc a nedává organizaci. Ve svitlip mi vždycky vyšli vstříc a to jsme něco těch světel udělali, a prostě když řekli, 10. budou světla zpět, tak byli zpět. a když se světla rosili, tak to na svoje náklady vyřešili.
Mně rosení světel taky vyřešili tak, že jsem si to musel zaplatit a stejně se rosej. Jsem domluveny s Falconem, že mně to dá do kupy a zrovna mně dá novou elektroniku na angel eyes.
Když nebudeš jezdit, asi se budou rosit pořád..
Ex - Bmw E66 750Li 2007 individual
Celé léto se světla nerosily, protože bylo sucho. V sobotu u nás byla prutrž a k večeru, když jsem jel z Hradce, tak hrozné vlhko. A v tu dobu se zamlžily obě. Ale můžou být i někde už naštípnuté. U Falcona se na to mrknem. Zajímavé je, že když dělali tlakovou zkoušku, tak to prý těsnilo, ale nevím, jak to dělali, protože mně to neukazovali, moc tajné. zatím svítí pěkně a to je důležité.
každý auto rosí pokud se s ním jezdí málo, prostě dokud budou ve světlech díry, tak do nich tak vlhkost pujde. hold se s tím musí jezdit.
Já proti nim nic nemám jen popisuji jak jsem to viděl před časem kdy se tady trochu dohadovali SNEJK s Tomášem ale to už nechci v tom vrtat ...
Prostě svitlip jsou super v tom máš naprostou pravdu. Snejk má zase dobrou cenovou politiku v tomto jinak ano umí jistě i levnější světla.
Ty moje jsou nějaké renovované na kolik nevím měřil jsem je dnes.
Hodnoty jsou dobré lepší než jsem čekal, min majitel auta říkal že proběhla nějaká renovace světel. Díval jsem se na měřák a auto zaparkoval v noci u vrat plechových garáže.
Naměřil jsem tyto hodnoty
BMW E38 moje : měření
8 metrů od auta měli 1250 - 1320 LUX
3 metry od auta 5930 - 6250 lux
u auta to mělo šílené číslo nezměřitelné ...nad 100tis LUX
FIAT PANDA 6let staré auto 55tis km najeto garážované obyč světla
8 metru od auta 255 - 350 LUX
3 metry od auta 1050 - 1266 LUX
měřeno v totální tmě a několikrát přeměřováno.
Za mě jsem spokojenej. Bohužel další vzorky aut nebyli k dispozici.
Někdy uděláme sraz a změříme si všichni světla ... kdo má nejvíc...
Otcovo e61 530xd vypalovač hlav ...změřím sám jsem zvědavej očekávám ještě lepší hodnoty než mám já ...
Prostě svitlip jsou super v tom máš naprostou pravdu. Snejk má zase dobrou cenovou politiku v tomto jinak ano umí jistě i levnější světla.
Ty moje jsou nějaké renovované na kolik nevím měřil jsem je dnes.
Hodnoty jsou dobré lepší než jsem čekal, min majitel auta říkal že proběhla nějaká renovace světel. Díval jsem se na měřák a auto zaparkoval v noci u vrat plechových garáže.
Naměřil jsem tyto hodnoty
BMW E38 moje : měření
8 metrů od auta měli 1250 - 1320 LUX
3 metry od auta 5930 - 6250 lux
u auta to mělo šílené číslo nezměřitelné ...nad 100tis LUX
FIAT PANDA 6let staré auto 55tis km najeto garážované obyč světla
8 metru od auta 255 - 350 LUX
3 metry od auta 1050 - 1266 LUX
měřeno v totální tmě a několikrát přeměřováno.
Za mě jsem spokojenej. Bohužel další vzorky aut nebyli k dispozici.
Někdy uděláme sraz a změříme si všichni světla ... kdo má nejvíc...

Otcovo e61 530xd vypalovač hlav ...změřím sám jsem zvědavej očekávám ještě lepší hodnoty než mám já ...

Jde vyhodit ten bluetooth telefon v šupíku a udělat z toho plnohodnotný šuplík jako je ten pod ním?
- vlastnemec
Jasně že jde dokonce je na to origo retrofit sada a s tím bych dodělal TCU SA633 bluetooth.
Taky to zvažuji. Na kolik to vyjde?
A zároveň vypreparovat telefon ze zadní loketky a udělat z toho jen úložný prostor. Jde? Je na to taky reteofit?
A zároveň vypreparovat telefon ze zadní loketky a udělat z toho jen úložný prostor. Jde? Je na to taky reteofit?
Šuplíky Vám vymění Snejk 

Sbírá je?:-))
spravna otazka ma znit... a ma jich dost? Protoze bych rekl, ze suplik misto obstarozniho telefonu bude chtit kazdej...
Dyt ten šuplík stojí litr v BMW a výměna na 10min
A ten obstarožní telefon je dokonalej díky anténě ve střeše. Můj mobil s dvojsklama nema moc signal
A ten obstarožní telefon je dokonalej díky anténě ve střeše. Můj mobil s dvojsklama nema moc signal