Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
F11 530d - divný zvuk z motoru, není výkon
F11 530d - divný zvuk z motoru, není výkon
Zdravím,
včera se mi začlo z motoru ozývat divný zvuk a auto ztratilo výkon. Doma jsem napíchnul na diagnostiku a ta hlásíla chyby 2A0D00 a 2A6D00. 2A6D00 sla smazat, 2A0D00 se po nastartování zpět. Mám podezření na turbo. Aktuální tlak je 97mbar a požadováný 1018mbar. Jediný mi přijde divný, že ten aktuální tlak je těch 97mbar jak při nastartovaným motoru tak při vypnutem. Diky všem za rady
včera se mi začlo z motoru ozývat divný zvuk a auto ztratilo výkon. Doma jsem napíchnul na diagnostiku a ta hlásíla chyby 2A0D00 a 2A6D00. 2A6D00 sla smazat, 2A0D00 se po nastartování zpět. Mám podezření na turbo. Aktuální tlak je 97mbar a požadováný 1018mbar. Jediný mi přijde divný, že ten aktuální tlak je těch 97mbar jak při nastartovaným motoru tak při vypnutem. Diky všem za rady
Re: F11 530d - divný zvuk z motoru, není výkon
Dle chybovych kodu je problem v korekci vstriku na 4. valci a komunikace s alternátorem.
Obrat se na nejakeho mechanika, takhle po internetu ti nikdo nepomuze. Navíc chyby nejspíše byly zjisteny nejakou univerzalni diagnostikou, takze bych to nechal urcite napíchnout na originalni.
Obrat se na nejakeho mechanika, takhle po internetu ti nikdo nepomuze. Navíc chyby nejspíše byly zjisteny nejakou univerzalni diagnostikou, takze bych to nechal urcite napíchnout na originalni.
Tak na 1/2 vyřešeno. V korekcích měl 4-tý válec obrovský korekce. Koupil jsem novej vstrikovac, instaloval a nemůzu ho ted ovzdušnit. Ne, a ne chytnout. Nějaky tip???
Ta není dobrá "oprava", měnit jeden vstřik na motoru, kde primárně odchází čerpadlo a vezme všechno po cestě.
odvzdušnuje se to přes origo diag, ale to jsi předpokladam udělal.
Takže začít výměnou vt čerpadla a skončit výměnou vstřikovačů?
To už je na tobě, jak dlouho si to chceš nechat a jak moc do toho chceš investovat. Výměna jednoho vstřiku je spíš oprava před prodejem, protože je dost nepravděpodobné, že ty ostatní budou delší dobu ok. Navíc u tohohle motoru ten mrtvej vstřik může být spíš důsledek, než příčina.
Důsledek odcházejícího čerpadla? Doporučujes vzít vzorek z nádrže a dát ho na rozbor zdá jsou v přítomný kovové částice z čerpadla?
Tak to netuším, jestli má smysl. Ono tam vždycky něco bude. Třeba předchozí generace TDCi tím byla známá. Při výměně páliváku se to tam vždycky třpytilo slušně a stejně to fungovalo další statisíce km.
Nevím, co ti poradit. Tady to každej řeší, až se to zastaví a pak se mění všechno
. Jen prostě dost lidí, co takhle vymění jeden vstřik, nakonec po relativně krátké době stejně dělají komplet a nic neušetří. I kdyby ten vstřik odešel prostě stářím a km, tak ho brzo budou další následovat a zas dělat všechny vstřiky bez čerpadla je úplná kravina.
Buď to dej dohromady s tím jedním novým vstřikem a nebo rovnou komplet.
Btw. Kam by si to chtěl dát na rozbor?
Nevím, co ti poradit. Tady to každej řeší, až se to zastaví a pak se mění všechno

Buď to dej dohromady s tím jedním novým vstřikem a nebo rovnou komplet.
Btw. Kam by si to chtěl dát na rozbor?
Re: F11 530d - divný zvuk z motoru, není výkon - vyřešeno???
Tak nový vstrik instalován, nakodovan a projev úplně stejny. Zmerene tlaky na valcich a na inkrinovanem v akci zmereno 1,75mpa, všechny ostatní 1,9mpa. Je možný že takhle malý rozdíl může dělat takovou rotiku?
Přijde mi to do oleje nefouká. Potom ventily, zdvihatka?
Vyřešeno, protoceny lagr na 4-těm valci a na 5- tem hlavním uložením kliky
klasika N57
Smutná klasika. Někdo tip kde by opravili ten blok?
s opravou je to bida. Nikomu se do toho nechce. Nemate nekdo tip kam pro polomotor za rozumny peniz??
Kdybys s tim chtěl pomoct, tak po nedeli volej 602527253 a ja ti reknu vic.
no jo, a když těm lídem říkáš at to nekupujou tak to stejně nikoho nezajímá.fedo01 píše:Smutná klasika. Někdo tip kde by opravili ten blok?
Kolik to má najeto?
202xxxkm. Před rokem dovezeno s 161xxxkm z Německa od bwm dealera.
Dobrý den, jak jste řešil opravu?
Máme asi stejný problém F11 530 a klepani z motoru pri včerejší ceste z Chorvatska. Auto poslednich 300km na odtahovce a dle mechanika, který sundal spodek, jsou protočené šálky a motor v háji. Doporučil mi sehnat druhý motor, super
Máme asi stejný problém F11 530 a klepani z motoru pri včerejší ceste z Chorvatska. Auto poslednich 300km na odtahovce a dle mechanika, který sundal spodek, jsou protočené šálky a motor v háji. Doporučil mi sehnat druhý motor, super