JaraX píše:kimlic měl E65-E39-E65 a říkal že to prostě na servis stojí uplně stejně.
Tady je treba rict, ze jde o jeden priklad jedineho cloveka, u 1000 jinych lidi se stejnym typem aut to zase muze byt jinak, u tech nasich ojetych pastik to je vzdycky i o stesti, co vydrzi a co se zrovna vysype.
Pridam taky priklad jednoho, jedineho cloveka :
Za me - mame doma e83 (7let), e91 (4roky) a e65 (2 roky).
E83 3.0sd, koupena jako Premium Selection s cca 100tkm, dnes ma uz kolem 165tkm. Doted za tech 7 let naprosto nejlevnejsi auto, mimo 2 ventilu ovladani tlaku turb a jejich hadicek (cca 8000,-) se delal jenom spotrebak (oleje, filtry na motoru a automatu i xdrivu, brzdove desky, zarovky), jinak VUBEC nic. Tudiz bych tu mohl rozhlasovat, jak si mate vsichni koupit X3 3.0sd, protoze to jenom jezdi a nic nechce.
e91 330xi, koupena v DE s cca 85tkm, nyni uz skoro 170tkm, mimo spotrebaku jako na X3 to byly spis drobnosti, stahovacka, skrtici klapka (vycisteni?), lozisko, zarovky, komplet brzdy. Taky velmi levne auto na servis, u me celkove o kousek vetsi vydaje jak X3, mozna souvisi i s vice km u me.
e65 750i , koupena se 108tkm, aktualne 147tkm - kupovana s JaraXem jako TOP stav, uz se na ni delalo par veci - sahara, Softclose zamek, sedacka, bederka. Nepocitam dodelavky vybavy (jako treba L7

). Ted mi vrze zadni rameno a neni, kdo by s tim neco udelal...
Diky vychozimu TOP stavu do ni nebyly ty investice tak hrozny, ale porad jsou oproti X3 a 330xi dvakrat az trikrat jinde.
Pisu to proto, abychom si tu uvedomili, ze kazdy auto je jiny a vysere se na nem neco jinyho.
Treba s X3 si myslim, ze jsme meli obrovsky stesti na kus (a zatim stale mame), ze se ta nafta v tom vubec zatim nevysrala (jezdi ale spise delsi trasy). I Snejk rikal, ze tak cistej DPF jeste nevidel.
Ja jsem se 750i velmi spokojeny, penize se do ni proste davaji, protoze jsem ji chtel, libi se mi a chtel jsem jezdit takovym (bezpecnym) autem a ne treba O III. Ale z absolutniho hlediska penez to neni uplne levne auto pro kazdeho, i bezny spotrebak je o kousek draz jak na o dve tridy nizsi auta (samozrejme, bylo by divne, kdyby ne), je v ni spousta elektronickych hracicek, ktere se proste odporouci. A to si musi kazdy potencialni majitel uvedomit.
Kazde auto je proste cerna dira na penize, jen je otazka, kolik jsme ochotni do toho kdy pustit.
Konec hlaseni.