Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
koupě X5
koupě X5
Čau mám prosbu chceme koupit X5 v benzínu,můžete mě poradit jakou motorizaci?dívál jsem se na 3,0i 200kw,taky ten motor žral olej?nebo je lepší vzít starší model?170kw?nebo radši 4.4i?před face nebo po?je lepší ta 4.4i 235kw?akorát starší model 170kw měl převodovku GM a já bych radši ZF a ta je až u po face ale zatím jsem nenarazil na žádný 3,0i 170kw pofl.
Re: koupě X5
Napsáno toho bylo dost, hrozně to plácáš dohromady.
3.0i - 170KW - manual/ZF5 (R6, často prý fouká těsnění délka)
4,4 - predFL - 210Kw - ZF5 (co čtu přidírají se na klice, vanosy, promotání přední kardanky, jendotky sedadel si dělají co chcou)
4,4 - Fl - 235KW - ZF6
4,6 - sebevražda Alpina
4,8 - pokud má někdo peníze, jako zajímavá investice a jediná verze která jede, se suprovým zvukem.
o D neuvažuj, pouze 3.0D měl GM predFL.
Jak už XXXXY psáno 3.0i slaba na ten motor jeste vsichni to chteji s manualem. 4,4 poFL je Xdrive a 6° prevodovka, narocnejsi na pripadny repas. Stara nonFL 4,4 stálý náhon 4x4 a převodovka 5°, která se repasuje za "lepší" náklady.
Obecně náročný auta na servis, ja prosyspal 200. Trefila mě 2x převodovka, chladič, expanzka, hadice, přední kardanka, ramena, repas kompresoru u Niva, vanosy, těsnění na motoru, nový LPG atd, atd......pokud s tím nebudeš jezdit a trefíš na dobrej kus, což se už dneska nepovede tak při min nájezdu to bude možná držet. Když vidím cneu 110-120tis ta ksi říkám ještě 300 bokem
Za kolik, že Kolafa dělal motor 150 ? 
Víc by naspal Snejk/Jarax, ale na to budou dlabat, protože je to pořád dokola, už jsou to tak starý paštiky, že je snad ani neservisou, krom teda Laika a mě a Kolafi, kterej v tom snad za nejvíc

3.0i - 170KW - manual/ZF5 (R6, často prý fouká těsnění délka)
4,4 - predFL - 210Kw - ZF5 (co čtu přidírají se na klice, vanosy, promotání přední kardanky, jendotky sedadel si dělají co chcou)
4,4 - Fl - 235KW - ZF6
4,6 - sebevražda Alpina
4,8 - pokud má někdo peníze, jako zajímavá investice a jediná verze která jede, se suprovým zvukem.
o D neuvažuj, pouze 3.0D měl GM predFL.
Jak už XXXXY psáno 3.0i slaba na ten motor jeste vsichni to chteji s manualem. 4,4 poFL je Xdrive a 6° prevodovka, narocnejsi na pripadny repas. Stara nonFL 4,4 stálý náhon 4x4 a převodovka 5°, která se repasuje za "lepší" náklady.
Obecně náročný auta na servis, ja prosyspal 200. Trefila mě 2x převodovka, chladič, expanzka, hadice, přední kardanka, ramena, repas kompresoru u Niva, vanosy, těsnění na motoru, nový LPG atd, atd......pokud s tím nebudeš jezdit a trefíš na dobrej kus, což se už dneska nepovede tak při min nájezdu to bude možná držet. Když vidím cneu 110-120tis ta ksi říkám ještě 300 bokem

Víc by naspal Snejk/Jarax, ale na to budou dlabat, protože je to pořád dokola, už jsou to tak starý paštiky, že je snad ani neservisou, krom teda Laika a mě a Kolafi, kterej v tom snad za nejvíc

E53 - M62TUB44
E70 - N62B48
E85 - M54B30
E63 - N62B44

E70 - N62B48
E85 - M54B30
E63 - N62B44

X5 jedině s V8, šestiválec bych nekupoval pokud nebyl v super výbavě, super stavu a za málo peněz.
doporučuju 4,4i M62 předface 210kW, sice to žere o chlup víc jak novější, ale zase N62 v X5 něco stojí. taky jde o to jaký je rozpočet, mám tu ted Smasherovu 4,8is a pokud bych chtěl X5 tak bych ji asi koupil. ale já už nechci X5 ani vidět, ty SUV jsou prostě strašně problémovy.
doporučuju 4,4i M62 předface 210kW, sice to žere o chlup víc jak novější, ale zase N62 v X5 něco stojí. taky jde o to jaký je rozpočet, mám tu ted Smasherovu 4,8is a pokud bych chtěl X5 tak bych ji asi koupil. ale já už nechci X5 ani vidět, ty SUV jsou prostě strašně problémovy.
no já myslel třeba jestli nešáhnout po e70,potřebujem do rodiny SUV,ale co jsem se tak díval tak nejlíp mě vyšla právě X5.jsme se dívali i na jeep grand cherokee,ale tam je plno dílů problém sehnat a rameno jedno stojí to co celá sada ramen na X5.range rover měl motor bmw ne?ten je taky špatný?nebo je stejný jak x5?sice to sem nepatří ale po čem teda máme koukat?díky
Tak to jsou ale ruzny auta a ruzna cenova hladina. Srovnavat čejena s X5 je trošku blbost, asi jako 300c s E66, prostě jedno technicky nahoře, zpracování materiálem a vedle toho je tam obluda s technologii a zpracovanim z 60 let.
E70 - to bude masirka oproti E53, asi by Jarax lepe formuloval možné náklady ale troufnu si říct, že to bude 2x3 víc než u e53. Protože je to natřískaný technikou oproti E53, adaptive atp. A samozřejmě je tam téma zpracvoná oproti e53.
RR - tak tohle je snad uplně mimo mísu, to je nákladem zase jinde a BMW M62 tam josu snad jen 00-06, snad se nepletu. Pak jso utam Jaguáři a vůbec to je nesmysl cenový.
Podívej se do sekce investice E66 a nikdo tam snad nejde pod 150tis + pořizvoačka. Takto stejně se dívej na X5 e53 nonFL, prostě obecně si myslím, jsou tyhle auta drahý na provoz/opravy, prostě to něco stojí, kolik tady psal Jarax za celej podovozek, kterej dělal sám 50 litrů ?
Poslouchal bych Jaraxe co píše a je to asi nejrozumější argument.
Tady není o čem přemýšlet, tohle je to co hledáš a jestli napíšeš cena je moc, tak se na X5 úplně vybodni. Já bych svoji 4,4 za méně než 160 neprodal.
http://www.bmwklub.cz/forum/viewtopic.php?f=55&t=96975
E70 - to bude masirka oproti E53, asi by Jarax lepe formuloval možné náklady ale troufnu si říct, že to bude 2x3 víc než u e53. Protože je to natřískaný technikou oproti E53, adaptive atp. A samozřejmě je tam téma zpracvoná oproti e53.
RR - tak tohle je snad uplně mimo mísu, to je nákladem zase jinde a BMW M62 tam josu snad jen 00-06, snad se nepletu. Pak jso utam Jaguáři a vůbec to je nesmysl cenový.
Podívej se do sekce investice E66 a nikdo tam snad nejde pod 150tis + pořizvoačka. Takto stejně se dívej na X5 e53 nonFL, prostě obecně si myslím, jsou tyhle auta drahý na provoz/opravy, prostě to něco stojí, kolik tady psal Jarax za celej podovozek, kterej dělal sám 50 litrů ?
Poslouchal bych Jaraxe co píše a je to asi nejrozumější argument.
Tady není o čem přemýšlet, tohle je to co hledáš a jestli napíšeš cena je moc, tak se na X5 úplně vybodni. Já bych svoji 4,4 za méně než 160 neprodal.
http://www.bmwklub.cz/forum/viewtopic.php?f=55&t=96975
E53 - M62TUB44
E70 - N62B48
E85 - M54B30
E63 - N62B44

E70 - N62B48
E85 - M54B30
E63 - N62B44

- počítej že všechny SUV budou stát statisíce na provoz, prostě u SUV není kilo ročně nic, zvážil bych jeslti není lepší jít do levnější, lepší a komfortnější sedmičky, která je na provoz opravdu výrazně levnější.
a pokud chceš SUV
- e53 je to nejpodstivější od BMW, ale prostě je to pořád poruchové SUV na kterém se furt něco řeší
- E70 je rozvrzanější, výrazně hůře zpracovaná s výrazně vyššíma nákladama, a pokud zapomene že pár kusu E53 mají celovzduchový podvozek taj je E70 komfortější a díky dynamic drivu sportovnější. taky nabízí větší výbavu, ale prostě to stojí na servis statisíce.
- Grand cherokee bude levnější než X5 na provoz, ale taky nenabízí prakticky žádnou výbavu a v zatáčkách se převrací.
- Range Rover je dle mého nejlepší SUV, resp ten L322 s motorem BMW M62 po polofaceliftu, co nabízí logic 7 atd. na druhou stranu servisně bude dražší o něco víc jak E53 a levnější jak E70,
a pokud chceš SUV
- e53 je to nejpodstivější od BMW, ale prostě je to pořád poruchové SUV na kterém se furt něco řeší
- E70 je rozvrzanější, výrazně hůře zpracovaná s výrazně vyššíma nákladama, a pokud zapomene že pár kusu E53 mají celovzduchový podvozek taj je E70 komfortější a díky dynamic drivu sportovnější. taky nabízí větší výbavu, ale prostě to stojí na servis statisíce.
- Grand cherokee bude levnější než X5 na provoz, ale taky nenabízí prakticky žádnou výbavu a v zatáčkách se převrací.
- Range Rover je dle mého nejlepší SUV, resp ten L322 s motorem BMW M62 po polofaceliftu, co nabízí logic 7 atd. na druhou stranu servisně bude dražší o něco víc jak E53 a levnější jak E70,
- Don
Dodal bych, ze RR hnije stejne jako E53
...Jeep Cherokee 3.0D | E39 523iAT | E66 745Li | E53 X5 4.4iA | E39 528iAT LPG | RR Vogue L322 4.2 Supercharged
Nevím kolik přijde servis e70,ale ceny ojetých 3.0d jsou už tak dole,že jich je po bazarech docela dost. Začínají kolem mě jezdit v takovém počtu ,že to stím servisem nemůže být tak hrozné. Ale já tady pořád čtu o poruchách a možných opravách a strach z nich mi nedovolil ani se stím svést. 

Tak rozdíl je, udržovat to auto v nějakém schopném stavu, nebo koupit za pár korun a dojezdit to do hoven. Ten druhej případ je při troše štěstí o hodně levnější, jen se člověk musí smířit s tím, že jezdí pojízdným hnojem a po pár letech je to auto vyloženě neopravitelné, resp. takovej ranec do toho nikdo naráz nedá. To je realita většiny starých naftových BMW.
to sem tu měl jednoho takového pána, majitel velké nadnárodní firmy s vééélkým obratem, přijel svoji naftovou X5, díra v sedačce, pulka věcí nešla atd. přijel s tím že mu to škube, cca co 3s v tom autě škublo, něco jako by to řadilo, ale ne moc uspěsně. po ruůzném laborování jsme přišli na to že to dělá převodovka, oprava 40 tisíc kč. na čež pán prohlásil že to nebude řešit, že on si na to zvykl, ale že to vadí lidem co veze. dál pak mu to žralo litr oleje na 1000km, s tím že byl před asi rokem někde za nějakym odborníkem na BMW a ten mu vyměnil motor, ale ten litr to žere furt,tak mu říkám že to podle mě nežralo vůbec přes motor, ale turbem, no a on pak zjistil že má sice druhej motor, ale původní turbo. no a tak jezdil se škubajícím autem, co žere litr na 1000km, pulka věcí nešla a vůbec mu to nevadilo.a stejně tak to je s E70, 90 procent E70tek co sem přijedou má rozpadlý ty plastový přepážky za motorem, jelikož je to vyrobený z lisovaných sloních hoven, to auto jim pořád topí, v létě i v zimě, pořád topí, navíc to do interieru saje každej smrad z prasklých svodů, či oleje vypařujícího se někde z ventilvíka, no ale nikdo za to nechce dát 10k, ti lidi radši chcípnou na rakovinu, než aby to řešili.
podle mě by auto mělo být v pořádku a vše funkční, tak jak to vyjelo z fabriky, a je uplně jedno jeslti je E70, F15, E53 nebo E30.
podle mě by auto mělo být v pořádku a vše funkční, tak jak to vyjelo z fabriky, a je uplně jedno jeslti je E70, F15, E53 nebo E30.
Tak to potom ty nově příchozí lidi to tady nesmí číst, už tady pár takových bylo co tady psali že za 17 let starou paštiku nedaj ani 120 tisic, jeste by se to tady nekde naslo.
Kazdy si mysli, ze kdyz je to stary auto, ze to taky bude hovno stat a jezdit zadarmo a vubec, ze si koupi sracku za 80 tisic a bude buzerovat predchoziho majtiele, ze ma skrabanecek na dverich a ze tady vzadu rezne lista.
Je to tak, jak píše Tanner.
Kazdy si mysli, ze kdyz je to stary auto, ze to taky bude hovno stat a jezdit zadarmo a vubec, ze si koupi sracku za 80 tisic a bude buzerovat predchoziho majtiele, ze ma skrabanecek na dverich a ze tady vzadu rezne lista.
Je to tak, jak píše Tanner.
E53 - M62TUB44
E70 - N62B48
E85 - M54B30
E63 - N62B44

E70 - N62B48
E85 - M54B30
E63 - N62B44

všem díky ale radši teda půjdem do jiné značky,nerad bych dopadl jak s e39
jiná značka bude ještě horší, třeba koncernovy SUV je uplně katastrofa.vasekBrno píše:všem díky ale radši teda půjdem do jiné značky,nerad bych dopadl jak s e39
co jsi měl s E39? E39 je výrazně levnější na servis jak SUV
Kolega teď koupil jako náhradu za MB W164 Lexus NX
Sbohem, Enýsku! Díky, že jsi tu byla... +23.9.2014
Sbohem, Růženko! Díky, že jsi tu byla... +19.3.2024
BMW E60 535d Carbonschwarz metallic, CIC + Combox media + DVB-T2 (by Snejk)
BMW E46 M3 Phoenixgelb metallic
Sbohem, Růženko! Díky, že jsi tu byla... +19.3.2024
BMW E60 535d Carbonschwarz metallic, CIC + Combox media + DVB-T2 (by Snejk)
BMW E46 M3 Phoenixgelb metallic
no zatím to vypadá na jeepa,není tam tolik problému jak s bmw a nebo mercedes ml.
e39 mám stále,suv není pro mě,no bohužel mělo to být opravený při koupi,no bylo ale použitýma dílama,takže vše dělám znovu.udělám jednu věc posere se druhá,tak se mě nesere ani chrysler voyager co mám.ale zatím to vypadá že aspoň by to nemuselo žrát tolik oleje jak se všude píše.JaraX píše:jiná značka bude ještě horší, třeba koncernovy SUV je uplně katastrofa.vasekBrno píše:všem díky ale radši teda půjdem do jiné značky,nerad bych dopadl jak s e39
co jsi měl s E39? E39 je výrazně levnější na servis jak SUV
- Don
Do toho Chryslera bych nesedl ani zadarmo. Mrkni na crash testy - je to pojizdna rakev. Jak kdybys jel Feldou
...Jeep Cherokee 3.0D | E39 523iAT | E66 745Li | E53 X5 4.4iA | E39 528iAT LPG | RR Vogue L322 4.2 Supercharged
já toho chryslera mám na ježdění ne bourání,a když napasuješ bmw pod kamion cca v 70kmh,myslím že crash test už nepomůže.těch aut jezdí spousta tak to zas tak hrozný nebude.ale aspoň to nestojí furt v servisu jak bmw co mám teď,ale asi mám špatný kus.
ale co se týče suv ptal jsem se na jeep tak tam mě psali třeba servis podvozku co se časem musí udělat,ale u těch motorů nemusím dělat ani řetěz ani žádný celý přetěsnění s vanos jak u bmw za 50 000,neříkám že tam není žadný problém,je tam určitě horší dostupnost dílů,ale myslím že 5.7 hemi není špatný motor,ale každý bude mít jiný názor,škoda že to bmw stojí takovej ranec na servis,ale radši oželíme výbavu
ale co se týče suv ptal jsem se na jeep tak tam mě psali třeba servis podvozku co se časem musí udělat,ale u těch motorů nemusím dělat ani řetěz ani žádný celý přetěsnění s vanos jak u bmw za 50 000,neříkám že tam není žadný problém,je tam určitě horší dostupnost dílů,ale myslím že 5.7 hemi není špatný motor,ale každý bude mít jiný názor,škoda že to bmw stojí takovej ranec na servis,ale radši oželíme výbavu
to sou uvahy, když tě někdo trefí protože bude na fetu, tak si mužeš říkat jak jsi to měl na ježdění, a ne na bourání.
ja si nemyslím že X5 bude nějak moc dražší na servis než ten chrysler, je to o stavu, servisu, atd.
ja si nemyslím že X5 bude nějak moc dražší na servis než ten chrysler, je to o stavu, servisu, atd.