Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
dotaz na značku náhradních dílů LEMFORDER
dotaz na značku náhradních dílů LEMFORDER
ahojky,mám dotaz ohledně BMW 530D F10,mám špatné přední ramena a v servisu mi doporučili značku LEMFORDER,že je to zlatá střední třída,potřebovala bych radu,zda mám do té značky jíd?díky
- LampionakE39
Re: dotaz na značku náhradních dílů LEMFORDER
Je to prvovýroba, taky jsem do toho šel, komplet celá přední náprava, je to OK
Ahoj, LEMFORDER je nejlepší co můžeš koupit v druhovýrobě, ale origo BMW ramena a čepy vydrží stejně víc...
Diagnostika, Kódování, Elektrika, Retrofity, Díly 731465853
rawen a myslíš že origo value line pořád vydrží víc jak na LMI?
Ja som mal na compacte silentbloky prednych ramien a silenty napravice strongflexy a chcel som gumu tak som dal lemforder a zda sa mi to auto dake uplne makke teda makke ani nie ale take rozvibrovane hmmm az mam niekedy strach ist po hrboloch...neviem cim to bude ...
Ano myslím, ale nemám to otestované. Prý existuje i různá kvalita dílů u prvovýroby, podle obsahu a výbavy vozu...
Diagnostika, Kódování, Elektrika, Retrofity, Díly 731465853
-
patras
- Čestný člen
- Kontaktovat uživatele:
origo dily padaj ze stejny link akorat nakonci vybrousi logo bmw a prodavaji si to pod vlastni znackou ... na dily napravy nepouzivam nic jinyho a spokojenost ...
BMW E39 530i Topazblau - MPaket - I///M Jebat PAKET
Tohle je hodně zažitý omyl. Že je na dílu vybroušené logo BMW znamená v první řadě to, že odlitek byl vyroben ve stejné formě. Ty formy časem cestují po různých firmách, jak se tlačí cena nd dolů, a o kvalitě dílů už podle toho nejde zjistit vůbec nic. Jedno rameno klidně vyrábí v jednom roce a více firem. Jsem z oboru, a tohle je běžná praxe. Navíc, co se týká konkrétně ramen, tak ty odlitky/výkovky dělá většinou jiná firma, než ta, která je potom obrábí a dělá zas čepy a silenty. Takže vybroušené logo na rameni znamená s jistotou max to, že hliník byl odlitý ve stejné formě, jako origo.
V praxi se pak divíme, že jednou vydrží rameno 100k km a jindy to samé sotva 20k.
Každopádně z levnejch alternativ jsou lemforder a někde TRW tak jediné použitelné alternativy. Nejlepší bývá origo druhovýroba, ale i tak je třeba počítat s tím, že vydrží při nejlepším polovinu toho, co originál z prvovýroby.
V praxi se pak divíme, že jednou vydrží rameno 100k km a jindy to samé sotva 20k.
Každopádně z levnejch alternativ jsou lemforder a někde TRW tak jediné použitelné alternativy. Nejlepší bývá origo druhovýroba, ale i tak je třeba počítat s tím, že vydrží při nejlepším polovinu toho, co originál z prvovýroby.
asi tak, vybroušené logo ani LMI neni jistota, někam jde prostě třeba zrovna TRW, brzdy jsou někdy origo Ate, někdy Galfer, někdy Jurid a cokoliv z těchto značek koupíš není jak origo.
může se to dělat na stejné lince, ale padá to jiné krabice s jinýma nárokama na kvalitu,
v poslední době je na Lemforder dost reklamací(naštestí je uznavaj) až přemýšlím že začnu brát origo podvozkovy díly.
může se to dělat na stejné lince, ale padá to jiné krabice s jinýma nárokama na kvalitu,
v poslední době je na Lemforder dost reklamací(naštestí je uznavaj) až přemýšlím že začnu brát origo podvozkovy díly.
-
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Jenže v origu jediný co vydrží je ta původní šarže která se montuje na lince ...
To co si kupujeme jako náhradní díl, tak tam už je ta kvalita jiná. Potom, když se dělá další sarže, kdy je třeba vyprodáno a dělá se nová serie, tak pak to dělá i jiný výrobce, tak se mění i ta kvalita :-/
Teď jsem to viděl třeba u víka difecu na Z3M, které je jen surový odlitek, origo pěkný, dlouhá leta ten stejný kus a ten ty nové co se po letech dají koupit, tak ten odlitek má víc otřepů atd. není už i pohledově tak hezký. Poslouží stejně, ale spíše jen jako poznatek
To co si kupujeme jako náhradní díl, tak tam už je ta kvalita jiná. Potom, když se dělá další sarže, kdy je třeba vyprodáno a dělá se nová serie, tak pak to dělá i jiný výrobce, tak se mění i ta kvalita :-/
Teď jsem to viděl třeba u víka difecu na Z3M, které je jen surový odlitek, origo pěkný, dlouhá leta ten stejný kus a ten ty nové co se po letech dají koupit, tak ten odlitek má víc otřepů atd. není už i pohledově tak hezký. Poslouží stejně, ale spíše jen jako poznatek

E30 328i Coupe M20 M-technic II
E46 M3 SMG - žlučník
E91 335i N54B30 - pracant
E70 3.0d - mamacar
Motorsport Matoušek - BMW ///M Service & Performance
E46 M3 SMG - žlučník

E70 3.0d - mamacar
ano je to tak, třeba na E65 přední ramena už jdou v origu koupit jen jako "value line" takže prostě mrdka.
-
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
To už i BMW příznává rovnou, že je to jebka, jen se to musí nějak zaobalit 

E30 328i Coupe M20 M-technic II
E46 M3 SMG - žlučník
E70 3.0d - mamacar
E46 M3 SMG - žlučník