starML
Tak já se ze zvědavosti zaměřil na to, že mu nefunguje i regenerace.
Možná to bude zbytečná otázka, ale při té výměně za Shell byl proveden reset intervalu výměny oleje? A pak u toho Castrolu taky?
Co jsem našel za informace, tak regenerace se sama vypne i tím, že auto diagnostikuje zhoršenou kvalitu oleje (neveděl jsem to, asi to není žádný překvápko).
Chyba se objevila i po odpojení toho senzoru hladiny oleje, nebudu spekulovat, zda je možné, aby vyskočila chyba z čidla, které není připojeno.
Budu hádat, že auto měří tu viskozitu opravdu tím čidlem tlaku oleje (což jsem v zásadě vyvracel, vím) a až po dosažení určité teploty.
To znamená, že auto po výměně oleje a resetu intervalu hlídá olej a "vnímá" jeho degradaci, třeba právě na základě tlaku a průtoku u filtru.
Pokud není proveden reset výměny oleje, skokově se mu změní kvalita a vyhodí chybu (moje spekulace).
Reset se dá udělat přes budíky, nebo diagnostikou, je tu malinká možnost, že to neproběhlo vůbec, nebo nějak "blbě" a zkusil bych to resetnout znovu (a přes budíky).
Pokud tu někdo najde zase nějakou hrubou nesrovnalost, loučím se a až nebudu radši nic řešit.