Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

e66 - právě jsem koupil a mám hodně dotazů

Vše o E23, E32, E38, E65/E66, F01/F02, G11/G12
Odpovědět
Zpráva
Autor
Jaris330D

Re: e66 - právě jsem koupil a mám hodně dotazů

#161 Příspěvek od Jaris330D »

Ja jezdim 140 km/h a v klidku. Nema cenu nekam spechat.
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#162 Příspěvek od JaraX »

ACC hacknout jde, ty vzdálenosti nejdou upravovat, ale mě ta nejmenší seriova přijde i tak dost malá na dalnici, jezdím na druhou nebo třetí.
zkrátit to mi přijde vyloženě rizikovy.
kabyr01

#163 Příspěvek od kabyr01 »

Fishmaker - já jsem to nemyslel nijak špatně, ten systém funguje dobře, ale okolí musí taky fungovat :D Když jedeš třeba v koloně, tak je to naprosto fantastický, prostě nic neřešíš, dokud to aspoň trochu jede.

Ale jak psal Snejk, jižní spojka a obecně obchvaty plné závodníků, kteří přejíždějí z pruhu do pruhu, aby někde byli o 10s dříve :roll:
vlastnemec

#164 Příspěvek od vlastnemec »

Vzdálenosti hacknout asi taky půjdou, ale dle mě jsou nastavené dobře nehledě na to že jsou ovlivněné rychlostí, teď jak testuji hacknutou min rychlost na 5km/h tak musím vychytat aby to v těchto nízkých rychlostech mělo větší vzdálenost tak pokud se podaří i tohle bude to super.
Filozof

#165 Příspěvek od Filozof »

mno ono by stačilo pokud to jede na stejném systému i parametry DAT tak jen z Fka vytáhnout data porovnat co už hoši v BMW vymysleli a odladili dobře na dalším modelu a případně přehrát nebo přenastavit stejně u e65ky.
Pak by teoreticky fungovala e65 lépe, již jako Fko kde to bude vychytané jak menší rychlosti tak vyšší.

Ale je vidět že si stím někteří hrají, tak je to fajn. Jen bych byl opatrný při vysoké rychlosti aby si to drželo rozumnej odstup. Tam nemá smysl bejt na nárazníku. :D
vlastnemec

#166 Příspěvek od vlastnemec »

Však je to dobře nastavené a propočítává si to samo dle rychlosti kterou jedeš, 30km/h máš rozestup cca 5m a při 130km/h cca 25m při nastavení na nejmenší rozestup. Byl bych asi dál ale v Bruntáli moc kolony nejsou :D
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#167 Příspěvek od JaraX »

ja nevím co by ten E65 tempomat měl dělat jinak aby to fungovalo líp. mám možnost si nastavit vzdálenosti a obě jak nejkratší tak nejdelší mi přijdou ok, většinou jezdím na střed, rychlost mi taky vyhovuje, jedina nevyhoda je akorat že to není stop and go.
Jaris330D

#168 Příspěvek od Jaris330D »

Adaptivni tempomat nebude asi zas tak spatny, jen napriklad pri velkem provozu asi moc nepouzitelny. Kolikrat si nechavam odstup 2 auta a vzdycky se najde nejaky blbecek, co me predjede a za 200 metru odbocuje. Nebo me predjede a jede celou cestu predemnou, protoze pochopi, ze nema cenu, to predjizdet. Jestli si ty vemena vzdycky zvednou ego, ze predjeli BMW nebo to fakt nechapu.
laik

#169 Příspěvek od laik »

Jo, předjeli BMW. ;)
Napřed jsem si myslel, že je to náhoda, ale postupně jsem se ujistil, že je to fakt.
Nejvíc je jich v koktách a v mondeu. Několik denně. BMW mě nepředjelo dlouho. Pár za rok?
Takže pro mne ACC "ASI" nepoužitelný, když mám odstup ve 110ti na I.třídě 20-30 metrů a na úseku 8km se ti tam najebe min. 10 asi dealerů, co spíchají na dálnici? Kdo si chce otestovat ACC a vzdálenosti, klidně mu dám tip.
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#170 Příspěvek od JaraX »

mě se líbí jak tady každej ví jak to funguje i když s tím nikdy nejel, když mi tam někdo vjede, tak stačí chvilku podržet nohu na plynu a ono to nic neudělá, nebo si prostě páčkou doladím vzdálenost.
Jaris330D

#171 Příspěvek od Jaris330D »

Jo chce to odzkouset.
RomanM3

#172 Příspěvek od RomanM3 »

mě nejvíc fascinuje jak byly tato auta pokročilá už v té době svého vzniku...generace aut E65 i E60 (ač ji tu nikdo nemá rád) měla možnost už někdy v roce 2001 nebo 2002 (znalejší jistě upřesní) věci jako ACC které umí jet tuším až 180km/h. dnešní okta 3. generace po facu (mám jako služebák) umí max 160. e60 zase má headup. to je jediná věc co mi chybí u e65 (a jedná ze dvou věcí proč žena chce zůstat u e60. jo správně, ta druhá je xdrive :) ) mnoho automobilek ani dnes neumí dát headup do auta. nebo tam dají jakýsi ten průhledový display, což mi příjde uplně ujeté oproti řešení od bmw

nepřemýšleli jste někdo doděat headup do e65? šlo by to nabastlit z E60, nebo je to totalní utopie?
laik

#173 Příspěvek od laik »

JaraX píše:mě se líbí jak tady každej ví jak to funguje i když s tím nikdy nejel, když mi tam někdo vjede, tak stačí chvilku podržet nohu na plynu a ono to nic neudělá, nebo si prostě páčkou doladím vzdálenost.
Jardo, jestli je to na mne ;) samozřejmě polemizuji.
Blbuvzdorný to nebude a do řízení taky nezasahuje, předpokládám. Bo když se ti tam někdo naprasí tak, že musíš uhnout, dovedu si živě představit, co udělá ACC. Stejnou reakci vnímám jinak jako řidič a jinak jako spolujezdec, když to nečekám. Jako řidič se zatneš při zamýšleným manévru, ale spolujezdcovi poletí hlava přes půl auta.
Jo, kdyby jezdili po silnici jen lidi a ne prasata, po ACC bych zcela jistě toužil.
Auta jsou dnes plná asistentů a lidi si často ani neuvědomují, co se s autem ve skutečnosti děje. Je to dobře nebo špatně??? V případě nouzového zastavení samozřejmě dobře.
kurevtor

#174 Příspěvek od kurevtor »

JaraX píše:ja nevím co by ten E65 tempomat měl dělat jinak aby to fungovalo líp.
vsak uz to tu psalo x lidi vcetne me, co by melo fungovat lepe, aby bylo ACC co k cemu - muselo by se to umet chovat citlive. ACC neumi "sundat nohu z plynu" a nechat auto letet a pak pribrzdit. Ne, zabrzdi jak kreten (mimochodem docela nebezpecny a necekany pro vyjukany baby co jedou za tebou), aby po pul vterine zase dupal na plyn. ACC u E65 proste neumi ridit plynule.
JaraX píše: mám možnost si nastavit vzdálenosti a obě jak nejkratší tak nejdelší mi přijdou ok, většinou jezdím na střed, rychlost mi taky vyhovuje, jedina nevyhoda je akorat že to není stop and go.
moznosti jsou no, ale jsou stejne na picu, kdyz to neni citlive. Pouzitelny ACC jsem BMW zazil az u tech novejsich modelu. Tam to funguje skvele.
JaraX píše:když mi tam někdo vjede, tak stačí chvilku podržet nohu na plynu a ono to nic neudělá, nebo si prostě páčkou doladím vzdálenost.
jo superovej ACC, kdyz to musis stejne furt hlidat a jeste slapat na plyn a hlidat vzdalenosti. To si rovnou muzes na tom plynu tu nohu nechat a ACC nezapinat. ;)
vlastnemec

#175 Příspěvek od vlastnemec »

Když se Vám to nelíbí, tak si auto s acc nekupujte, nebo vyrvěte ven a když to střelíte tak ještě vyděláte, jezdím s tím každé město každou vesnici v Olomouci najedu na dálnici a vypnu to až sjíždím v Itálii z dálnice. Vesnice mám 57 a dálnice 148 a nemám žádný problém.
kawaman

#176 Příspěvek od kawaman »

Za mě teda ACC funguje dobře. Sžil jsem se s tím a nemám problém dle něj jezdit. Je třeba mu občas pomoct plynem, ale to je to nejmenší. Nic co by mě trápilo. Pořád lepší, než si hlídat vzdálenost od auta. A zme by to nějak nesmyslně brzdilo, či přidávalo?? Spíš naopak, akceleraci bych razantně přidal
Ex - Bmw E66 750Li 2007 individual
Filozof

#177 Příspěvek od Filozof »

jak reaguje ACC na mikrospánek ?

jen novější BMW i hlídají volant a nehodí vás do svodidel či příkopy... což je škoda
Naposledy upravil(a) Filozof dne pát 03.08.2018 22:22, celkem upraveno 1 x.
kawaman

#178 Příspěvek od kawaman »

Filozofe, já mám pocit, že mikrospánek máš pořád a ani géčko by ti nepomohlo. Neber si to osobně, ale jsi nějak mimo..... tvoje filozofie nejsou pochopit. Nejdřív si nějakým jiným autem jdi dát pár km, pak sem něco napiš
Ex - Bmw E66 750Li 2007 individual
Filozof

#179 Příspěvek od Filozof »

já ACC nemám ale vím jak funguje a zkoušel jsem auto s ACC. Jde o to že tu jsou lidi s Fkem tam mě zajímalo zda tam to už jde nebo ne či je dokonalejší a umí i rovnat volant podle čáry a pruhu.
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#180 Příspěvek od JaraX »

Fko moc rovnat volant neumí, spíš tě upozoroznit že jedeš kam nemáš, ACC v E65 řeší jen pohybu dopředu dozadu, jeslti jedeš do svodidel je mu uprdele.
kawaman : razance zrychlení ACC přidat jde.
Odpovědět