Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

e66 - právě jsem koupil a mám hodně dotazů

Vše o E23, E32, E38, E65/E66, F01/F02, G11/G12
Odpovědět
Zpráva
Autor
zzeli

Re: e66 - právě jsem koupil a mám hodně dotazů

#141 Příspěvek od zzeli »

Ja mam taky gumovy koberce a nikoho jsem se nedovoloval :) Zkratka mi vyhovujou. Vody se z nich odparuje stejny mnozstvi jako z veluru s tim, ze to pripadne muzes i vylejt, kdyz chces :D Jo a vanu v kufru mam taky. Asi jsem peknej vyvrhel :lol:
Travison

#142 Příspěvek od Travison »

nejsi je to všechno praktický a účelný.. :cool2:
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#143 Příspěvek od JaraX »

však at si tam každej co chce, ja jezdím dlouhy trasy bosky a nedovedu si představít mít nohu na nějaké gumě.

kurevtore, co si myslí že se děje se vzduchem co se nafouká do auta?
TANN3R

#144 Příspěvek od TANN3R »

Podle mě je nejlepší na zimu prostě druhá sada koberečků, ve tmavém odstínu. Jasně, že se z něj odpařuje vlhkost, ale to i z gumového, ale ten fakt vypadá hrozně. Gumové jsou super na ultra bordel, ale pochybuju, že jezdíte sedmou do lesa v gumákách.
kawaman

#145 Příspěvek od kawaman »

Já taky gumové nepoužívám. Ale je pravda, že mám černé. A že by se auto mlžilo nebo zamrzlo zevnitř jako ve škodofkách?? Zatím ani jednou
Ex - Bmw E66 750Li 2007 individual
zzeli

#146 Příspěvek od zzeli »

JaraX píše:kurevtore, co si myslí že se děje se vzduchem co se nafouká do auta?
By me taky zajimalo, kam se ten vzduch zase vyfouka. Predpokladam, ze sedma bude dost dobre utesnena vsude mozne kvuli hluku, vode a smradu. Ale kdyz jsem mel na e38 sundany zadni naraznik, tak tam jsou po stranach kastle takovy pruduchy s plastovejma clonama. V kabine ale nevim kudy to utika. I kdyz jsou vetraky naplno, tak jdou porad dvere zavrit :lol:
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#147 Příspěvek od JaraX »

v tom autě je takovej airflow že o nějaké vlhkosti v jedoucím autě se nemužeme vubec bavit, samozřejmě pokud postavíš auto kde je mokro na slunko a všecko zavřeš, tak tam bude vlhko, ale pokud se s tím jezdí, tak to auto vyschne fakt strašně rychle, ja nikdy neměl okna zevnitř zaroseny. vzduch se nasava přes kapotu, nasledně jde přes kabinové filtry do klimaboxu, ten si to už rozdistribuuuje do celyho auta, jak vydechy u skla, střední výdechy, výdechy na boční okna, vydechy na nohy, vydechy na zadní nohy co jsou pod sedačkama, výdechy vzadu v B sloupkách, zadní střední výdech atd. všechen vzduch následně odchází do kufru přes plato, když se podíváte, tak po celé šírce plata až na konci u 3tího brzdového světla je mřížka, tak tama to jde. vzduch následně pokračuje přes takové žebrování co je vidět na vnitřním obložení kufru nahoře nad háčkama pro zavazadla. no a jde ven žaluziema co jsou vzadu pod nárazníkem.
Travison

#148 Příspěvek od Travison »

Takže konečně jsem měl pořádnou možnost vyzkoušet ACC a můžu říct že je to luxusní a návyková věc.
Občas jsem tu četl pár témat jak je to k ničemu a že to nefunguje, nechápu já čuměl jak blázen jaká je to pecka.
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#149 Příspěvek od JaraX »

no a to si představ že třeba adaptive drive je ještě mnohem lepší věc.
Travison

#150 Příspěvek od Travison »

tvl ani mi to neřikej.. :shock:
to nechci ani snad řídit.. :lol:
kabyr01

#151 Příspěvek od kabyr01 »

Travison: A ty jsi koupil toho longa z Pardubic?

To vis, to teď budeš chvilku poslouchat (myslím DD)a pak znova, až to budeš prodávat :lol:
Travison

#152 Příspěvek od Travison »

jj koupil a můžu ti říct že jsem z něj hotovej i bez DD
posloucham to pokaždý když někam něco napíšu.. :lol:
MartinK

#153 Příspěvek od MartinK »

Každopádně ACC za mě taky dělo. Pod tvůj komentář bych se podepsal. Vyzkoušel jsem ho v první cestě, pak hned další den, a pak hned další den. Vždy na dálnici a rovných dlouhých okreskách, kdy moc neslo nebo nebylo třeba předjíždět. Nastavil jsem o cca 10km/víc než kolona predemnou a už jen točil volantem. Samo ruší, samo zrychlí. Zvoĺíš si, jak moc se chceš autu před tebou přiblížit a uzivas si jízdu.
kabyr01

#154 Příspěvek od kabyr01 »

Mám dojem, ze Snejk už DD dodelaval, ale bude to za nesmysl... Mas jedinou možnost a to nikdy se nesvezt v aute s DD :P

Jinak Acc je skvelej vynález, když člověk tráví v aute opravdu spoustu casu. Horsi je to tady v Čechách, jelikož si nastavis mezeru a někdo ti do ni skoci...
fishmaker Moderátor
Moderátor

#155 Příspěvek od fishmaker Moderátor »

kabyr01....a co...tak do ni skoci...pokud nedupne na brzdu a jede normalne...tak se to da...lehce si polozis nohu na plyn a tim se vyrusi hlidani vzdalenosti...takze ti to nedupne na brzdu...pokud zrychli, tak pak pustis pedal a normalne to zas jede a hlida...ja v tom problem nevidim...a pokud to valis po dalnici 160 a nekdo ti to tam posle...tak acc dupne na brzdu...stejne jako bys dupnul ty
First EX : BMW e38 740i 6/1995
Second car : BMW e66 745Li 3/2002
Third EX : BMW f01 740i 3/2009
Snejk
Kontaktovat uživatele:

#156 Příspěvek od Snejk »

uz parkrat jo ale je to prcarna nehorazna ale ne nerealna :)
Snejk
Kontaktovat uživatele:

#157 Příspěvek od Snejk »

fishmaker píše:kabyr01....a co...tak do ni skoci...pokud nedupne na brzdu a jede normalne...tak se to da...lehce si polozis nohu na plyn a tim se vyrusi hlidani vzdalenosti...takze ti to nedupne na brzdu...pokud zrychli, tak pak pustis pedal a normalne to zas jede a hlida...ja v tom problem nevidim...a pokud to valis po dalnici 160 a nekdo ti to tam posle...tak acc dupne na brzdu...stejne jako bys dupnul ty
ne, pokud se nekdo zaradi pred tebe... beznej jev protoze do minimalni vdalenosti acc se bezpecne vejde auto aniz by ti to prislo nejak zajimavy s nutnosti brzdit. ale acc si nutne potrebuje zase udelat tu svoji mezeru na kamion takze ti zabrzdi jak debil... a takhle porad dokola a dokola a nejradsi bys to vytrhnul z auta, takova jizni spojka nebo prazskej okruh nebo d1 je s tim uplne nejezditelna...
a na to abych ojebaval acc pridavanim plynu pri kazdem zarazeni nekoho predemne nemusim mit acc... to je pak pomocnik na uplny hovno... to v Fku uz ty vzdalenosti jsou snesitelnejsi a nikdo se ti tam nedostane...
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#158 Příspěvek od JaraX »

to jenom kluci jezdíte moc pomalu, proč by se měl před vás někdo řadit?
tommee

#159 Příspěvek od tommee »

Jasne, ACC je urcite lepsi nez narazit na speed limiter a sledovat jak vas predjizdi jiny auto :lol:
Filozof

#160 Příspěvek od Filozof »

ACC musí taky hlavně fungovat občas se objevují auta kde je to nefunkční.
K tomu ACC dotaz do pranice ? Byla by možnost HACKNOUT a upravit vzdálenost třeba v nastavení jako má Fko ? Prostě si drží odstup řekněme 20metrů tak to upravit na 10-13m například ?
Věřím že by to možná šlo pokud je ten software nastavenej a má nařízeno cca vzdálenost v metrech nebo nějaké míře tak jen upravit data ???
Případně tam hrají další veličiny jako je rychlost auta apod.

Věřím že se dá žít i bez DD ... holt nemohou mít všichni plně vybavené auto. :)

Nejlepší rychlost na dálnicích se mi osvědčila cca 140km/h max 150km/h Jinak později vás stejně brzdí ostatní pomalejší naopak pomaleji jak 120km/h je otravné a všem zavazíte a všichni předjíždí.
Zase nad 160km/h musíte co chvilku brzdit kvůli dodávce apod co předjíždí v levém...
Odpovědět