Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Bmw e46 cabrio-prestalo fungovat vice elektronických veci

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Odpovědět
Zpráva
Autor
Jaypaf

Bmw e46 cabrio-prestalo fungovat vice elektronických veci

#1 Příspěvek od Jaypaf »

Zdravím,

Chtěl bych se zeptat na radu či jestli se tady najde někdk kdo podobný problem již řešil, problém je následujicí...

Normalně vše fungovalo jak má, přijel jsem domů, chci zatáhnout střechu a nejde ( jakykoliv problém s kabeláží se vylučuje, jelikož ta tam je nová ) tak jsem zkusil vypnout motor, nastartovat, zamknout, odemknout a nic....potom jsem si všiml, že to neni jen ovládání střechy, ale na stejném panelu kde je ovladani střechy jsou i tlacitka na výhřev sedaček, ty nejdou taky zapnout, DSC - taky neraguje, pak jsem si vsiml že na budíku mi svití že jsou špatné žárovky, pak jsem tedy zjistil že nesvití ani jedna brzdová, přepínač BC taky nejde přepnout tlačítkem, a pořád problíkává zapnutí pásu, a při nastartovaní se rozsviti tempomat a kdyz s tim jedu tak pak zhasne, multifunkcní volant také nejde jak ovladani radia tak zmineneho tempomatu....radio se nezapne samo kdyz dam klic do polohy pred startovanim, musi se zapnout manualne, ale fungune, všechny okna funguji taky bez problému...

Takze najde se nejaka dobra duše co měla podobný problém a mohla by mi poradit co by to mohlo být? Nebo na co se zaměřit?

POJISTKY JSEM ZKONTROLOVAL JAKO PRVNI A VSECHNY JSOU OK A V PORADKU!
TurboShnek

Re: Bmw e46 cabrio-prestalo fungovat vice elektronických vec

#2 Příspěvek od TurboShnek »

Jaypaf píše:Zdravím,

Chtěl bych se zeptat na radu či jestli se tady najde někdk kdo podobný problem již řešil, problém je následujicí...

Normalně vše fungovalo jak má, přijel jsem domů, chci zatáhnout střechu a nejde ( jakykoliv problém s kabeláží se vylučuje, jelikož ta tam je nová ) tak jsem zkusil vypnout motor, nastartovat, zamknout, odemknout a nic....potom jsem si všiml, že to neni jen ovládání střechy, ale na stejném panelu kde je ovladani střechy jsou i tlacitka na výhřev sedaček, ty nejdou taky zapnout, DSC - taky neraguje, pak jsem si vsiml že na budíku mi svití že jsou špatné žárovky, pak jsem tedy zjistil že nesvití ani jedna brzdová, přepínač BC taky nejde přepnout tlačítkem, a pořád problíkává zapnutí pásu, a při nastartovaní se rozsviti tempomat a kdyz s tim jedu tak pak zhasne, multifunkcní volant také nejde jak ovladani radia tak zmineneho tempomatu....radio se nezapne samo kdyz dam klic do polohy pred startovanim, musi se zapnout manualne, ale fungune, všechny okna funguji taky bez problému...

Takze najde se nejaka dobra duše co měla podobný problém a mohla by mi poradit co by to mohlo být? Nebo na co se zaměřit?

POJISTKY JSEM ZKONTROLOVAL JAKO PRVNI A VSECHNY JSOU OK A V PORADKU!
Před tím než začneš něco dělat by to chtělo podívat se co píše diagnostika. ;)

Když nemáš PA Soft scanner tak by to chtělo najít pojistky všech těch spotřebičů a změřit jestli do nich vůbec jde elektrika. Za obyčejnýma barevnýma pojistkama je ještě taková krabička kde jsou černý pojistky, je možný že praskla jedna z nich když do těch barevných nepůjde proud. Pokud jo tak tam máš někde zkrat a musíš ho odstranit před tím než tu pojistku vyměníš.

Takový věci se taky často dějou když se někde nedotýká zem kostry, když budou v pořádku pojistky a půjde do nich elektrika, pravděpodobně odpadla zem nebo se dokonce přepálila někde kde jsi to opravoval. Odpoj baterku a zkus multimetrem prosvítit zem těch spotřebičů který nepracujou. (BMW mají hnědou zem). Nejspíš je někde přerušenej drát země kterej používají všechny ty spotřebiče. ;)

Když bude v pořádku i zem tak pak by se museli prosvítit plusy, nebo spíš najít nějakej společnej drát ze kterýho všechny spotřebiče berou elektřinu, možná dokonce CAN-BUS vedení nebo nějaká řídící jednotka, ale myslím že to není až tak velikej problém, spíš nepovedená oprava. ;)
drifterCZ
Klubové ID: 4134

Re: Bmw e46 cabrio-prestalo fungovat vice elektronických vec

#3 Příspěvek od drifterCZ »

nevim jak na e46, ale na e39, když začne blbnout všechna elektrika, vetsinou za to muze spinacka
Odpovědět