Zdravím Vás,
Bmw mám cca půl roku a momentálně řeším problém s motorem. Motor krásně nastartuje a cca po 5 vteřinách začnou kolísat otáčky směrem dolu. Motor ale nikdy nevypne. Po rozjetí, při jízdě žádné markantní cukání nepozoruji. Jen pokud zastavím, tak motor cuká - nicméně po ujetí cca 1 km motor přestane cukat i při zastavení a vše funguje jak má. Poté za celý den ani jednou otáčky nekolisají. Znovu se to stane až po úplném vychladnutí motoru.
Podařilo se mi vypozorovat, že když ráno venku 13st. tak při startu otáčky nekolisají.
Byl jsem 2x na diagnostice (pokaždé jinde)
V jednom servise to napojili a vybehlo jim tam, že jsou špatné vířivé klapky - po dohodě, že by mi to opravili, mi dotyčný servis přestal zvedat telefon a vůbec nereagují.
To mě donutilo jet do jiného servisu, kde dle diagnostiky nejsou na vině vířivé klapky, ale “výplachové klapky” (jestli jsem si to dobře zapamatoval). V tomto servisu mi řekli, že když to dělá jen za určité venkovní teploty a po ujetí 1km to přestane, tak dle jejich názoru se jedná o nějaké čidlo, které na vstřiku, nebo nějaké regulaci.
Co se týče motorů, tak jsem úplný laik a nevim si rady. Už jsem navštívil 2 servisy a ani jeden neni schopný mi toto opravit.
Chtěl bych se zeptat, zdali někdo z Vás na tomto motoru řešil podobnou závadu a zdali by mi z Vás někdo dokázal poradit případně poradil kdo by byl schopný mi toto opravit. Lbc kraj.
Díky a mějte se.
Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 
Bmw f07 530d 180Kw - cukání motoru
-
- Klubové ID: 482
- Kontaktovat uživatele:
Re: Bmw f07 530d 180Kw - cukání motoru
možná je lepší to prodat a koupit si nějaké BMW s motorem, a pokud tě to naftové trapení baví, tak doporučuju kontrolu EGR ventilu a sání, jestli není zakarbnovované.
Děkuji za radu. Myslíš že by EGR ventil nebo to zakarbonování dělalo jen při studeném motoru? Zkusím najít servis, který by byl schopný mi na to kouknout.
-
- Klubové ID: 482
- Kontaktovat uživatele:
no každopádně bych to zkontroloval.
Tak jestli vhceš nají servis, kde ti to vyřeší, tak jedině bmw a né žádný garážmajstři s uni doagnostikou. Nakonec zjistíš, že v bmw nebo u machrů z fóra, by tě to stálo méně, než u 5ti packalů... holt tyhle auta nejsou škodovky...
s tím bmw servisem bych si tedy nebyl moc jistý.
všude je to o lidech, takže já bych vsadil na doporučení.
všude je to o lidech, takže já bych vsadil na doporučení.
Pokud by mi někdo, někoho doporučil v okolí Lbc kraje, budu rád. Druhé vozidlo mam Audi a s autorizovaným servisem Audi jsem 2x spokojený nebyl.