Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

kam se letos chystáte?

Vše o E23, E32, E38, E65/E66, F01/F02, G11/G12
Odpovědět
Zpráva
Autor
Francis Výkonná rada
Výkonná rada
Kontaktovat uživatele:

Re: kam se letos chystáte?

#361 Příspěvek od Francis Výkonná rada »

Filozof píše:kluci existuje autovlak i do řecka ? Do chorvatska jezdí. Večer pokecáte zahrajete karty dáte drink a vyspíte se a ráno jste v chorvatsku... :)
Jezdíval kdysi do Splitu, ale už několik let to není pravda.
JaraX píše:pak ale nepotřebuju BMW, navíc i tady na klubu najdeš lidi kterým není 20 a baví je řidit, třeba Francis atd
Dík za zviditelnění :-) Baví mě jet s partou pětadvacátníků-třicátníků, učit je zásady jízdy v koloně a vzájemnou důvěru v PMR vysílačky s hlášením o možném předjetí za horizont nebo do pravé nepřehledné zatáčky přes kamion
JaraX píše:na to nepotřebuješ sedmu, já byl na Lefkadě s E36, s E46, atd, akorát z těch trojek trošku bolí záda a víc to unavuje,ale zážitek je to i tak super a kdyby někdo řekl, hele vem E36 cabrio a jedem někam do prdele, tak jedu hned.
Nepotřebuješ ani auto, dá se za 18 hodin dojet z Prahy do rumunské Mamaie k moři, přes Transfagaraš, za 18 hodin na motorce :-P
JaraX píše:tak proč to ale nabízíš lidem co jsou rádi že jedou autem? :)
:potlesk: Lépe bych to nenapsal :-D
328ti 164kW @ 6490rpm / 251Nm @ 5990rpm 244 km/h real GPS auf deutsche autobahn
323ti stock condition
Filozof

#362 Příspěvek od Filozof »

Byla to vhozená rukavice pro lidi co by chtěli do řecka ale třeba vlakem a cestu zpátky klidně autem. Zda něco takového jezdí. Přijde mi to lepší jak letadlem.
Mít děti v klidu někde si hrát a cestovat spolu s autem je zajimavej nápad jednou si to vyzkoušet a proč ne ?

Nikomu to nevnucuji byl to spíše dotaz na další možnou alternativu nic víc. :-)

Stejně jako že jsou zde lidi co radši poletí letadlem, tak si někdo chtěl vyzkoušet i něco jiného. A mám od kamaráda velice dobrej ohlas že absolvoval takto cestu dlouhou k moři s rodinou a byl hodně spokojenej, hlavně kvůli rodině a že i on se vyspal a děti byli v pohodě atd.
A zbytek pak už na ostrově jezdili autem i cestou zpátky.

Samozřejmě že jízda ve větší bandě na vysílačkách je moc fajn a určitě by to byla zajimavá cesta.
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#363 Příspěvek od JaraX »

třeba jak jsme loni jeli s kawamanem, tak to byla pecka, vysílačky, pohoda, kawaman řval intercomem na lidi po cestě :D
když dám doma naftovou 5er a nebaví mě cestovat, tak je lepší si tam zaletět a pujčit si tam nějaké auto, než táhnout auto někde vlakem
zddan01 Člen Klubu
Člen Klubu

#364 Příspěvek od zddan01 Člen Klubu »

Filozof
https://www.bahnreiseladen.de/autozug/villach-edirne

z Edirne do studia Madame Angelly je to ale 850km ještě :D
645Ci Cabrio Saphirschwarz
Z3 Coupé 2.8 Topasblau
X6 30d Saphirschwarz
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#365 Příspěvek od JaraX »

a stojí to 400 eur osoba včetně dětí, takže 1600 eur 2800km = 41 600kč oproti tomu kdy řídíš a je to 10k
zddan01 Člen Klubu
Člen Klubu

#366 Příspěvek od zddan01 Člen Klubu »

je to píčovina, to je jasný od začátku, vlak je drahej a pomalej, kdysi jsem se díval na vlak asi do Splitu, je to tak 13 let a měli jsme Megan coupe bez klimatizace, a neměli jsme děti, takže tam by to dávalo smysl, bylo to dvakrát tak dlouho a 2-3x dražší...
Z3 Coupé 2.8 Topasblau
X6 30d Saphirschwarz
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#367 Příspěvek od JaraX »

však by mě zajímalo jak dlouho jede vlak do Edirne
zddan01 Člen Klubu
Člen Klubu

#368 Příspěvek od zddan01 Člen Klubu »

je tam Fahrplan

Villach 21.33
Edirne 05:20 (2 Tage später)

:smich2:
Z3 Coupé 2.8 Topasblau
X6 30d Saphirschwarz
Francis Výkonná rada
Výkonná rada
Kontaktovat uživatele:

#369 Příspěvek od Francis Výkonná rada »

Mňága & Žďorp má v jedné písni text "I cesta může být cíl". Nemusíte jet po dálnicích a nemusíte jet "na jeden zátah". Projeďte si cestou na jih Bosnu bývalou válečnou zónou, vemte to horami okolo Ohridského jezera nebo po pobřeží Jadranu kolem Kotorské zátoky, stavte se někde v muzeu, v některém národním parku (nejen Durmitor je úžasný), ... odpočinete si a pobaví to děti.
323ti stock condition
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#370 Příspěvek od JaraX »

ty voe, tak autem je to 16-26 hod (můj nejlepší a nejhorší čas na lefkadu) a autovlakem je to tady 50 hodin nebo kolik.

přesně tak, vždyt na tu lefkadu mužete jet třeba 4 dny, prostě 4x 450km s výletem někam, když vydělíš 18hodin/4 tak máš 4,5 řízení denně, to je nic.
Filozof

#371 Příspěvek od Filozof »

jednou 10h cesta a pak 2x 5h cestovat vždy po snídani do oběda a tam zakempovat a výlety po okolí a večer se vykoupat u penzionu a ráno zase vyrazit po snídani na 5h do oběda k dalšímu místu. A třetí den dorazit do cíle v Řecku. Tam být 7dní a zpátky zase 2-3dny. Značka ideál pro rodinu s dětma.
MartinK

#372 Příspěvek od MartinK »

Chci vyrazit jen tak na par dni (3-4) někam k moři, prodloužený víkend nebo tak něco.
Dojezdově je ideál Chorvatsko a kraj Itálie. Oboje cca 8h čisté cesty. Mám prcka 1,5 roku, tak nechci nějaké dlouhé trasy zatím.

Mate nějaký tip?
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#373 Příspěvek od JaraX »

Italie je strašně drahá, a po dalnici jsou skoro samé 100ky, takže strašná cesta, vyhodou je dobrá pizza, super zábavní a aquaparky, ale zase fakt draho a moře hnusny (na severu),
Chorvatsko má hezčí moře, je levnější, po dalnici se jede rychleji, ale zase je víc kolon, nejsou tam parky aatd, ale hezčí moře. levnější ubytování.
pokud chceš něco blízko,tak je fajn třeba Krk
rhinos

#374 Příspěvek od rhinos »

ne že bych ti do toho chtěl Járo kecat :D
Itálie je pravda že je různé omezení ale když ho dodržuješ tak jsi nejpomalejší.
Neměl jsem ani pocit že by za bukem čekal fízl jako tady aby tě zkásl.
Možná jsem měl jen štěstí...
Já byl ve střední Itálii(San Benedeto del Tronto) a moře není o moc lepší než na severu.
Paradoxně je problém v písku,plavající chaluhy nebo co to bylo za hnus.
Děti byly ale nadšené z vln.
V Chorvatsku mi navíc příjde že není problém si najít "soukromou" pláž někde cestou.
Tady jsem tak nějak žádnou nenašel

Ale i to Chorvatsko dokáže být slušně drahé...ale s tím já tak nějak na dovolené počítám.

Taky to letos plánuju tak nějak na otočku jen se staršími dětmi a bez manželky...
Kdysi jsem byl třeba v Poreči a byl jsem celkem spokojen.
Je pravda že to jsem byl ještě lehce v pubertě a stačila mi ke štěstí nuda pláž :lol:
kabyr01

#375 Příspěvek od kabyr01 »

V Itálii jsou problém stacionární radary - mají jich tam fakt dost, ale zase 95% jich je označeno cedulí. Pokutu klidně pošlou do ČR - mám vyzkoušeno :|

Nebo mít data v mobilu a používat např. Waze - dá info o každém radaru. A jelikož jsme už v EU, kde není žádný roaming, mělo by to jít v pohodě ;)

Vím pouze z doslechu a internetu, ale Chorvatsko už je v poměru cena/výkon dost drahé... V Itálii nesmíš do Bibione a tyhle profláknutý místa, daj se tam najít fakt malé pláže, kde tě nikdo neprudí a myslím od letoška zakázali i ty "opálené" hochy, co ti nabízeli brýle každých 5min i když už jsi je 6x předtím odmítnul :lol:
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#376 Příspěvek od JaraX »

chorvatsko má teda poměr cena/výkon uplně jinde než v Italii, ale zase na řecko to nemá, tam všecko stojí prd a je to dokoamnl
Francis Výkonná rada
Výkonná rada
Kontaktovat uživatele:

#377 Příspěvek od Francis Výkonná rada »

Mezi Chorvatskem a Řeckem je pobřeží černohorské a albánské :-)
323ti stock condition
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#378 Příspěvek od JaraX »

to jim asi ale taky přijde daleko
pavproch

#379 Příspěvek od pavproch »

Chjo no.... kde jsou ty doby, kdy byl člověk mlád a pln elánu..... nebyl problém v pátek přijít z práce, kuknout na sebe a ... "jedem k moři" frnk do auta (3er e36), přes noc do Hrvatskej (Istrie), sobota a něděle sa čvachtat (nocleh se nějak našel nebo se spalo v autě), v neděli večer frnk do auta a v pondělí ráno doma, osprchovat a do práce. Neska bych to už nedal (a ani by se mi nechtělo).....
Filozof

#380 Příspěvek od Filozof »

Super tip pro spořílky !!!

V chorvatsku na KRKU je to super v tom ale i jinde pokud dojedete do města / vesnice a chcete levné ubytování tak se dá zajistit přes INFORMAČNI CENTRUM. Je to takové zelení íčko budka kde máte rady kam jít letáky atd. A poradí vám luxusní ale i levné a fajn ubytování.
V chorvatsku na KRKU - Malinská jsme byli ve dvou lidech za 100 euro na celých 7dní. Při kurzu 26kč je to 2600kč ubytování na týden za 2lidi. U lidí co pronajímají půlku domu, horní patro. Máte svoji kuchyň s lednicí a jednu místnost 5x4m kde je manželská postel plus TV a terasu kde se dá snídat a koukat na celé město což je fajn.
Těch nabídek na levné ubytování je více a dá se najít i blíže k moři my měli 500m od moře což nám nevadilo.

Kdo byl u moře za 2,6k na týden na dovolené nebo méně ? :-D Nepočítám dobrodruhy co spí pod širákem nebo ve stanu někde či v autě. :lol:
Nejdražší paradoxně je pak cesta autem tam a zpátky. Protože za 1300kč na týden osoba snad i u nás v ČR je občas problém.

S dětma bych jel klidně na otočku na 4dny prodloužený víkend někam 6,5-7h daleko bud itálie nebo sever chorvatska a ptal se až tam místních přímo na ubytování v informačním centru. Vyjde nejlevněji přímo od domorodců se dá domluvit za pěkné ceny 80-150euro uplně v pohodě na týden pro dva . Na 4dny jistě méně. A prcek malej má postýlku nebo spí s rodiči ten je většinou všude do 3let grátis.
Odpovědět