Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
e66 - právě jsem koupil a mám hodně dotazů
Re: e66 - právě jsem koupil a mám hodně dotazů
To je pravda. Já jsem na to skočil taky z Fabky 1, dokonce novější ročník než moje e65 a je to jiný svět. A mám DD, R18 a jsem udelanej taky. Si někdy musím vyzkoušet, jaké to je bez DD. Jde to vypnout?:-DDD
jde, vytažením pojistky, nebo až tu budeš se mužeš svíst sedmou bez DD 

Jenže vytažením pojistky to auto rázem nemá stabilizátory vůbec
To už se fakt převrátí na počkání
Dynamic je nejvíc komfortní funkce v tom autě. Jasně, pomůže jet rychleji, lepší stabilita atd., ale v první řadě je velkej rozdíl v pohodlí, když se to auto prostě nenaklání. Pak i svižnější jízda je taková míň dramatická. Navíc i spolujezdci ocení, když v zatáčce nevypadnou z okna na silnici (bez dynamicu se musí jezdit zásadně se zavřenými okny). Travison má prostě takovou lepší, rychlejší A8

Dynamic je nejvíc komfortní funkce v tom autě. Jasně, pomůže jet rychleji, lepší stabilita atd., ale v první řadě je velkej rozdíl v pohodlí, když se to auto prostě nenaklání. Pak i svižnější jízda je taková míň dramatická. Navíc i spolujezdci ocení, když v zatáčce nevypadnou z okna na silnici (bez dynamicu se musí jezdit zásadně se zavřenými okny). Travison má prostě takovou lepší, rychlejší A8

no toho se bojim až se mi to jednou povede projet se s DD..JaraX píše:no jo, každej je spokojenej než pozná lepší.

až to dam na zimáky 18" tak si budu představovat že mam i DD..
jak to? A8 nemaj nějaký spešl podvozky?TANN3R píše: Travison má prostě takovou lepší, rychlejší A8
po těch jsem jeden čas taky koukal, z venku supr, ale nelíbil se mi interiér..
- právě že až to dáš na zimáky ,tak to bude mnohem horší, bude to plavat a naklánět se ještě víc, ty 20ky ted suplují trošku dynamic drive ale zas to bude pohodlnější
- A8 už má taky dynamic drive, jen měli trošku spoždění a nemaj to od roku 2001, ale až 2018

- A8 už má taky dynamic drive, jen měli trošku spoždění a nemaj to od roku 2001, ale až 2018

ad ty gumy co jste probírali, tak Nexen a Khumo co mě stáli asi 15tis vydrželi 17Kkm a byly total sjety a to špatně.
Šel jsem tedy druhou cestou a koupil skoro to nejlevnejsi, Hifly a Tracmax vzadu, celkem 4 gumy 5800kč, za mě 100x lepší než ten mix Nexen a Khumo co se výdrži týče, mám najeto 20Kkm a vzorek je ještě 7mm, rovnoměrný. Na sucho to tak nedrží, jak ty Nexen/Khumo ale zadna tragedie to není.
Za mě třeba ty přilnavější gumy byly horší na hluk, tyto levnější né úplně dobře drží ve vysokých rychlostech v DE minulý týden od 170 už to nebylo moc o jistotě, každopádně kdo jezdí jak já většinou do 120 jsou to gumy naprosto na pohodu a myslím, že srovnatelný s Matadorem to už snese. Na mokru s tím už tak jistý nejsem, ale když prší jezdím vždy pomaleji, nemám rád na silncii překvapení.
Prostě i ta čína jde dopředu.
Šel jsem tedy druhou cestou a koupil skoro to nejlevnejsi, Hifly a Tracmax vzadu, celkem 4 gumy 5800kč, za mě 100x lepší než ten mix Nexen a Khumo co se výdrži týče, mám najeto 20Kkm a vzorek je ještě 7mm, rovnoměrný. Na sucho to tak nedrží, jak ty Nexen/Khumo ale zadna tragedie to není.
Za mě třeba ty přilnavější gumy byly horší na hluk, tyto levnější né úplně dobře drží ve vysokých rychlostech v DE minulý týden od 170 už to nebylo moc o jistotě, každopádně kdo jezdí jak já většinou do 120 jsou to gumy naprosto na pohodu a myslím, že srovnatelný s Matadorem to už snese. Na mokru s tím už tak jistý nejsem, ale když prší jezdím vždy pomaleji, nemám rád na silncii překvapení.
E53 - M62TUB44
E70 - N62B48
E85 - M54B30
E63 - N62B44

E70 - N62B48
E85 - M54B30
E63 - N62B44

to auto je fakt chytry jak vopice. Auto se rozpali celodenim stanim na slunci na rozpalenym asfaltu, ve stinu 30 stupnu. Motor topi jak prase, ze pri stani na semaforu ti zacne horet loket z vokna. A stejne to ukazuje teplotu, kdy si rikam, ze to ukazuje nejak malo, treba 23 stupnu...JaraX píše:ono to je kousek u tepla, ale to auto je chytry, např když zastavíš, tak se měření vypne, použije se hodnota poslední jízdy, a pak si to koriguje časem stání, teplotou atd. prostě když si zobrazíš ve skrytym menu live data toho čidla tak uvidíš že to lítá jak blázen.
narozdíl od 6er, která chvilu stojí a pak začne topit.
Ale nezačne. Jen po každým teplym startu na tebe hodí trochu tepla 

asi tak kýbl tepla, mam tady ted další šestku, ta to taky dělá a dělá to i tvoje, takže asi vlastnost, stejně jako prasklej blatník a shnilý kabely.
Dělej, jak myslíšArnie_one píše:ad ty gumy co jste probírali, tak Nexen a Khumo co mě stáli asi 15tis vydrželi 17Kkm a byly total sjety a to špatně.
Sbohem, Enýsku! Díky, že jsi tu byla... +23.9.2014
Sbohem, Růženko! Díky, že jsi tu byla... +19.3.2024
BMW E60 535d Carbonschwarz metallic, CIC + Combox media + DVB-T2 (by Snejk)
BMW E46 M3 Phoenixgelb metallic
Sbohem, Růženko! Díky, že jsi tu byla... +19.3.2024
BMW E60 535d Carbonschwarz metallic, CIC + Combox media + DVB-T2 (by Snejk)
BMW E46 M3 Phoenixgelb metallic
Gumová vložka/vana do kufru - deka se na e66 s ledničkou? Nemůžu to nikde najít :-/
Vozim kočárek a nechci to tam 1) zašpinit od bordelu, 2) poškrabat a jinak znehodnotit.
Ď
Vozim kočárek a nechci to tam 1) zašpinit od bordelu, 2) poškrabat a jinak znehodnotit.
Ď
Sakra.
Tak koupím standardní a ustrihni. Na konci akorát nebude lem a já budu doufat v to, ze se tam nic nevylije a bude to jen o bordelu ze špinavých kol kočárku.
Nebo to má vyřešeno někdo jinak?
Tak koupím standardní a ustrihni. Na konci akorát nebude lem a já budu doufat v to, ze se tam nic nevylije a bude to jen o bordelu ze špinavých kol kočárku.
Nebo to má vyřešeno někdo jinak?
nevím, ja bych si takovy hovna do sedmy nedával, todle nema snad žadnej muj zakaznik, prostě tam max hodíš deku, ale proč to hyzdit nějakou vanou
mne ta vana taky neprijde tak spatny napad.... docela by se mi to nahodou libilo, videl jsem to myslim v tom E65 ceniku? Nejsem si jistej... kazdopadne je to prakticky, proste se to vysype, na tom koberci naopak ulpi kazdej drobek... a brodit se s kocarem srackama a pak ty morky kolecka polozit na ten koberec.... to bude po par tydnech fakt na odpis...
taky to ochrani pri vyliti neceho, mne se parkat stalo, ze treba lestice kol a jiny kapaliny nezvladly ty teploty a uchcalo to, nastesti to mam vzdy v nejakejch vyjebanejch igelitkach
taky to ochrani pri vyliti neceho, mne se parkat stalo, ze treba lestice kol a jiny kapaliny nezvladly ty teploty a uchcalo to, nastesti to mam vzdy v nejakejch vyjebanejch igelitkach
pak si mužeš dát ještě do interieru nějaky pěkny gumovy koberečky a ochranej potah na sedačku nebo alespon ručník
Ex - Bmw E66 750Li 2007 individual
Ještě, že mám masáž a nemusím trpět, jako fakýr.....tvl to je vražda na záda 

E53 - M62TUB44
E70 - N62B48
E85 - M54B30
E63 - N62B44

E70 - N62B48
E85 - M54B30
E63 - N62B44