Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
318ti - poškozený tlumič
318ti - poškozený tlumič
Zdravím,
dnes při jízdě jsem slyšel ošklivou ránu od zadního kola, poté byl chvíle klid, ale asi po 10 minutách se začalo ozývat preavidelné klepání od zadního kola. Po příjezdu jsem to okoukl a zjistil jsem, že zadní levý tlumič vyjel z pouzdra a kouká na mne celý píst. Rád bych se proto zeptal kde nejlépe koupit nové tlumiče a na kolik by vyšla oprava.
Předem díky za rady a tipy.
dnes při jízdě jsem slyšel ošklivou ránu od zadního kola, poté byl chvíle klid, ale asi po 10 minutách se začalo ozývat preavidelné klepání od zadního kola. Po příjezdu jsem to okoukl a zjistil jsem, že zadní levý tlumič vyjel z pouzdra a kouká na mne celý píst. Rád bych se proto zeptal kde nejlépe koupit nové tlumiče a na kolik by vyšla oprava.
Předem díky za rady a tipy.
Re: 318ti - poškozený tlumič
pro mm2121 nejdou mi soukromé zprávy, takže pokud mne chcete kontaktovat tak asi jedině mail/skype
- TurboShnek
Záleží jaký tlumiče tam chceš dát, originál vyjdou kolem 4000, ne originál kolem 1200. Jsou plynový a olejový, já bych koupil olejový protože jsem si do svýho auta koupil plynový a jsou dost tvrdý.
Ridex je docela dobrá firma, kupoval jsem od nich pístky do kufru atd...
https://www.autodoc.cz/ridex/8002212
Ale autodoc je německá firma, tak že pozor na to, posílají to z Berlína a vrácení zboží je komplikovaný, a nedá se tam platit na dobírku, ale když toho kupuješ víc tak se dá dost ušetřit. Tak že by bylo lepší najít českou firmu, bude tam i levnější pošta.
Oprava je jednoduchá, pokud nemáš obě levý ruce tak ti bude stačit gola, dlouhá trubka protože ten šroub dole je vždycky zarezlej (doporučil bych koupit novej) a ještě jeden zvedák, stačí ten obyčejnej jak dávají s každým autem aby jsi potom mohl zvednout nápravu. No a pak je otázka povolit ten spodní šroub, 2 nahoře za kobercem, 1 matku která drží tlumič v tom uložení (na to budeš potřebovat ještě 2 obyčejný klíče asi 10ítku a 8čku jestli se nepletu) a dát to zase dohromady. Práce na 1 - 2 hodiny. V rozumným servisu by si za to mohli vzít tak 600kč.
Ps. Vyměň rovnou oba tlumiče.

Ridex je docela dobrá firma, kupoval jsem od nich pístky do kufru atd...
https://www.autodoc.cz/ridex/8002212
Ale autodoc je německá firma, tak že pozor na to, posílají to z Berlína a vrácení zboží je komplikovaný, a nedá se tam platit na dobírku, ale když toho kupuješ víc tak se dá dost ušetřit. Tak že by bylo lepší najít českou firmu, bude tam i levnější pošta.
Oprava je jednoduchá, pokud nemáš obě levý ruce tak ti bude stačit gola, dlouhá trubka protože ten šroub dole je vždycky zarezlej (doporučil bych koupit novej) a ještě jeden zvedák, stačí ten obyčejnej jak dávají s každým autem aby jsi potom mohl zvednout nápravu. No a pak je otázka povolit ten spodní šroub, 2 nahoře za kobercem, 1 matku která drží tlumič v tom uložení (na to budeš potřebovat ještě 2 obyčejný klíče asi 10ítku a 8čku jestli se nepletu) a dát to zase dohromady. Práce na 1 - 2 hodiny. V rozumným servisu by si za to mohli vzít tak 600kč.
Ps. Vyměň rovnou oba tlumiče.

Super, díky za tipy. jen detail jak moc se s tím dá popojíždět? Dělá to opravdu děsivý zvuky......
- TurboShnek
Tak neviděl jsem fotku jak to vypadá ale když ti vyletěl celej píst z toho pouzdra tak ti to teď sedí jenom na pružině. Na nějaký velký popojíždění to není, ale někam na jiný místo nebo na odtahovku s tím najedeš.Karl96 píše:Super, díky za tipy. jen detail jak moc se s tím dá popojíždět? Dělá to opravdu děsivý zvuky......

Kolo nesundávej do tý doby než budeš mít druhej zvedák a náhradní tlumič protože jak sundáš kolo, pružina ti stlačí nápravu dolů a už ho tam nikdy nedáš zpátky.

Udělej pár fotek jak to vypadá, jestli je ten pístek úplně mimo a oddělenej od tlumiče tak bych nejdřív odhrnul v kufru koberec, odšrouboval obě matky který ho drží v tý veži aby ta týčka s uložením upadla na zem a nezapletla se nikam během jízdy, protože by to mohlo poničit tu vež. Ale možná to ani nebude třeba, bez fotky je tězký to posoudit.

Nenašel jsem vkládání obrázků
tak posílm přes Uložto.
Doufám že to bude fungovat.
https://www.ulozto.cz/tam/_URbi4WSfVihq

- TurboShnek
Tak podle ty fotky to vypadá že ti jenom upadl ten plastovej kryt i když ta tyčka je nějak na křivo.Karl96 píše:Nenašel jsem vkládání obrázkůtak posílm přes Uložto.

Každopádně myslím že nemusíš dělat nic, i takhle s tím můžeš pomalu popojet nebo najet na odtahovku. Já myslel ze ti ta tyčka úplně vylezla s tlumiče a muže o něco zavadit.
No děl to příšerný pazvuky
vžně jak kdyby kolo drhlo o podběh nebo něco takového.