Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
kam se letos chystáte?
Re: kam se letos chystáte?
když pojede víc jak 2 auta, tak to přespání je hodně pravděpodobný, jelikož všichni řidiči to nedaj v kuse, a ujet jim je nesmysl a přemáhat se kvuli ostatním taky.
Nemáš pravdu, zrovna např. dnes letí TVS QS2231 v 16:40. My letěli z Prahy ráno v 6.00 a v 11.30 EEST jsme byli v NydriJaraX píše:no 3 hodiny to nejsou ani nahodou, jelikož předloni jsme si dali zavod ala Top Gear auto letadlo, tak letecky to bylo 13 hodin a autem 17 hodin,
- letecky z brna se nedostaneš na Lefkadu, takže musíš z PRG...
JaraX píše:
- další faktor máš ten že letecky si prostě nedovezeš skoro nic, ja dovezu každý rok 80l olivovýho oleje, letos budu brát 100l, dovezu si 10kg soli, dovezu si mraky zeleniny atd. prostě všecko co je na lefkadě lepší.
Jo, to je pádnej argument, ale s olejem neobchoduju a to množství, co spotřebujeme koupím v plechu buď u Řeka na farmářských trzích nebo v Selgrosu v Německu. Sůl si vozím z Chorvatska. Loni jsem táhnul z Lefkady v kufru 5 kilo salámu (toho s celýma kuličkama pepře, nemá chybu), autem by toho šlo přivézt víc, původně jsem to měl jako dárky, nakonec jsem si to skoro všechno nechal (a sežral)

Sbohem, Enýsku! Díky, že jsi tu byla... +23.9.2014
Sbohem, Růženko! Díky, že jsi tu byla... +19.3.2024
BMW E60 535d Carbonschwarz metallic, CIC + Combox media + DVB-T2 (by Snejk)
BMW E46 M3 Phoenixgelb metallic
Ja mam 2 problemy, nikdy jsem nebyl autem dal nez 300 km a bojim se, aby me to nekde nenechalo. To bych mel kurva smulu. A pak neumim anglicky a potreboval bych sebou prekladace. Zitra jedu do Liptovskeho Mikulase, kde je to 400 km a tak si to sedmou vyzkousim. Verim, ze jak se clovek dostane pres ČR, tak je to pak super, protoze ČR je ted rozkopana uplne cela. Jen do Olomouce 3 omezemi. Dalnice D1 tragedie. Nejdal jsem byl v Italii s Octavii a ve dvou ridicich super. Priste zase zkusim dal
.
Autem je prave super ta krajina, kterou jedes, a ze si muzes zastavit kdy chces.
Nevyhoda? Jedine te nesmi zradit auto.

Autem je prave super ta krajina, kterou jedes, a ze si muzes zastavit kdy chces.
Nevyhoda? Jedine te nesmi zradit auto.
Naposledy upravil(a) Jaris330D dne pon 09.07.2018 13:21, celkem upraveno 1 x.
Já tady udělám žebříček, kde se líbilo mně, nejvíc, ve Španělsku jsem nebyl, Itálie - San Benedetto del Tronto - viz foto výše, to mě vůbec neoslovuje, už bych se tam nevrátil (kámoš tam byl 4x), Bulharsko, v podstatě to samý, poprvé jsme byli v Sozopolu, je to už asi víc, jak 20 let, no dalo se to, ale tenkrát to tam tak nějak začínalo, ráno nás budil hýkající osel, něco jsme tam projeli mikrobusem s cestovkou, cesta dolů k hranicím s Tureckem, moc pěkná příroda. To bych si asi chtěl projet na skútru. Chorvatsko je klasika a začátkem září druhá dovolená - pánská jízda. No a řecko?
1. Lefkada
2. Korfu
3. Thassos
4. Lesbos (tam už je to teč v hajzlu s imigrantama)
5. Kos
6. Chalkidiki (za mě lepší Sithonia - prostřední prst, než Kassandra)
7. Rhodos, tam jsou pro mě možná skryté rezervy, neměli jsme skútra a moc jsme toho neprocestovali, dostane ještě jednu šanci
8. Zakhyntos - nenašli jsme nějakou rozumnou destinaci, těžká masovka, mraky Rusáků
9. Kréta - ta mě tak nějak vůbec neoslovila. Mraky ožralejch Britů (s černým kožichem)
1. Lefkada
2. Korfu
3. Thassos
4. Lesbos (tam už je to teč v hajzlu s imigrantama)
5. Kos
6. Chalkidiki (za mě lepší Sithonia - prostřední prst, než Kassandra)
7. Rhodos, tam jsou pro mě možná skryté rezervy, neměli jsme skútra a moc jsme toho neprocestovali, dostane ještě jednu šanci
8. Zakhyntos - nenašli jsme nějakou rozumnou destinaci, těžká masovka, mraky Rusáků
9. Kréta - ta mě tak nějak vůbec neoslovila. Mraky ožralejch Britů (s černým kožichem)
- tak jeslti jedeš do Liptovskyho Mykuláše tak budeš mít asi dost problémy s navigací 
- je to prostě o tom co kdo chce, to dokáže, auto se pokazí, neumím anglicky, je to daleko, nevydržím řidit, budou kolony bla bla, prostě lidi dneska nedojedou luxusní limuzinou na lefkadu, ale dřív tam lidi jezdili v 5ti lidech v trabantu, a dneska se stejně najde parta lidí co na fichtlu objedou svět, a nedávno jsem se díval na člověka co šel na gibraltar pěšky, prostě bud něco chceš udělat a nebo to nechceš udělat a blbě pindáš a vykladáš jak všichni co jedou jsou blázni že to je daleko. kdyby někdo řekl hele jarax nepojedem E36 compactem do číny? tak pojedu hned! prostě jsou lidi co chcou být politici a dotáhnou to tam, jsou lidi co hrát první ligu a jdou do toho, a třeba Gábina Novotná se svezla na motorce a řekla "ty jo to je dobrý, já pojedu dakar" všichni se ji smáli a za 4 roky už ho jela.
- a když tě zradí auto tak ho spravíš, bud sám, nebo ti přijede někdo na pomoc, nebo ti někdo pošle díl, nebo v servisu někde tam, když tě zradí u nás, tak ho taky nezapálíš. A dneska máš asistence který ti to dovezou až dom. to je jak s těma autama s DE, každej tady pindá, hmm ty pěkný sedmy jsou moc daleko, a ta sedma nemá hezký fotky, a není k tomu serviska, a pak se rozčilujou že si někdo doveze pěknej face za 150. Kurva lidi, přestante blbě pindat jak je všecko daleko, a jak pro něco musíte něco udělat a jeslti se vám to nelíbí tak si běžte stoupnout do řady oveček, kupte si OII se švihadlama, naložte kufr pivem a jedte do Chorvatska.
- ten salám je dokonalej.

- je to prostě o tom co kdo chce, to dokáže, auto se pokazí, neumím anglicky, je to daleko, nevydržím řidit, budou kolony bla bla, prostě lidi dneska nedojedou luxusní limuzinou na lefkadu, ale dřív tam lidi jezdili v 5ti lidech v trabantu, a dneska se stejně najde parta lidí co na fichtlu objedou svět, a nedávno jsem se díval na člověka co šel na gibraltar pěšky, prostě bud něco chceš udělat a nebo to nechceš udělat a blbě pindáš a vykladáš jak všichni co jedou jsou blázni že to je daleko. kdyby někdo řekl hele jarax nepojedem E36 compactem do číny? tak pojedu hned! prostě jsou lidi co chcou být politici a dotáhnou to tam, jsou lidi co hrát první ligu a jdou do toho, a třeba Gábina Novotná se svezla na motorce a řekla "ty jo to je dobrý, já pojedu dakar" všichni se ji smáli a za 4 roky už ho jela.
- a když tě zradí auto tak ho spravíš, bud sám, nebo ti přijede někdo na pomoc, nebo ti někdo pošle díl, nebo v servisu někde tam, když tě zradí u nás, tak ho taky nezapálíš. A dneska máš asistence který ti to dovezou až dom. to je jak s těma autama s DE, každej tady pindá, hmm ty pěkný sedmy jsou moc daleko, a ta sedma nemá hezký fotky, a není k tomu serviska, a pak se rozčilujou že si někdo doveze pěknej face za 150. Kurva lidi, přestante blbě pindat jak je všecko daleko, a jak pro něco musíte něco udělat a jeslti se vám to nelíbí tak si běžte stoupnout do řady oveček, kupte si OII se švihadlama, naložte kufr pivem a jedte do Chorvatska.
- ten salám je dokonalej.
musíš vědět jak jede ten druhej, vyznavač poznávací jízdy, nebo prostatik to jeJaraX píše:když pojede víc jak 2 auta, tak to přespání je hodně pravděpodobný, jelikož všichni řidiči to nedaj v kuse, a ujet jim je nesmysl a přemáhat se kvuli ostatním taky.

obecně, má smysl takhle na jih tahat kabriolet? měl jsem loni na Floridě půjčenej Mustang a přes den to vůbec nešlo bez střechy...
jde mi o to -
E64 - kabriolet (a pak zjistit, že tam jezdíme se střechou nahoře většinou), ale vzadu omezený místo, tj. vysoká pravděpodobnost zpruzenejch dětí
E53 - pevná střecha, ale klid na cestě (snad)
Naposledy upravil(a) zddan01 dne pon 09.07.2018 13:01, celkem upraveno 1 x.
645Ci Cabrio Saphirschwarz
Z3 Coupé 2.8 Topasblau
X6 30d Saphirschwarz
Z3 Coupé 2.8 Topasblau
X6 30d Saphirschwarz
Většinou jedeš stejně v noci a to já už tak nějak nedávámJaris330D píše:...super ta krajina, kterou jedes...
- já jezdím přes den, prostě tak abych celej den jel, ale jedeš i kus noci.
- jel bych s E64, at si užiješ cestu, v E53 je cesta otrava, ale zase nemáš LPG takže s E64 pojedeš hodně draho, ale prostě se svezeš, letos chcu taky někam k moři E64
- s tím kabriem musíš bez střechy jezdit zrána a hlavně večer, miluju ty večerní teplý projíždky bez střechy, ale hlavně na sedmu je na lefkádě někdy dost uzko, občas jsme museli i sklopit zrcátka,
- jel bych s E64, at si užiješ cestu, v E53 je cesta otrava, ale zase nemáš LPG takže s E64 pojedeš hodně draho, ale prostě se svezeš, letos chcu taky někam k moři E64
- s tím kabriem musíš bez střechy jezdit zrána a hlavně večer, miluju ty večerní teplý projíždky bez střechy, ale hlavně na sedmu je na lefkádě někdy dost uzko, občas jsme museli i sklopit zrcátka,
jinak když jede víc aut, tak se prostě musíš přizpůsobit nejpomalejšímu a ve výsledku jedeš určitě dýl než když jedeš sám, alespon já, ale je to zase strašná sranda, třeba když jsme jeli do Italie 2x E65 a posádka si na dalnici předávala okýnkem flašku metaxy, to byla bomba. no a samozřejmě sranda přes vysílačky, hlasíš si předjíždění, atd.
V noci dokážu jet tak do dvou hodin po půlnoci, přechod mezi tmou a světlem - svítání, na dálkové trase, nějak nedávámJaraX píše:- já jezdím přes den, prostě tak abych celej den jel, ale jedeš i kus noci...
Chce se to proste hecnout a jet. Pristi rok mame domluvene Chorvatsko. Meli bychom jet se znamou, ktera ma brachu, ktery tam dela pruvodce.
Proc budu mit problemy s navigaci u Liptovskeho Mikulase?
Proc budu mit problemy s navigaci u Liptovskeho Mikulase?

protože budeš zadávát do navi MYkuláš 

Nestraš čertem v červenci
Nejhorší na tom je, že v Řecku nastává trend, že děti nechtějí jít ve šlépějích svých rodičů a prarodičů, kteří něco vybudovali a z čeho žili, a stěhujou se za lepším, těm stařečkům nezbývá, než ty svoje podniky prodat nebo pronajmout, z velké většiny Albáncům. Ale to částečně platí i pro Chorvatsko, tam kde jsme k panu domácímu jezdili posledních 10 let, začal apartmány pronajímat syn přes booking.com, a jsme v (_!_)
no ono třeba dle tvého hodnocení je to krásně vidět, Lefkada na jednom z prvních míst, zakynthos na posledním, přitom jsou kousek od sebe, mají stejné podnebí atd. ale prostě Zakynthos už je jen zaplavenej turistama, a oni to prostě kazí ti co tam lítaj letadlama, ja bych zrušil letiště v preveze at si tam dojede autem kdo chce, už i ta lefkada začíná být plná, ale druhou jsem ještě nenašel, uvidíme co ta "korfa" 
https://www.greece10best.com/the-12-best-greek-islands/

https://www.greece10best.com/the-12-best-greek-islands/
Jsem si pak vsiml. Ja obcas pres ten telefon napisu hrozny kraviny. Nechapu, jak to, ze to ten telefon vubec zna.JaraX píše:protože budeš zadávát do navi MYkuláš
Treba nedavno jsem psal tygr a vletel mne tam automaticky tigr.
Hlavne, ze si rozumíme.
Zázraky od toho už dnes nečekej, i tam je to extra zahnojený turistama. Výhoda je na výlet trajektem do Albánie. Autem a trajektem asi nejlépe vychází ten Thassos. Zrušit letiště v Preveze nemůžeš, protože je primárně armádní. Taky tam je jinej systém odbavování, než jinde.JaraX píše:...uvidíme co ta "korfa"![]()
Na Korfu jsme byli letos na velikonoce a jako jo, byli tam pěkné místa, ale šlo vidět že v sezóně to musí být masakr přeturistováno, když i v tom dubnu tam byli lidi všude na místech které za něco stály. A pořád jsem si říkal, ještě že tu nejsem v létě 
Jinak pokud někdo hledá pláž, která ať se podíváš doleva nebo doprava, tak nemá konce (je to asi úsek 100km), a chce liduprázdné místo, kde si může hrát na to že je poslední přeživší na zemi
) tak existuje toto: https://xxmartin.rajce.idnes.cz/Krym/

Jinak pokud někdo hledá pláž, která ať se podíváš doleva nebo doprava, tak nemá konce (je to asi úsek 100km), a chce liduprázdné místo, kde si může hrát na to že je poslední přeživší na zemi

Kámoš přiletěl z Floridy a dal si Lipno (14 dní zpátky) Počasí si nevybereš
cestou zpět do ČR jsem si booknul tento hotel v Srbsku, tak pak poreferuju. Je to přesně v půlce cesty pro ty co nemají druhého řidiče nebo už v životě nespěchají 
https://www.booking.com/hotel/rs/eter.c ... type=total&

https://www.booking.com/hotel/rs/eter.c ... type=total&