Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

kam se letos chystáte?

Vše o E23, E32, E38, E65/E66, F01/F02, G11/G12
Odpovědět
Zpráva
Autor
JaraX
Kontaktovat uživatele:

Re: kam se letos chystáte?

#281 Příspěvek od JaraX »

- my bydlíme ve vassilliki ve villa angela, https://www.villangela.gr/ jelikož tam jezdíme už nějakej pátek, tak platíme 13-15 eur/osoba noc, děti zdarma, tzn že noc nas vyjde cca 364kč na osobu, x 2 = 728kč, x 7 noci = 5096 obvykle dáme za ubytování. pro ciziho to bude tak o dvojku dražší, počítej tak 7k 7 dní.
- auto obvykle sežere "10ku" tzn cca 8k LPG a zbytek nějaky poplatky, mýto, známky atd. i s tím co projezdíme po lefkadě.
- snídáme u pekaře, tzn vyjdem z vily, vedle je hned pekař, za cca 6-7 eur na osobu koupíme kafe a nějaky dobrotky, na oběd obvykle pita gyros, ale nemam problem sežrat i 4 denně :D průměr jsou tak 2, takže 2x2,5 eur, tzn 5 eur. večeře nějake suvlaki, hranolky, tzatziki, 2x pivo, osoba 10 eur, takže jeden JaraX za cely den sežere 22 eur, tzn 559Kč x 7 dní = 4k, něco se ještě nakoupí v obchodě takže cca 5k jídlo osoba
- tím se s výletama dostáváme k finální sumě, tzn řekněme že podělíme 2ma skrz to že děti nepřispívaj na cestu = cesta osoba 5k, jídlo osoba 5k, ubytko osoba 2,5k, vychazí 12,5 tisíce celá dovolená s tím že jen ležíš na plážích a žereš, my obvykle ale ještě jezdíme na různé výlety, půjčujem si lod, 70 eur na den pro 5 lidi, takže 14 eur osoba den. pak jezdíme okružní trasu velkou lodí, to stojí kolem 18ti eur.
- no a dalších 5k dám za věcí co si kupuju domů, olej, sůl, chlast, suvenýry, dobrotky, atd.
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#282 Příspěvek od JaraX »

Vlasta, njn, ale né každej chce poznat jen letištní terminál, navíc se najdou lidi který řízení baví, pokud tě nebaví řidit, tak je nesmysl jet na Lefkadu autem, pokud to neděláš jen pro peníze.
to je totiž věc druhá, když jsem sháněl přes cestovku, tak zajímavá lefkada byla tak za 20k, no a pak stejně 10 utratíš tak seš na 30k osoba, takže 2x tolik co autem.
předloni žena letěla s malym, protože měl jen rok a pul a nechtěli jsem ho tahat autem, letenka stála 8k, za tolik tam a zpět dojela celá sedma, malej tehdy platil asi 2k, když žena vylezla v Preveze z letadla, tak si celá udýchaná sedla do těch komfortů a říká "přístí rok jedu autem" a jeli jsme už všichni autem a i ten dvouletej prcek to dal jak nic.

třeba kawaman napíše kolik ho cca stála lefkada, jak se jim líbilo a jeslti by jeli zas autem nebo letecky.

jinak pro mě další důvod je to auto, prostě na lefkadě nemužeš byt na jednom místě, je tam tolik hezkých míst, že pokud tam poletíš, musíš si pujčit nějaký dopravní prostředek, a s dítětem můžeš skůtr nebo motorku škrtnout, takže auto, a to máš prostě litr za den za nějakou Pandu když ti doma stojí luxusní BMW :) to se mi fakt pak platit nechce.
Filozof

#283 Příspěvek od Filozof »

Jaraxi vypadá to fakt dobře. I ceny jsou moc fajn dle toho co píšeš.

Vlasta - taky moc pěkné ubytování.

Když už do Řecka tak je možnost i mezipřistání někde na 60-70procentech cesty. Kde se dá vyspat a ráno jet dalších pár hodin na místo... to by bylo fajn.
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#284 Příspěvek od JaraX »

po cestě bych nespal, krom toho někde se hodinku, dvě prospat na odpočíávdle, ale spát někde celou noc v autě je nesmysl, to je lepší si udělat někde par hodin vylet a pak si vzít hotel, ale zatím jsme to tak udělali jen jednou a zbytečně. byli jsme na Lefkádě s E36, E46, E91, E65, E66, No a musím říct že v E65, E66 je to uplně nic ta cesta, v E36 a E46 už je to náročnější a suverěně nejhorší byla E91 se základníma sedačkama, to jsme všichno dojeli rozlámání. ale furt si vždycky předsstavím ty lidi co tam jedou koncernem a udělá se mi zle :D

když jsme byli v Chorvatsku tak vše stálo o něco víc jak v řecku, jídlo, ubytko atd. v Italii uplně hrůza, tam stojí 0,2dcl čisté vody jak pizza v řecku a člověk v Italii zaplatí za uplně všecko, v restaurací jidlo pro jednoho + 2x pivo dáš přes 25 eur! tzn 2,5x tolik co na lefkadě.
Naposledy upravil(a) JaraX dne ned 08.07.2018 23:06, celkem upraveno 1 x.
Vlasta Člen Klubu
Člen Klubu

#285 Příspěvek od Vlasta Člen Klubu »

JaraX píše:Vlasta, njn, ale né každej chce poznat jen letištní terminál...
Ale jo, my tam byli vždycky ve dvou, takže skůtr naprosto v pohodě. Poprvé jsme tam byli na 11 nocí s polopenzí, celkově to vyšlo tak na 40 tis., podruhý na 10 nocí s plnou penzí (obědy jsme ani moc nevyužili) a vyšlo to na 45 tis.

Potkali jsme tam Pražáky s obytňákem, na vleku 2 vodní a 2 silniční skútry, tak to bych možná jednou zkusil
Sbohem, Enýsku! Díky, že jsi tu byla... +23.9.2014
Sbohem, Růženko! Díky, že jsi tu byla... +19.3.2024
BMW E60 535d Carbonschwarz metallic, CIC + Combox media + DVB-T2 (by Snejk)
BMW E46 M3 Phoenixgelb metallic
pesa

#286 Příspěvek od pesa »

zde je odkaz na foto při příjezdu na Lefkadu: BC jsem resetoval v 9 ráno, ale odjížděli jsme až po obědě...snad vám to půjde otevřít
https://pesa350z.rajce.idnes.cz/BMW_for ... 1296_n.jpg

my bydlíme v Agios Nikitas hotel resp. apartmány Agatha. Je to asi 15km za větším městem s příznačným jménem Lefkada, ve kterém je přístav, benzinky (i na LPG), Lidl, policie, doktor, wapka, atd..
platíme za apartmán 80€/noc vč. snídaně a musím říct, že se nám kolikrát ani nechce na pláž jak je tady krásná zahrada
https://www.google.gr/maps/uv?hl=cs&pb= ... SxiJpMQ6Vg

parkování uvnitř areálu!
agios nikitas není pro mladé páry co chtějí pařit do rána (to doporučím Cavos na Korfu), ale spíš pro rodinky s dětmi a starší páry - evokuje mi to klid ala Provence, před chvílí jsem si pustil čtvero ročních období, na zahradě hraje slabě "elevator music"...tak asi tak...
poplatky za cestu jsou zhruba 3tis, bacha! po cestě je asi 50 stacionárních radarů.
když jdeme na oběd/večeři 2 dospělí + 2 děti tak utratíme kolem 35€
je zde hodně krásných pláží, dostupných autem ale silnice jsou trošku horší, sem tam díra :(
určitě zde nejsme naposledy!!!
Letecky z Prahy je to sem tak za 9tis/os, takže i proto autem (kamarád mi tvrdil, že zkusí letět z Berlína za 2tis...tak se když tak mrkněte). Půjčení poloauta myslím stojí kolem 30€/den.
Jednoduše řečeno na 14 dnů tak 50-60tis autem, 80-90tis letecky
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#287 Příspěvek od JaraX »

no jo, Agios Nikitas je pro zbohatlíky :D
tak užívejte!
Vlasta Člen Klubu
Člen Klubu

#288 Příspěvek od Vlasta Člen Klubu »

Řecko celkově nemá chybu, kdo chce jet autem, tak nejblíž je to na Chalkidiki, nám se velmi líbili i pláže s mramorovými kamínky na Thassosu. Jezdit stále na jedno místo by mě nebavilo
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#289 Příspěvek od JaraX »

tak ono je nejlepší si toho projet víc, na chalkidi jsme byli,není to špatný, ale srovnávat chalkidiki a Lefkadu je jako srovnávat 520i a 760i. navíc je to jen o 350km mín než lefkáda, a to už je prd. to samý olympská riviera, taky super, ale ceny všude stejny jak na Lefkadě, ale všecko horší. Taky mě štvalo jezdit na jedno místo a nakonec to řešíme tak že jednou jedem na Lefkadu a ve stejnej rok ještě jinam na pár dní.
par let zpět jsme si řekli že cestou zpět dáme dva dny na Olympské rivieře, přijeli jsme tam z Lefkady, uviděli to moře a řeklí fuuuuuj a jeli dom rovnou, ta lefkada prostě nasadí latku strašně vysoko.

https://www.youtube.com/watch?v=C9hnPGsRu84

slováci hodně jezdí na Korfu autem, tak někdy taky zkusíme.
kawaman

#290 Příspěvek od kawaman »

Nás Lefkáda vyšla na 1000€, když jsme byli s Jaraxem. Ubytování za hubičku, ceny jídel skvělé a je tam fakt krásně. Samozřejmě tam člověk nemůže sedět na jednom místě a jak už bylo psáno, s dětma se bez auta neobejdete. Proto je sedma ideální dopravní prostředek (na místě bych bral kabrio, ale to zase není moc pro malé děcka). Klidně bych si to dal znova, ale jako pánskou jízdu :-D
Ex - Bmw E66 750Li 2007 individual
dogeatdog

#291 Příspěvek od dogeatdog »

Jaraxi, mohl bys pls konkretne srovnat lefkadu a chalkidiki v cem ma ktere misto navrch? Uvazuju podzim tak na tyden.
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#292 Příspěvek od JaraX »

tak uděláme pánskou jizdu?
já jedu někdy v září, kawaman by taky jel v září :) vasapasa chce jet v září Albanii, tak by to šlo cely propojit,
uplně vidím tu pohodu.

https://www.google.cz/maps/dir/Olomouc/ ... 593778!3e0

prostě egejské moře není tak hezké jak ionské, na lefkadě je navíc písek do bílá,lefkada je hodně hornatá, to je taky pak hodně specifické,
https://www.youtube.com/watch?v=itgM6Wq2b-M
vs
https://www.youtube.com/watch?v=_n6CwRcaOFo

v neposlední řadě je na Chalkidi podstatně víc čechů. mě vyhovuje že na Lefkadě zas tak moc čechů není, nechci si připadat jako v chorvatsku, ale prostě na Chalkidi maj česky cedule, český jídelníčky atd, nic pro mě.

když udělám svůj žebříček z Evropy jak se mi kde líbilo

1. Lefkada
2. Chalkidiky, Olympská riviera
3. Chorvatsko Krk, Brač, Zadar,
4. Španělsko, Costa del Sol
5. Italie Bibione a ten sever kolem Ravenny.

každýho koho jsem kdy vzal na Lefkadu tak mi řekl že to je Evropskej "TOP" že prostě v Evropě se na lepší místo nedostaneš a sranda je že je to jedno z nejlevnějších,
kawaman psal že ho to stalo 1000eur, ale vemte si že za těch 1000 eur se krásně projel 750li, užil si 7denní dovolenou s tříčlennou rodinou v super ubytku s ještě lepší zahradou, nežral paštiky ale chodil denně do taverny, 1x měl půjčenou loď, 1x jel na velké lodi kolem Lefkady, vylezl na americký radar :D, okoupal se ve vodopádu, prostě si myslím že ten poměr cena/zážítek je best, mimo Evropu jsou určitě lepší místa, ale prostě za 1000 eur pro tři lidi těžko,
Vlasta Člen Klubu
Člen Klubu

#293 Příspěvek od Vlasta Člen Klubu »

Lezl na ty uši?
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#294 Příspěvek od JaraX »

tak trochu jsme se tam podívali, samozřejmě jsme měli všechna potřebná povolení :)
WizarDEAD

#295 Příspěvek od WizarDEAD »

JaraX píše:wizardead, dvě kola s motorem nebo bez?
https://postimg.cc/image/vbewz4v5d/

Me by nikdo na plaz aka bibione nedostal, ale zase zena je z toho uplne nejvic nadsena.. takze to spis vidim, ze bych ji poslal na plaz a jel nekam na vylety a tak.
A ta Lefkada vypada fakt supr, ale asi bych tam spis letel. Vim ze autem je to pohoda, ale stejne - kdyz clovek zapocte PHM, vsechny poplatky a amortizaci auta, takze si myslim ze to penezma to vyjde nastejno s letenkou, a jestli byt celej den v aute a nebo 3 hodinky v letadle, asi bych bral to letadlo a pujcil si tam skutr..
Ale my jsme jen 2 (jako ja a GF), kdyz ma clovek deti a jeste k tomu mensi, tak je asi auto jasna volba.
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#296 Příspěvek od JaraX »

no 3 hodiny to nejsou ani nahodou, jelikož předloni jsme si dali zavod ala Top Gear auto letadlo, tak letecky to bylo 13 hodin a autem 17 hodin,

- konkrétně autem prostě sedneš a jedeš, ujedeš to za nějakou dobu, sedíš si jak král v sedmě, díváš se na filmy, sleduješ krajinu, povídáš si s posádkou a neskutečně si to užiješ.
- letecky z brna se nedostaneš na Lefkadu, takže musíš z PRG, cesta na letiště 4 hodiny, 2 hodiny rezerva, pak ma letadlo pul hodiny spoždění, další pul hodiny boarding, 2,5 hodiny letíš, pul hodiny vystupuješ a čekáš na kufry, další hodinu čekáš až se všichni nalodíte na bus a další víc jak hodinu jedeš do cilové destinace.
výsledek 12 hodin letecky kdy furt taháš nějaké věci, kufry, děcko, osobní zavazadlo, čekáš až ti laskavě dá někdo napít, až ti laskavě někdo udělá kafe, až bude konečně nějaké jídlo a nemužeš si vzít do letadla ani flašku s pitím nebo bagetu. v té sedmě jsi pánem svýho času, zastavíš kdy chceš, koupíš jídlo, jíš, piješ, děláš si co chceš.
+ ten faktor že mě prostě strašně baví řídit a kdyby mi někdo řekl že mi ted zaplatí cestu at něco hodím na lefkadu a nesmím tam být dýl jak 24 hodin, tak jedu prostě hned, ale jak jsem psal, pokud někoho řízení nebaví, tak je nesmysl tam jet autem, leda kvuli těm financím.
- další faktor máš ten že letecky si prostě nedovezeš skoro nic, ja dovezu každý rok 80l olivovýho oleje, letos budu brát 100l, dovezu si 10kg soli, dovezu si mraky zeleniny atd. prostě všecko co je na lefkadě lepší.
- další faktor je ten že ti doma stojí GSo a budeš jezdit na skutru, a na lefkadě si nemužeš pujčit 50ccm scooter, ten jede 20 do těch kopců co tam sou.
- zatím mě servisní náklady + gumy vychází na 2kč km, další 2,5kč palivo, takže jedu za 4,5kč, takže prostě celá cesta s opotřebením auta je za cenu dvou zpátečních letenek, ale máš k dispozici to auto., dovezeš mraky věci, máš méně stresu atd.
- podle mě se prostě po Evropě moc nevyplatí lítat, resp není to komfortní, třeba do Athen seženeš letenku za litr, takže proč si nezaletět, ale ta lefkada je prostě drahá.
- už jsem i přemýšlel že bych tam před létem hodil moji E36 cabrio a pak tam s ní jezdil a pujčoval ji kamarádům a na podzim si to zase stáhl, ale zase ty letenky.
- když si přečteš muj report ze španělska, tak prostě uvidíš že létání nemusí být žádný med, prostě jsi odkázanej na pomoc ostatních, což v řecku problém není, ti španělé jsou uplně jina povaha, ti se na tebe vyserou.
- prostě sedněte na to GSo a udělejte si pořádný okruh s Lefkadou, Francis ti může být inspirací, až budete mít děcka tak jim nemusíš vyprávět jak jsi seděl v letadle a čuměl na otrávený lidi, ale jak jste s GF projeli kus Evropy na super motorce.
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#297 Příspěvek od JaraX »

jinak klidně budu rád za nějaké tipy kam vyrazit autem a je to tam super,
zatím mám v planu Albanii, Korfu, Kefalonii
fishmaker Moderátor
Moderátor

#298 Příspěvek od fishmaker Moderátor »

samozřejmě v JaraXově podání to vychází líp autem...ale ten kdo o tom přemýšlí z Prahy...tak mu ty čísla vycházejí trochu jinak...nemusí cestu do Prahy počítat 4hod + 2hod rezerva...takže pak letadlem to není 13 hod, ale už jenom 8hod...a naopak cesta autem vychází +2hod oproti Olomouci

Do letadla si můžeš vzít vlastní jídlo (klidně z domova řízek), vezme se prázdná PETka přes osobní prohlídku a pak se načepuje vodou, jídlo a pití je v letadle na zavolání tlačítkem...u nízkonákladovky většinou není v ceně ani ta voda...ale nebývá to extremně předražené, že by si tam člověk nemoh dát ani vůbec nic.

jinak já bych i jel autem takhle daleko (s dětma)...ale už nikdy ne v kuse v jednom řidiči...takže leda někam na půl cesty...tam přespat v hotelu/hostelu a pak pokračovat dál
Každý to má jinak...ale já třeba nehodlám vozit s sebou 80L oleje...takže jediná výhoda je, že pak není člověk vázán na jedno místo na pláži, ubytování, ...
First EX : BMW e38 740i 6/1995
Second car : BMW e66 745Li 3/2002
Third EX : BMW f01 740i 3/2009
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#299 Příspěvek od JaraX »

tak on když už přespat, tak je blbost přespat někde v hostelu, ale rovnou pěkný hotel, a rovnou si tam dát den dva nějaké výlety, po cestě je spoustu hezkého, at už madarsko, srbsko atd. proč si nedat den někde v Srbsku, ale my jsme většinou tak natěšení na Lefkadu že se nam to ještě nikdy nepovedlo, toho času je jaksi furt min a min.
zddan01 Člen Klubu
Člen Klubu

#300 Příspěvek od zddan01 Člen Klubu »

Řecko je dobrý, ceny rozumný i teď (za drachmy to byla úplně sranda, škoda), my jsme s dětma lítali na Kos do hotelu (ve 2 z ČB, odlet 4:50 Ruzyně a po 9. už jsme si ťukali s manželkou v hotelu, ok, ne šampaňským, ale sektem ;) ), ale teď by mohli zkousnout i něco mimo :)

horší by byla ta cesta s mima v E64 :D , 20hod taky dost na jeden zátah, ale to by šlo, když jede víc aut třeba...
JaraX píše:tak uděláme pánskou jizdu?
já jedu někdy v září, kawaman by taky jel v září :) vasapasa chce jet v září Albanii, tak by to šlo cely propojit,
uplně vidím tu pohodu...
udělejme něco, okouknu to tam a další rok s famílií :D
645Ci Cabrio Saphirschwarz
Z3 Coupé 2.8 Topasblau
X6 30d Saphirschwarz
Odpovědět