- originál diagnostika nehlásí žádnou chybu
- po otočení klíčkem na polohu II a zapnutí světel se
pravé světlo/čočka (to, co se mlžilo) zprostředka otočí úplně doprava, pak nahoru, vrátí se doprostřed a trochu dolu, tj. srovná se,
levé světlo/čočka se zvedne nahoru, pak dolů a srovná se uprostřed (žádný pohyb do stran)
- při zkoušce přes diagnostiku, se
pravé světlo hýbe jen nahoru a dolů, vůbec ne do stran,
levé světlo dělá přesně to co má, nahoru/dolu, do stran, jak člověk zavelí
- SMC jednotky jsou v pořádku, diagnostika nic nehlásí, ani další chyby nejsou
- světlo jsem vyndal, zkontroloval kontakty, vše se zdá ok
Zkusil jsem něco vyčíst, někde na e60 fóru psali, že pokud ti bliká AHL ale nejsou chyby v diagnostice, je problém v krokovém motorku ve světle, nicméně, mě se to pravé světlo po zapnutí světel při zapnutí zapalování hýbe i do stran, tj. motorek je funkční...
Pak jsem to studoval tady,
a narazil jsem na pojem zero position sensor, který, když je špatný, tak se světlo chová následovně
"If the zero-position sensor fails, the position of the headlights is determined via a mechanical reference point as follows:
The positioner module moves as far as the permitted mechanical end stop and then into the straight-ahead position. The adaptive headlights function is then deactivated.
The indicator lamp on the light switch flashes."
Tj světlo se hýbe, ale pak zahlásí chybu... Což by odpovídalo mému problému. Ona ta kontrolka AHL se po zapnutí světel rozsvítí a začne blikat až po chvilce.
Někdo řešil?