Zdravím,
už nějakou dobu přemýšlím o nějakém kabriu na letní vyjížďky, motorku jsem zavrhl a po všech možných autech o kterých jsem přemýšlel jsem skončil u BMW Z3. Problém je že jich je celkem málo a informací o nich je o to méně. Nemáte s nimi někdo zkušenosti?
Dost lidí mi říkalo že když BMW tak jedině šestiválec, tudíž 2.0, ale těch je hodně málo a vzhledem k tomu že nemám závodnické manýry je pro mě zbytečný. O něco více je 1.9 103KW, který by se mi taky líbil, má už i samosvor oproti základní 1.8 85Kw, která by taky ale dle toho co jsem našel bohatě stačila na běžné ježdění.
Všechny co jsem našel mají 150 000+ najeto, takže by mě zajímalo spíš který motor bude spolehlivější co se týče údržby a případného shánění náhradních dílů.
Další věc je že většina ze Z3 u nás je z Autocentrum Janovský Nový Bydžov - na ty jsem našel pár recenzí, půlka super, druhá půlka tragédie - s tím někdo zkušenosti nemá?
Dovoz z německa je taky varianta, ale tam se ceny příliš neliší a dost z těch líbivých (nalezeno na mobile.de) je na druhé straně německa kolem 600 kilometrů daleko, což už je úplně kontraproduktivní.
Někde bych si do toho taky potřeboval sednout jestli se tam vůbec se svými 190 cm vejdu, ale v okolí není skoro nic mimo soukromých inzerentů, které nechci otravovat dokud nebudu mít tak nějak jisto co vůbec chci.
Snad někdo budete vědět alespoň něco málo z mých asi zmatečných dotazů.
Díky
Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
BMW Z3 - rady ke koupi
Re: BMW Z3 - rady ke koupi
zkušenost mám, ale s Z3 coupe, který jsem si loni pořídil, tam je výběr neM motorizací jednoduchý, M52TUB28, nebo M54B30, s tím, že ten M52 by měl být víc robustnější, bude to platit počítám i o nižších objemech...
s 1.9 M44 103 kW v roadsteru jsem kdysi jezdil, nejelo to špatně, tomu M43 1.8, nebo 1.9i bych se asi z důvodu výkonnosti vyhnul
nejlepší by samozřejmě byl ten nejsilnější 6tiválec, ale ceny hodně stouply, záleží na tom, kolik chceš dát, nebál bych se si pro to dojet do Německa, 600 km nic není
já měřím ještě o 5 cm víc než ty, do kupé se vejdu akorát, v tom roasteru to bylo taky v pohodě, navíc tam byla sedačka přišroubovaná rovnou k podlaze, mechanismus posunu byl vymontovaný
s 1.9 M44 103 kW v roadsteru jsem kdysi jezdil, nejelo to špatně, tomu M43 1.8, nebo 1.9i bych se asi z důvodu výkonnosti vyhnul
nejlepší by samozřejmě byl ten nejsilnější 6tiválec, ale ceny hodně stouply, záleží na tom, kolik chceš dát, nebál bych se si pro to dojet do Německa, 600 km nic není
já měřím ještě o 5 cm víc než ty, do kupé se vejdu akorát, v tom roasteru to bylo taky v pohodě, navíc tam byla sedačka přišroubovaná rovnou k podlaze, mechanismus posunu byl vymontovaný
645Ci Cabrio Saphirschwarz
Z3 Coupé 2.8 Topasblau
X6 30d Saphirschwarz
Z3 Coupé 2.8 Topasblau
X6 30d Saphirschwarz