Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
BMW E60 530D kolísání otáček občas zhasne motor.
BMW E60 530D kolísání otáček občas zhasne motor.
Zdravím
Potřeboval bych se zeptat kde mám začít opravovat.
Nejdřív bych napsal že v zimě mě tohle auto dělalo dost často za studena,ale to mě kolikrát vypínáli i budíky a auto nejelo plynule cukalo,ale to mám podezření na sesypanou baterku..
Ale nevím jestli je možný aby kvůli baterce nedržel volnobeh
Abych se dostal k závadě auto přestalo držet volnobezne otáčky když dokonce se mě i stalo že jsem se na jedničku rychle rozjel a otáčky klesly tak že až zhasl motor za jízdy.
Když jsem zkoušel cokoliv jel jsem za město tričku projet rychleji a po dojezdu se auto zase uklidnilo vydrželo to asi týden a teď zase stejný problém tak jsem se jel zas projet a zatím klid.
Ale je to hodně totožný když mě to dělalo v zimě proto bych se chtěl zeptat na rady či typu co by to mohlo být..
Jedná se o BMW E60 530D 160kw r.v 2003
Před rokem nové turbo,vstriky váha vzduchu.
Prosím o každou radu snažil jsem se to nějak rozespsat pokud to začne dělat znovu zkusím to nahrát.
Předem díky
Potřeboval bych se zeptat kde mám začít opravovat.
Nejdřív bych napsal že v zimě mě tohle auto dělalo dost často za studena,ale to mě kolikrát vypínáli i budíky a auto nejelo plynule cukalo,ale to mám podezření na sesypanou baterku..
Ale nevím jestli je možný aby kvůli baterce nedržel volnobeh
Abych se dostal k závadě auto přestalo držet volnobezne otáčky když dokonce se mě i stalo že jsem se na jedničku rychle rozjel a otáčky klesly tak že až zhasl motor za jízdy.
Když jsem zkoušel cokoliv jel jsem za město tričku projet rychleji a po dojezdu se auto zase uklidnilo vydrželo to asi týden a teď zase stejný problém tak jsem se jel zas projet a zatím klid.
Ale je to hodně totožný když mě to dělalo v zimě proto bych se chtěl zeptat na rady či typu co by to mohlo být..
Jedná se o BMW E60 530D 160kw r.v 2003
Před rokem nové turbo,vstriky váha vzduchu.
Prosím o každou radu snažil jsem se to nějak rozespsat pokud to začne dělat znovu zkusím to nahrát.
Předem díky
Re: BMW E60 530D kolísání otáček občas zhasne motor.
Jaké chyby napsala diagnostika?
predpokladam, ze na diag vubec nebyl a hned chce vedet co ma vymenit, aby bylo vse v poradku.
Tak to je úplně jasný, protože tyhle auta opravuje každý garáž majster a diag je k ničemu. 

Riesenie je jednoduche>
1. Naprv bmw diagnostika.... bude tam toho pozehnane
2. ak zhasina motor, problem je na BSD zbernici, pravdepodobne vadny IBS senzor (na baterke)
3. ak vypinaju systemy pocas jazdy, je to vadny regulator na alternatore. Vymen ho. Dobra rada - kup original bmw (nie je drahy). Ak kupis nejaku nahradu, ocakavaj este vacsie problemy. A tak isto tento nedavaj merat nejakemu garazmajstrov s voltmetrom v ruke, ktory ti povie, ze dobija dobre, lebo vidi dostatocne napatie. Ak to bude majster, ktory s tebou bude jazdit s pripojenym osciloskopom, potom beriem spat....
4. Cez bmw diagnostiku treba pozriet aka bateria (kapacita, typ) je nakodovana. Bateriu rovno vymen za novu, za taky typ a kapacitu, aky je nakodovany, vymena sa musi zaregistrovat cez diagnostiku. Inac ocakavaj problemy s novou bateriou vo velmi kratkom case
5. Zhrnutie, na diagnostike nesmie byt ziadny problem v ktorom sa nachadza oznacenie "BSD" alebo "Bit Serial Data Interface"
1. Naprv bmw diagnostika.... bude tam toho pozehnane
2. ak zhasina motor, problem je na BSD zbernici, pravdepodobne vadny IBS senzor (na baterke)
3. ak vypinaju systemy pocas jazdy, je to vadny regulator na alternatore. Vymen ho. Dobra rada - kup original bmw (nie je drahy). Ak kupis nejaku nahradu, ocakavaj este vacsie problemy. A tak isto tento nedavaj merat nejakemu garazmajstrov s voltmetrom v ruke, ktory ti povie, ze dobija dobre, lebo vidi dostatocne napatie. Ak to bude majster, ktory s tebou bude jazdit s pripojenym osciloskopom, potom beriem spat....
4. Cez bmw diagnostiku treba pozriet aka bateria (kapacita, typ) je nakodovana. Bateriu rovno vymen za novu, za taky typ a kapacitu, aky je nakodovany, vymena sa musi zaregistrovat cez diagnostiku. Inac ocakavaj problemy s novou bateriou vo velmi kratkom case
5. Zhrnutie, na diagnostike nesmie byt ziadny problem v ktorom sa nachadza oznacenie "BSD" alebo "Bit Serial Data Interface"
Kdyby jste mě někdo mohli poradit někoho s dobrou diagnostiku byl bych rád nikoho poblíž neznám.
Do Brna bych dojel kdyby se někdo našel.
Jinak dnes jsem nahrál video jak se auto chová,ale dnes mě i vyskočila kontrolka na baterku jen bych potřeboval poradit co přesně to teda je a mám koupit.
Díky
V prvním videu je to za studena zjistil jsem že když otevřu dveře a rozsvítí se světla nebo zapnu ventilátor je to potom horší vše na videu.
https://youtu.be/eT_DIuxxrt8
Druhé po zahřátí je to klidnější,ale pořád to jde znát.
https://youtu.be/nMYxS095CeY
V druhém videu je ta chyba.

Do Brna bych dojel kdyby se někdo našel.
Jinak dnes jsem nahrál video jak se auto chová,ale dnes mě i vyskočila kontrolka na baterku jen bych potřeboval poradit co přesně to teda je a mám koupit.
Díky
V prvním videu je to za studena zjistil jsem že když otevřu dveře a rozsvítí se světla nebo zapnu ventilátor je to potom horší vše na videu.
https://youtu.be/eT_DIuxxrt8
Druhé po zahřátí je to klidnější,ale pořád to jde znát.
https://youtu.be/nMYxS095CeY
V druhém videu je ta chyba.

je třeba zjistit zda dobíjí popř. nepřebijí.
Máš buď Altík či IBS KO a nebo obojí.
Nebo problém s BSD sběrnicou (olejový snímač)
Máš buď Altík či IBS KO a nebo obojí.
Nebo problém s BSD sběrnicou (olejový snímač)
Dobře.
Takže mám nechat změřit dobíjení a zajet na diagnostiku?
Jinak u toho Altiku mě dřív tekla voda z ty příruby co tam je na vodu ted mě napadlo že se tam někam mohla dostat voda.
Jinak olej mě tam občas taky vyskočil když jsem tomu víc šlápnul tak probliknul a dokud jsem nezhasl motor tak tam zůstala chyba potom zase v pohodě.
Jinak dneska od rána auto jede uplně bez problému..
Takže mám nechat změřit dobíjení a zajet na diagnostiku?
Jinak u toho Altiku mě dřív tekla voda z ty příruby co tam je na vodu ted mě napadlo že se tam někam mohla dostat voda.
Jinak olej mě tam občas taky vyskočil když jsem tomu víc šlápnul tak probliknul a dokud jsem nezhasl motor tak tam zůstala chyba potom zase v pohodě.
Jinak dneska od rána auto jede uplně bez problému..
Za rady co jsi tady dostal ostatni plati hodne penez. Vaz si toho a rid se jima.
Problemu budes mit nejspis vic, je treba zkontrolovat vse, co ti tady radi. Bez dobreho diagnostika se neobejdes.
Regulator nebo rovnou cely alternator vymen preventivne, ibs muzes na zkousku odpojit a cidlo oleje urcite zkontrolovat jeho konektor, zda neni zaoxidovany.
Problemu budes mit nejspis vic, je treba zkontrolovat vse, co ti tady radi. Bez dobreho diagnostika se neobejdes.
Regulator nebo rovnou cely alternator vymen preventivne, ibs muzes na zkousku odpojit a cidlo oleje urcite zkontrolovat jeho konektor, zda neni zaoxidovany.
Tak jsem byl dneska na diagnostice těch chyb tam bylo nespočet,ale u všeho bylo přerušovaný.
Nedalo se prý na co zaměřit. Tak jsme vše smazali jeli jsme se projet jenže teď to zase problém nedělá celý víkend zase normální chod bez chyb.
Tak jsem domluvený až se to objeví že se mám stavit a nechá mě vytisknout chyby.
Počítám že jak bude pršet nebo chladněji tak to bude znovu zpět.
Ale taky měl podle chyb podezření na alternator u když jsem mu popsal jak auto chová. Tak uvidím příště.
Jinak jediný co při té jízdě problik tak olej, většinou problikla i ta baterka,ale teď když jsem to potřeboval tak nic.
Jinak zatím všem děkuji za rady
Nedalo se prý na co zaměřit. Tak jsme vše smazali jeli jsme se projet jenže teď to zase problém nedělá celý víkend zase normální chod bez chyb.
Tak jsem domluvený až se to objeví že se mám stavit a nechá mě vytisknout chyby.
Počítám že jak bude pršet nebo chladněji tak to bude znovu zpět.
Ale taky měl podle chyb podezření na alternator u když jsem mu popsal jak auto chová. Tak uvidím příště.
Jinak jediný co při té jízdě problik tak olej, většinou problikla i ta baterka,ale teď když jsem to potřeboval tak nic.
Jinak zatím všem děkuji za rady

- LampionakE39
Napadla mě asi blbost, ale podobnou závadu jsem měl sice na A4 a navíc to byl benzín. Naftu jsem nikdy neměl tak nevím. Ovšem mně motor kolísal na volnoběh, někdy i zhasnul, někdy jsem se ani nerozjel, motor zhasnul, po náhodném tankování doplna se tento problém vyskytoval nejčastěji. Před tankováním defacto pří samotném povolováním zátky, šílený podtlak v nádrži, kdyby mohla tak se snad zdeformuje. Zkrátka ventil N80 k odvětrání palivové nádrže. Ten sice cvakal, diagnostikou jsem zkoušel akční členy motoru, test N80 v pohodě. Koupil jsem novej N80, podtlak v nádrži se ztratil a motor šlape jak má. Tak nevím jestli nafta má taky ventil odvětrání paliv.nádrže a nádobku s aktivním uhlím? Čím víc paliva bylo v nádrži, tím to bylo horší.
-
Jesus vytahni regulator z alternatoru a vymen uhliky na 100% to bude ono. Nechapu nad cim tu porad laborujete...
-
Sjetý uhle na regulatoru diagnostika stejne nevypise
Dobíjení, by šlo najít v diagnostice v historii IBS senzoru ne?