Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Kam na geometrii náprav BMW v okolí UH

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Zpráva
Autor
Joj

Re: Kam na geometrii náprav BMW v okolí UH

#21 Příspěvek od Joj »

LampionakE39 píše:Tak jsem přijel od p. Škrabala, je tam otec se synem a ještě jeden mladej mechoš. Dojem mám takovej, že jsou si jisti co dělají, prostě všechno v pohodě klaplo, všechno šlo povolit, rozhýbat vzadu, dofoukl kola, auto zatížil pytlema s kamením, prostě na celkovou hmotnost vozidla, kecal jsem s tím mladým, co je tam asi rok a půl, v klidu dělal, já viděl na monitor, všechny hodnoty dal do zeleného, kromě zadního odklonu, tam už to nešlo, excentry dal na max co to šlo, ale stále je tam negativní odklon, na jednom kole by to dal do zelenýho, ale nechal tak, aby byly obě kola stejně odkloněna. Nevím, řešení je asi nový díly zadní nápravy...
Jinak celkovej dojem, byly slušní, po geometrii to jel semnou projet, jestli to netáhne nebo něco nedělá špatně já zaplatil litr, jak jsme se domluvili, no zhruba dvě hoďky jsem tam byl. Dílna vcelku velká, vybavení dostačující. Jak na tom budou třeba s diagnostikou a úspěšností, to si netroufám odhadovat. Dílnu tam mají asi 15let, no říkal že pozemek pod dílnou přikupovali v roce 2000. Teď by chtěli ještě pozemek vedle, tak možná se jim daří.
Ale mohlo by se tady vytvořit nějaké téma s postřehy u různých specialiostů na BMW.
Jen se chci zeptat proč se dává zátěž do kufru u bmw a kolik zruba kg. Dík
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#22 Příspěvek od JaraX »

jsou na to tabulky, nejen do kufru ale i na zadní sedačky, přední atd.
aby bylo auto zatížené
Joj

#23 Příspěvek od Joj »

JaraX píše:jsou na to tabulky, nejen do kufru ale i na zadní sedačky, přední atd.
aby bylo auto zatížené

Tak pak nepochopím když dám auto na geometrii tak to dělají bez zatížení to je jen u bmw to zatížení nebo i u jiných značek aut. Kam to potom dát na geometrii aby to bylo tak jak má..
inspi1981

#24 Příspěvek od inspi1981 »

V BMW se to dělá bez zatížení, měří se výška, geoška si to dopočítá
LampionakE39

#25 Příspěvek od LampionakE39 »

inspi1981 píše:V BMW se to dělá bez zatížení, měří se výška, geoška si to dopočítá
Zřejmě to tak bude, zkrátka se auto zatíží také s ohledem na litry, kg benzínu v nádrži, s pohonými hmotami se musí také počítat, také třeba nádoba na LPG i počtem litrů v ní. Jestli jsem to pochopiol dobře, tak jsme dopočítávali kg zátěže na max. povolenou zátěž vozidla.
Odpovědět