Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

RYCHLODOTAZ E39 540i servo

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
ACDC
Klubové ID: 2156

RYCHLODOTAZ E39 540i servo

#1 Příspěvek od ACDC »

Jde vyměnit trubka k převodce/servu tak, že servo se nějak spustí dolů nebo jedině sundat nápravu? Jde o díl 8, od chladící smyčky k servu. Já to mám ale jinak, než v ETK, není to trubka (v kuse), ale vývod z chladící smyčky je kousek trubka, pak hadice a pak přechod na rovnou část trubky dozadu, (navíc je všude nádobka s vývody do boku a já mám dolů, všechny ročníky jsou stejně kreslené). Ten spoj se protáčí a prosakuje. Nebo by bylo možné to jen přelisovat znovu? Místo po odsunutí výměníku oil/voda by bylo. Kolik tam je vlastně tlak? Nasadit hadici na trubky a stáhnout třeba dvěma stah. sponama je asi blbost, že. Dík
Edit Když to prohlížím, tak ta větev je z posilovače přes smyčku do nádobky, kde je obyčejná spona, takže by to spony měli v pohodě udržet. Jinak na výtlaku až 100 bar, jsem vyčetl.
ACDC

Re: RYCHLODOTAZ E39 540i servo

#2 Příspěvek od ACDC »

Takže pokud tohle bude někdo řešit, stačí hadice o správném průměru, lisované konce starých hadic odstranit z trubek, dát na trubku novou hadici až přes zesílený profil a před a za něj stahovací pásku. Nejdelší trubkohadice do převodky řízení (zpátečka)- je nutno odříznout nalisování zespoda auta, já to dělal zubařskou frézou v modelářské frézce, ten kov přechroustá hned. Hadice nádržka-čerpadlo má větší průměr na nádobce, ponechal jsem původní také s novým přetažením na trubku, je třeba odstranit těsně u trubky, šetřit délkou, ale má rezervu a vyjde to.
Třeba to někomu pomůže, cena kusu smyčka-posilovač je přes 200 doláčů a ještě odpadá demontáž převodky, což ale lze bez sundání nápravy dle Bentley.
Gerchan Člen Klubu
Člen Klubu
Klubové ID: 3552

#3 Příspěvek od Gerchan Člen Klubu »

Nějaké fotky by se mohli hodit :-)

Když jsme u toho řízení - má řízení na 540i e39 větší strmost (méně otáček z rejdu do rejdu) než na 540i e34?
Rád bych na e34 dal strmější řízení...tak sonduju :-)
ACDC

#4 Příspěvek od ACDC »

To nevím, ale 39 má strmost malou, asi jako autobus:-))
Odpovědět