Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 
retrofity, úpravy
Re: retrofity, úpravy
To na zrcátkách M5 a M6 také nesedí a přesto ....
ale
takže pasujou na e63/4?
ale jako jsem rychle kouknul na ebay a allegro, tak jsou kupodivu násobně draší než ty na M6

ale jako jsem rychle kouknul na ebay a allegro, tak jsou kupodivu násobně draší než ty na M6

645Ci Cabrio Saphirschwarz
Z3 Coupé 2.8 Topasblau
X6 30d Saphirschwarz
Z3 Coupé 2.8 Topasblau
X6 30d Saphirschwarz
-
- Klubové ID: 482
- Kontaktovat uživatele:
- tak včera proběhl BT retrofit, je to celkem hned až na to debilní CCC, to je fakt strašnej system, nejradši bych tam nějak nacpal idrive z E65
přemýšlím nad dalšíma retrofitama, už tam mám skoro vše ale co bych ještě chtěl je
- ACC, na to jsem fakt zvyklej, ale nikde nemužu najít co vše potřebuju, jestli je třeba měnit i DSC jednotku a dodělávat čidla, nebo jen radar a páčka jako u E65, ale vypadá to že toho bude třeba víc, kdyby někdo věděl rád si nechám poradit.
- dále pak HUD, podle toho jak by se sehnali věci
- no a pokud bych si 6er nechal dýl jak sezonu(uvidíme jak mě přesvědčí že si to zaslouží) tak ještě i webasto.
přemýšlím nad dalšíma retrofitama, už tam mám skoro vše ale co bych ještě chtěl je
- ACC, na to jsem fakt zvyklej, ale nikde nemužu najít co vše potřebuju, jestli je třeba měnit i DSC jednotku a dodělávat čidla, nebo jen radar a páčka jako u E65, ale vypadá to že toho bude třeba víc, kdyby někdo věděl rád si nechám poradit.
- dále pak HUD, podle toho jak by se sehnali věci
- no a pokud bych si 6er nechal dýl jak sezonu(uvidíme jak mě přesvědčí že si to zaslouží) tak ještě i webasto.
...
Naposledy upravil(a) zddan01 dne čtv 03.05.2018 16:04, celkem upraveno 1 x.
Z3 Coupé 2.8 Topasblau
X6 30d Saphirschwarz
Z3 Coupé 2.8 Topasblau
X6 30d Saphirschwarz
tak jsem přelouskal tohle
http://www.e60-forum.de/index.php?threa ... /&pageNo=1
je to sice pro E60, ale mělo by to bejt podobný a mělo by to chodit jen po výměně zrcátka, připojení na CAN a dokódování (tj. bez nutnosti měnit moduly světel), u aut před 9/05 se nebude zobrazovat kontrolka FLA mezi budíkama, ale chodit to bude...

http://www.e60-forum.de/index.php?threa ... /&pageNo=1
je to sice pro E60, ale mělo by to bejt podobný a mělo by to chodit jen po výměně zrcátka, připojení na CAN a dokódování (tj. bez nutnosti měnit moduly světel), u aut před 9/05 se nebude zobrazovat kontrolka FLA mezi budíkama, ale chodit to bude...
UPDATE 3.5.: protože to na FB skupině E63/4 zapadne, přepíšu to sem - podle Snejka s LM1 FLA nejde, LM2 jde zase dát jen do aut vyrobených po 9/05PS: alle VFL bis 03.2005 werden kein symbol im kombiinstrument sehen, soweit sie FLA einschalten.
der grund dafür ist einfach - vor 03.2005 wurden kombiinstrumenten verbaut die es einfach nicht
darstellen können (andere hardware). Alle VFL ab 03.2005 werden das symbol haben soweit man FLA
aktiviert. Das symbol ist aber nicht wichtig, FLA funktioniert bei mir einwandfrei und erst ab 50 km/h.
Man kann den FLA ab 1 km/h codieren geht übrigens über Nettodaten

Z3 Coupé 2.8 Topasblau
X6 30d Saphirschwarz
Z3 Coupé 2.8 Topasblau
X6 30d Saphirschwarz

- Přílohy
-
- 5b55626f45b08f8a446b2a93463c.jpg (847.2 KiB) Zobrazeno 6771 x
Z3 Coupé 2.8 Topasblau
X6 30d Saphirschwarz
Z3 Coupé 2.8 Topasblau
X6 30d Saphirschwarz
-
- Kontaktovat uživatele:
to bylo nějaky rychly
brousil jsem kolem toho na allegru už asi tejden... tak na co čekat?
bylo to za 999 zl komplet, vzhledem k tomu, že jsem toho viděl pár kusů, vždycky přes 500 € a bez kabelbaumů, tak to není tak strašný, řekl bych...
no, ještě to ale nemám, to bude zase doba, než to přijde...
a když udělám inventuru, co mi chybí
7. FLA - nelze, škoda, chodí jen s LM2, a ten nelze dát do mého auta (zdroj Snejk), ale nejezdím v noci
7. GTO - musím sehnat nějaká zrcátka, zkusit, jestli půjdou s mýma vratama a pak překuchat do vnitřku zrcátka anténu DO
8. ovládání hlasem - nechci, vyhozené peníze
9. ACC - extrémně náročné, řezání brzd. trubek atd. (zdroj JaraX), škoda
10. HUD - ten by se mi líbil
správná kravinka, ani to není drahé, jsem si všiml... ale koukám, že je k tomu jiné přední okno
a velmi náročné - rozebrání interiéru
14. noční vidění - masakr cena, nejezdím v noci
14. comfort access - nelze, diamant klíč
14. hlídání jizdního pruhu - nevyužiji
14. digi TV tuner - nechci
15. DAB tuner - nechci, není co poslouchat
15. USB/iPod - nevyužiji

no, ještě to ale nemám, to bude zase doba, než to přijde...
a když udělám inventuru, co mi chybí
7. FLA - nelze, škoda, chodí jen s LM2, a ten nelze dát do mého auta (zdroj Snejk), ale nejezdím v noci
7. GTO - musím sehnat nějaká zrcátka, zkusit, jestli půjdou s mýma vratama a pak překuchat do vnitřku zrcátka anténu DO
9. ACC - extrémně náročné, řezání brzd. trubek atd. (zdroj JaraX), škoda
10. HUD - ten by se mi líbil

15. USB/iPod - nevyužiji
Naposledy upravil(a) zddan01 dne pát 25.05.2018 17:51, celkem upraveno 4 x.
Z3 Coupé 2.8 Topasblau
X6 30d Saphirschwarz
Z3 Coupé 2.8 Topasblau
X6 30d Saphirschwarz
-
- Kontaktovat uživatele:
nevyužiji, nechci, nahovno

- Itchythefirst
- Klubové ID: 3915
9. ACC - Tohle bych zrovna v 6er docela spolehlive ozelelzddan01 píše: 7. FLA - nelze, škoda, chodí jen s LM2, a ten nelze dát do mého auta LM2 (zdroj Snejk), ale nejezdím v noci
9. ACC - nelze, resp. extrémně náročné, vrtání brzd. trubek atd. (zdroj JaraX), velká škoda
10. HUD - ten by se mi líbilsprávná kravinka, ani to není drahé, jsem si všiml... ale koukám, že je k tomu jiné přední okno
nebo to chodí i s obyč?
15 USB/iPod - nevyužiji

10. HUD - Ano, je potreba sklo pro HUD. Je v nem nejaka folie navic. Pokud pouzijes normalni sklo, tak sice uvidis HUD, ale obraz bude docela mazlej.
14. NV - jo, cena je masakr. Vzhledem k tomu, ze je komunikace mezi autem a kamerou sifrovana, nejde pouzit kamera z jinyho auta

díval jsem se ještě na to ACC, našel ten komentář, který JaraX citoval
https://www.drive2.ru/l/2532207/ - tady se to povedlo, ale na LCI a jasně, ta může (a bude) mít jinak řešenou elektriku atd.
tohle mi ale ani tak není rovno, budu mít co dělat s tím SC...
Není to, aspoň na první pohled tak, že pokud bys použil DSC jednotku pro ACC z LCI, nemusel bys řezat ty trubičky a dávat tam senzory tlaku, tak by to šlo a ještě bys měl navíc novější stop&go verzi? Podle ETK jsou brzdové trubičky pro LCI ACC stejné jako pro preLCI, jednotka je jiná...According to the Service Literature for the E65 and E60... the E65/E66 has always used the Bosch DSC 5.7 system. This has a single brake pressure sensor attached to the DSC block. In contrast, at introduction the E60/E61/E63/E64 used the Bosch DSC8 system which normally has no external brake pressure sensors. If ACC was fitted to the E60/E61/E63/E64 then BMW installed 2 external brake pressure sensors in-line (one each for front and rear circuits). Note the different brake parts diagrams in ETK depending on if you have option 541 or not. I assume there is no provision on the DSC8 block for a single pressure sensor?
Then later BMW put the DSC8+ system on the E60/E61/E63/E64 which eliminated the external pressure sensors, but allowed ACC with Stop & Go by adding SRR sensors (Short Range Radar).
https://www.drive2.ru/l/2532207/ - tady se to povedlo, ale na LCI a jasně, ta může (a bude) mít jinak řešenou elektriku atd.
tohle mi ale ani tak není rovno, budu mít co dělat s tím SC...
Z3 Coupé 2.8 Topasblau
X6 30d Saphirschwarz
Z3 Coupé 2.8 Topasblau
X6 30d Saphirschwarz
-
- Kontaktovat uživatele:
otázka jestli by se to stím autem domluvilo.
aby to nebylo jak když jsem dodělával na E53 automatické rozsvěcení světel, dal jsem přepínač s polohou A, nakodoval, nešlo, nekompatibilní LCM, tak jsem dal druhej LCM, nekompatibilní dešták, tak jsem dal druhej dešták a tam je zas potřeba jiny čelní sklo
ale pokud seženeš DSC z polska, tak to mužeš zkusit, stejně tak ACC kup z polska, ale Stop&go bude oříšek asi.
aby to nebylo jak když jsem dodělával na E53 automatické rozsvěcení světel, dal jsem přepínač s polohou A, nakodoval, nešlo, nekompatibilní LCM, tak jsem dal druhej LCM, nekompatibilní dešták, tak jsem dal druhej dešták a tam je zas potřeba jiny čelní sklo

ale pokud seženeš DSC z polska, tak to mužeš zkusit, stejně tak ACC kup z polska, ale Stop&go bude oříšek asi.
co jsem rychle kouknul, tak mají i ten stop&go, radary po 1k, pumpa 300, ale přenechám to povolanějším 
i ten HUD byl za hrozně málo, začínaly na 350 zl., pak ta ostatní droboť a ono se to nasčítá přeci jenom...

i ten HUD byl za hrozně málo, začínaly na 350 zl., pak ta ostatní droboť a ono se to nasčítá přeci jenom...
Z3 Coupé 2.8 Topasblau
X6 30d Saphirschwarz
Z3 Coupé 2.8 Topasblau
X6 30d Saphirschwarz
-
vita11
- Moderátor
- Klubové ID: 3376
Teď si mě lehce nasadil brouka do hlavy
S retrofitem ACC jsem se po Jaraxově příspěvku o vrtání brzdových hadic rozloučil, ale toto mění situaci

V8 power
BMW 650i LCI Spacegrau
Top down
BMW Z3 2.8i Arktissilber
Calming machine
BMW R1150R Atlantablau

Top down

Calming machine

to znám, člověk si myslí, že má "vyřešeno" a pak zjistí, že to jde, nebo, že to není až takovej balík...
když máš LCI, tak je to jen o výměně DSC jednotky... (mám na mysli část brzd)
a když koukám na to preLCI, tak tam jsou prostě vložený ty senzory - ve finále by se nic řezat nemuselo, koupily by se prostě ty trubičky přímo pro ACC, vložilo takové T (díl 11), senzor (díl 12) pro přední
http://bmwfans.info/parts-catalog/E64/E ... ont_s541a/
(díly 2 a 3) pro zadní
http://bmwfans.info/parts-catalog/E64/E ... ear_s541a/
a je to
vše originál, JaraXi jdi do toho pls a pak poreferuj
když máš LCI, tak je to jen o výměně DSC jednotky... (mám na mysli část brzd)
a když koukám na to preLCI, tak tam jsou prostě vložený ty senzory - ve finále by se nic řezat nemuselo, koupily by se prostě ty trubičky přímo pro ACC, vložilo takové T (díl 11), senzor (díl 12) pro přední
http://bmwfans.info/parts-catalog/E64/E ... ont_s541a/
(díly 2 a 3) pro zadní
http://bmwfans.info/parts-catalog/E64/E ... ear_s541a/
a je to

vše originál, JaraXi jdi do toho pls a pak poreferuj

Z3 Coupé 2.8 Topasblau
X6 30d Saphirschwarz
Z3 Coupé 2.8 Topasblau
X6 30d Saphirschwarz
-
- Kontaktovat uživatele:
to máš jednodušší řezat trubky, protože ty novy trubky ti nepřijdou naohýbaný, takže bys je musel ohýbat a vživotě je neohneš tak jak z výroby, tak to pak vypadá nahovno.
já do toho zatím nejdu, dneska jsem byl s šestkou u vlastnemce, a to auto mě zatím prostě nijak nebaví, pustíš hudbu, nehraje, sedačky nepohodlný, kravál v tom je. prostě uvidím, budu s tím ted co nejvíc jezdit, počet retrofitů omezím a uvidím jak mě to chytne, ale je to sakra drahý jezdit na benzín.
já do toho zatím nejdu, dneska jsem byl s šestkou u vlastnemce, a to auto mě zatím prostě nijak nebaví, pustíš hudbu, nehraje, sedačky nepohodlný, kravál v tom je. prostě uvidím, budu s tím ted co nejvíc jezdit, počet retrofitů omezím a uvidím jak mě to chytne, ale je to sakra drahý jezdit na benzín.
Soft close zámky z PL úspěšně dorazily, koukal jsem co je třeba všechno udělat, abych to stihnul do víkendu... Musí se vyndat i sklo, nebo to "nějak" jde? Je lepší vyměnit kabelbaumy, nebo je to absolutní opruz a natáhne se odněkud (motor okna) radši kabel?
Z3 Coupé 2.8 Topasblau
X6 30d Saphirschwarz
Z3 Coupé 2.8 Topasblau
X6 30d Saphirschwarz
no pěkný, jak jsem ty sc zámky okukoval, všiml jsem si, že vstup pro kardan od klíče je na zámku, který patří do pravých dveří
v inzerátu nezmíněno, že je to z RHD auta, ani tam nebyly čísla dílů (jsou jiná pro LHD), takže vracím...
namontovat by to šlo, ale to bych fungoval navždy bez klíčku... rozebrat se ty zámky taky nedají (doplnit o převody pro klíč, ale kdoví co tam ještě chybí), škoda...

v inzerátu nezmíněno, že je to z RHD auta, ani tam nebyly čísla dílů (jsou jiná pro LHD), takže vracím...
namontovat by to šlo, ale to bych fungoval navždy bez klíčku... rozebrat se ty zámky taky nedají (doplnit o převody pro klíč, ale kdoví co tam ještě chybí), škoda...
Z3 Coupé 2.8 Topasblau
X6 30d Saphirschwarz
Z3 Coupé 2.8 Topasblau
X6 30d Saphirschwarz
-
- Kontaktovat uživatele:
a nebo si nechat jednu stranu
SC znovu ve hře
právě jsem koupil úplně novej levej zámek co potřebuji ve výprodeji v obchodě s BMW díly u nás ve městě za dobrou třetinu ceny, člověk to hledá po celým světě a nakonec jsem pro to jel 3 minuty... vracet to do PL nebudu (ztráta za poštovný, poplatky atd.), ten "špatnej" levej zámek pro RHD auto a kabelbaumy zkusím prodat na ebay.co.uk 
jsem zvědavej, co se bude sr.t až to budu montovat, když je s tím tolik problémů než jsem vůbec začal

jsem zvědavej, co se bude sr.t až to budu montovat, když je s tím tolik problémů než jsem vůbec začal

Z3 Coupé 2.8 Topasblau
X6 30d Saphirschwarz
Z3 Coupé 2.8 Topasblau
X6 30d Saphirschwarz