Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Problém - stahování oken E93

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Odpovědět
Zpráva
Autor
rider_x

Problém - stahování oken E93

#1 Příspěvek od rider_x »

Neřešil jste někdo problém s vytahování oken (e93)? Obě zadní okna nejdou vytáhnout. Již dříve se mi párkrát (asi 2x) stalo, že jsem stáhl okna, a zadní pasažérovo nešlo vytáhnout (bez chyb), cca za 10 min to zase šlo. Nyní obě okna najednou nejdou vytáhnout, vrátilo to chybu CDA8, kterou jsem smazal, již se neukázala, a začala naskakovat chyba viz foto (cca každých 20 sec).

zkusil jsem reset oken (trik s tlačítkem dolů a 17 sec) - nepomohlo
pojistky jsou také ok

pomůže odpojení baterie? (nesmaže se mi např. i nastavení stahování střechy přes klíček?) nebo je potřeba inicializace přes diag? Ve hře jsou také regulátory, ale je divné, že by odešly oba najednou.

díky!

Obrázek
rider_x

Re: Problém - stahování oken E93

#2 Příspěvek od rider_x »

nikdo nic? :(
czNEWMANcz

#3 Příspěvek od czNEWMANcz »

Co stahovačka nebo motorek? Možná už nemá potřebnou sílu... Taky se s tím čas od času potýkám na E90 (obě zadní okna, když se spustí úplně až dolů), pomůže lehce povytahovat během jízdy, tzn ne zmáčknout a držet, ale "tukat" do toho spínače směrem nahoru. Po chvilce se to chytí...

Jendu stahovačku jsem už vzadu měnil, praskla během vytahování. Po výměně zase OK, ale po pár letech už je to opět unavený... Mám právě podezření spíš na motorky.

Jinak určitě pak reset přes diag, ale to až bude opraveno
rider_x

#4 Příspěvek od rider_x »

zadní okna mám stažená a ani se nehnou, je mi právně divné, že by byly špatné obě stahovačky nebo motorky. Ještě zkusím ten trik s "ťukáním". Pak reset přes diag? A když ani to nepomůže, tak rozebrat.

Jak je to s odpojením baterie? Dojde k nové inicializaci oken? nebo se jen vymažou uložená data nastavení?
czNEWMANcz

#5 Příspěvek od czNEWMANcz »

Tak já když je mám stažená a zkouším je vytáhnout, tak tam slyším takové cuknutí, jako že se snaží jit nahoru ale něco je "nepustí". To "proklikani" pomůže a postupně se to chytí.
JaraX
Klubové ID: 482
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od JaraX »

začal bych kalibrací přes diag.
rider_x

#7 Příspěvek od rider_x »

ještě jeden blbej dotaz :) Kdo by mi na Kolínsku a okolí dokázal pomoci s diag a kódováním (respektive inicializací oken)?

jinak střecha funguje normálně, krom těch oken.
díky
Odpovědět