Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
chybové hlášení 4501 BMW E61
mám na Vás prosbu se stanovením příčiny chybového hlášeni. Byl jsem s vozem na diagnostice, kde mi to vypsalo pouze kod 4501 (recirkulace výfukových plynů), můžete mi někdo prosím upřesnit co to znamená a kde by mohl být problém?
Na voze jsou ze sání odstraněny výřivé klapky, kdy díry po jejich ose jsou zaslepeny, EGR ventil je vyčištěn a otestován vakuovou pumpou a je funkční. Jedna se vůz BMW E60 530D 160KW rv. 2005. Nemá odstranění uvedených klapek ze sání za důsledek právě toto hlášení?
díky všem
Na voze jsou ze sání odstraněny výřivé klapky, kdy díry po jejich ose jsou zaslepeny, EGR ventil je vyčištěn a otestován vakuovou pumpou a je funkční. Jedna se vůz BMW E60 530D 160KW rv. 2005. Nemá odstranění uvedených klapek ze sání za důsledek právě toto hlášení?
díky všem
- Giovany1971
- Kontaktovat uživatele:
Pochybujiže by odstr výřivek mělo vliv ..bratr má E61 s funkčním dpf a po vyndání klapek se nic nedělo..žádná chyba nevyskočila.jiririder píše:mám na Vás prosbu se stanovením příčiny chybového hlášeni. Byl jsem s vozem na diagnostice, kde mi to vypsalo pouze kod 4501 (recirkulace výfukových plynů), můžete mi někdo prosím upřesnit co to znamená a kde by mohl být problém?
díky všem
Re: chybové hlášení 4501 BMW E61
Ahoj,
Přišel někdo na tuto závadu?
Rozsvítila se mi žlutá kontrolka increased emissions
Dle diag chyba 4501 - regulace recirkulace výfukových plynů,regulační odchylka
Výřivé klapky jsou zaslepené a ventil,který je ovládá je taky zaslepen.
Zkoušel jsem měnit váhu vzduchu a bezezměny.
Podtlakové hadičky jsou všechny zapojené, egr vyčistěn.
Je zajímavé,že občas sama zhasne a po najetí cca 20km se rozsvítí(vždy při zastavení auta).
Auto nemá žádný pokles výkonu.
Je možné,že by mohl být KO samotný egr? Ještě mě napadá podtlakový ventil,který ovládá egr,ale po sundání hadičky podtlak vytváří.
Škrtící klapka je nefunkční,po rozebrání byl na kontaktech olej,ale žádnou chybu dle diag neukazuje.
Předem Díky za rady
Přišel někdo na tuto závadu?
Rozsvítila se mi žlutá kontrolka increased emissions
Dle diag chyba 4501 - regulace recirkulace výfukových plynů,regulační odchylka
Výřivé klapky jsou zaslepené a ventil,který je ovládá je taky zaslepen.
Zkoušel jsem měnit váhu vzduchu a bezezměny.
Podtlakové hadičky jsou všechny zapojené, egr vyčistěn.
Je zajímavé,že občas sama zhasne a po najetí cca 20km se rozsvítí(vždy při zastavení auta).
Auto nemá žádný pokles výkonu.
Je možné,že by mohl být KO samotný egr? Ještě mě napadá podtlakový ventil,který ovládá egr,ale po sundání hadičky podtlak vytváří.
Škrtící klapka je nefunkční,po rozebrání byl na kontaktech olej,ale žádnou chybu dle diag neukazuje.
Předem Díky za rady
Pri odstraneni vyrivych klapek se ma ovladani zachovat! Pouze bude regulovat naprazdno.
Takhle to zrejme udelal predesli majitel.Auto mam pul roku a dosud zadna chyba nebyla.Vsiml jsem si toho,az kdyz jsem menil hlinikove zaslepky za plastove.ovladani klapek tam stale je,jen tam uz neni to tahlo
Tak vymenen menic tlaku EGR,podtlakove hadicky,egr ventil,skrtici klapka,vymena vahy vzduchu za jinou z funkcniho vozu.Dnes jsem zkousel zaslepit silentbloky motoru a po 10km se kontrolka motoru zase objevila.Uz me napada jen vzduchovy filtr a odvetravani klikove skryne,ktere jsem daval,nez se zacala tahle zavada ulazovat.Auto ma kuchle dpf a prehraty soft.Chtel bych vratit vse do puvodniho stavu a prehrat origo soft,ale dokud nevyresim tenhle problem,tak se mi tam dpf nechce davat,kvuli regeneracim.Nechtel by mi nekdo pomoct?Dojedu a samozrejme zaplatim
A co takhle vakuova pumpa ?
Mel jsem ted to same...plus mi k tomu obcas blbe sly brzdy.
Mel jsem ted to same...plus mi k tomu obcas blbe sly brzdy.
Brzdy jdou OK.
Jde ta vakuovka nejak odzkouset?Podtlak mi urcite jde,protoze,kdyz odpojim hadicku od egr,tak po pridani na vyssi otacky prisava.Ted jde jen o to,jestli toho podtlaku neni malo.
Jde ta vakuovka nejak odzkouset?Podtlak mi urcite jde,protoze,kdyz odpojim hadicku od egr,tak po pridani na vyssi otacky prisava.Ted jde jen o to,jestli toho podtlaku neni malo.
My jsme to s mechanikem zkouseli ruzne i s budíkem a ani po tom mi 100% nerekl jestli je vakuovka natolik slaba, ze to muze delat.
Tak jsem ji proste koupil a vyslo to.
Druha varianta byla, ze by se to ztrácelo v posilovaci brzd... ale jak jsem řekl - mne sly blbe brzdy - po nastartovani jsem mel tvrdej pedal a auto skoro nebrzdilo.
Tak jsem ji proste koupil a vyslo to.
Druha varianta byla, ze by se to ztrácelo v posilovaci brzd... ale jak jsem řekl - mne sly blbe brzdy - po nastartovani jsem mel tvrdej pedal a auto skoro nebrzdilo.
A nebo nekdo elektronicky odstavil EGR.Zaslepeny neni,ale ten menic tlaku prisava minimalne,ze si myslim ani egr neozevre,tudiz je stale zavreny.Ted jenom,jestli je mozne,ze by se kontrolka motoru zobrazila az po pul roce,co to auto mam.Vse ostatni je v poradku a auto jede bez problemu.