Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

BMW X1,X3,X4,X5,X6

Vše o E53, E70/E71/E72, E83, E84, F15/F16, F25/F26, F39, F48, G01, G02, G05, G06
Zpráva
Autor
JaraX
Klubové ID: 482
Kontaktovat uživatele:

Re: BMW X1,X3,X4,X5,X6

#21 Příspěvek od JaraX »

tak ale to je blbost ne? jako že, no já mám E70, sice to není E65, ale zas to není A3.
to je jako by sis řekl ještě že mám A3, tak jsem mohl mít Feliicii. já nevím, ale za svoje prachy chci vždy jen to nejlepší :)
Michal595

#22 Příspěvek od Michal595 »

Nie nie to sme sa nepochopili...a3 som pisal len ze ked beriem co mam doma vnimam ze bezpecnejsie je urcite x5...pocitovo vnimam bezpecnejsie e70 bezpecnejsie ako e65 ale len ciste subjektivne nie na zaklade testov ale real skusenosti o ktorych si pisal ty...
Toto je nekonecne story e65 vs e70 ale ako som uz viac krat pisal podla mna by sa to nemalo proovnavat lebo kazde auto je uplne ine, a ci ma niekto to alebo to urcite to vyberal podla svojich potrieb a preto to volil..pre niekoho kto potrebuje vozit veci a teda praktickejsi kufor bude lepsia e70, pre niekoho kto chodi na hory tak tiez lebo to ma xdrive, pre niekoho kto najazdi za rok 50tis km po dialnici jednoznacne e65, kto chce top i terier materialovo a spracovanim jednoznacne e65...to ide o to co kto prefruje a potrebuje...
Ale hovorim dost ste ma tu nainfikovalk tak rozmyslam kazdy den ci si neprikupim tak pre radost len nejaku peknu e66 alebo w221:)len sa stale snazim si najst nejaky argument ze na co to auto vyuzijem aby to nebola uplna hovadina kedze sa 80% casu motam po meste a okoli...;))tak mi mozes pomoct aby som sa uistil ze mam dovod kupit si:))ale kazdopadne by som doma nechal aj e70 nakolko z praktickeho hladiska je to ozaj lepsie..
Arnie_one Člen Klubu
Člen Klubu
Klubové ID: 3773

#23 Příspěvek od Arnie_one Člen Klubu »

Paní v tom děláte chaos pánové :)
Nemyslím si, že X5 nebude bezpečné auto....2,3 tuny prostě v drtivé většině ostatních konceronových a konkurenčních aut bude stále bezpečné auto, ne nedostačující.
Pokud preferujete naftu opravdu koukejte Q5 (2,0TDI) potažmo něco v obdobě X5 (3.0) tady Vám asi poradí nejlépe pan JaraX :) Ta nafta je všude problematická.
My jsme vybírali auto stylem co je vleké je bezpečné, teď pominu jízdní vlastnosti. Žena měla, jak starou, tak novější X5 (09) a na tento typ aut si zvyknula a pochybuji, že by se od tohoto trendu odklonila. Mojí 7er sice jezdí ráda a sama uzná, že se řídí lehounce a je pohodlné, zase jí vadí ten motor, který nemá prakticky žádný výkon oproti 4,8, ano to říká žena pánové.
Takže nechte kreštesty stranou, tady se to papírově vybrat nedá. Osobně bych raději volil X5 kvůli prestižnosti zančky a velikosti prostoru, než "koncern" Q5, který bude prostě někde jinde, ale o 2lvl níže než X5. Potom je čistě na paní zda náklady jsou pro ní v případě X5 zvádnutelné, nebo raději volit Q5 s tím, že to bude zřejmě levnější.
Jinak kam dal Váš pán oči, že si koupil Ga.... auto, Q7 není pro chalpi, ostatně, jako celý segment Audi, jedno velké lesklé, třpitivé pozlátko .... k ničemu.
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#24 Příspěvek od JaraX »

já bych se šel prostě prostě projet s 7er, S-clasee, Q5 a X5, ale Q5 není konkurence X5, je menší a hlavně o dost lehčí. je to spíš konkurence X3. ¨

ale prostě bych zvážil jeslti vůbec chci poruchovější SUV dražší na provoz, nebo radši vyšší komfort, minimálně stejnou bezpečnost a menší náklady jak na spotřebu tak na servis v luxusní třídě.

https://www.youtube.com/watch?v=hOwsqOOsZsU
Michal595

#25 Příspěvek od Michal595 »

Jasne treba si ujasnit co chces vlastne a potom vyberat ake su moznosti...tiez si myslim ze Q5 je o level inde ako X5, jednak mensie o nieco, a interier posobi lacnejsi kvoli pouzim materialom, ale asi Q5 ako pisal Arnie bude na spotrebu a tieto veci lacnejsia...
Ja suhlasim Jarax ked vybera auto vo vseobecnosti za mam rozpocet xy euro a neco za to chcem a nemam specificke poziadavky tak tam je potom ideal ist sa vozit vsetko mozne a vybrat si, ale ak toto ma byt druhe auto v rodine len do mesta na dva kociky, tak tie proste to 7er nenasupes ani keby si moc chcel, ono je to proste stale o tom na co auto potrebujes a co je na to vhodnejsie...vyhody co ma 7er myslim nikto nikdy nespochybnoval to je proste fakt...
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#26 Příspěvek od JaraX »

dva kočárky se do sedmy normálně vlezou, sklopíš podvozky, dáš je vedle sebe a na to dáš ty korbičky.
Arnie_one Člen Klubu
Člen Klubu

#27 Příspěvek od Arnie_one Člen Klubu »

Já nesrovnávám Q5 s X5 to se srovnavat nedá a už jsem to i psal, že to je neporovnatelné. Q5 proste bude nakladem o mnoho mensi nez X5.
Každopádně pokud bych byl ženská, taky bych šel raději do X5/Q5 už kvůli manipulaci ve městě, dávání dětí do sedaček a i kvůli zadnímu platu, ktery se sklopí a dětska tam sednou obuješ je (lyže cokoliv) Za mě je to praktické auto do města, až na tu spotřebu proto Q5 (2.0TDI). Taky s E65 žena asi nebude ve mšstě moc operativní na parkování a halvně v zimě sníh ve městě alepson u nás, je ze 7er unreal. x5 prostě vjedeš kam se vejdeš a sníh neřešíš.
Michal595

#28 Příspěvek od Michal595 »

JaraX píše:dva kočárky se do sedmy normálně vlezou, sklopíš podvozky, dáš je vedle sebe a na to dáš ty korbičky.

Neviem ake myslis kocarky, ja myslim klasicky kocik s vanickou ked je dieta este male, nie sprotove golface, a myslim vez toho aby som daval dole kolesa a nevie co vsetko, ked som dal do F10 zlozeny podvoz a vanicku tak som skoncil....nemyslim si ze 7er ma 1,5 krat vacsi kufor minimalne aby to bolo teroeticky mozne...ale vyskusane to nemam samozrejme takze nepoviem ze "blbost":)
Michal595

#29 Příspěvek od Michal595 »

Arnie_one píše:Já nesrovnávám Q5 s X5 to se srovnavat nedá a už jsem to i psal, že to je neporovnatelné. Q5 proste bude nakladem o mnoho mensi nez X5.
Každopádně pokud bych byl ženská, taky bych šel raději do X5/Q5 už kvůli manipulaci ve městě, dávání dětí do sedaček a i kvůli zadnímu platu, ktery se sklopí a dětska tam sednou obuješ je (lyže cokoliv) Za mě je to praktické auto do města, až na tu spotřebu proto Q5 (2.0TDI). Taky s E65 žena asi nebude ve mšstě moc operativní na parkování a halvně v zimě sníh ve městě alepson u nás, je ze 7er unreal. x5 prostě vjedeš kam se vejdeš a sníh neřešíš.

No tak som myslel ze ked je to auto vylozene pre zenu a deti do mesta a nikde inde ako mame my druhe auto, tak si myslim ze q5/X5 bude praktickejsia ako 7er, aj vyssi posed a vyhlad z auta v meste nie je uplne na zahodenie....7er sa asi lepsie citi mimo mesta si myslim...
laik

#30 Příspěvek od laik »

Už jsem to psal. Když před barákem stojí X5, další dvě nepodstatný auta a 7er.
Hádejte do kterýho se manželka šteluje. A není zdaleka sama, co jsem tady postřehl. A je to 16ti letá stará vrána. Myslím X5ku :D Na lítačku po okrese a do města ideál. Samozřejmě benál 5ti litr příp.LPG, pokud X5. Oproti naftě je 100x rychlejší na provozní teplotě. O projevu se nebavím, to asi paní nebude zajímat.
Proto u nás vyhrála X5 ikdyž má vyšší náklady oproti 7er. SUV je i větší ???exot??? než limuzína.
Jestli je Q5 levnější než X3 na provoz bych si netroufl říct. Audi by mělo mít celkově dražší servis si myslím.
Paní bych doporučil porovnat Q5/X3 vs X5, co jí bude vyhovovat, pokud tedy nebude jezdit dálky.
Arnie_one Člen Klubu
Člen Klubu

#31 Příspěvek od Arnie_one Člen Klubu »

Na druhou stranu Laiku, jakmile se doma bavíme, že někam jedem malej je nastartovanej u 7er, na to si zvyknejs velmi rychle cestovat timhle na +50km. Ve meste bych jasne volil SUV, ale zase ta spotřeba je fakt brutál u 4,8 na couračku :)
Je to potřeba zohlednit a hlavně ve městě drtit naftu za studena a na cukačku, hmmm to teda bude brzo po něm.
laik

#32 Příspěvek od laik »

20 litrů LPG s X5 ve městě je brutál? To mi tak ani nepřijde. X3 s třílitrem na tom bude líp.
Cestování 50+? Jasně že 7er, pokud stojí vedle sebe. To se mi ale stane tak max 1x za měsíc. ;)
Arnie_one Člen Klubu
Člen Klubu

#33 Příspěvek od Arnie_one Člen Klubu »

Ja mam 4,8 stale na benál :-) a paní asi bude mít také jen naftu.
magyar Člen Klubu
Člen Klubu
Klubové ID: 3240
Kontaktovat uživatele:

#34 Příspěvek od magyar Člen Klubu »

Ak môže byť 2011 a nevadí "tvrdší" ride než u osobáku, tak by som určite pozrel radšej po F25 xDrive35i... ;)
d(- -)b
creck

#35 Příspěvek od creck »

Stale jsem se nedozvedel jestli se jedna o porizeni noveho auta, nebo olitane patnactilete vrany.

Pokud o porizeni noveho auta, vzdycky jsem rozebiral s prodejci v Cartecu a jinych BMW dealeru co vlastne vede lidi k tomu poridit si auto za dva miliony a hledet na spotrebu = jit do nafty :D

Nikdo z nich mi nikdy neodpovedel a vetsina to nechape
Vlasta Člen Klubu
Člen Klubu
Klubové ID: 148

#36 Příspěvek od Vlasta Člen Klubu »

Až si budeš kupovat nový auto za 2 mega, tak to pochopíš
Sbohem, Enýsku! Díky, že jsi tu byla... +23.9.2014
Sbohem, Růženko! Díky, že jsi tu byla... +19.3.2024
BMW E60 535d Carbonschwarz metallic, CIC + Combox media + DVB-T2 (by Snejk)
BMW E46 M3 Phoenixgelb metallic
magyar Člen Klubu
Člen Klubu
Klubové ID: 3240
Kontaktovat uživatele:

#37 Příspěvek od magyar Člen Klubu »

creck píše:Stale jsem se nedozvedel jestli se jedna o porizeni noveho auta, nebo olitane patnactilete vrany.
Lebo necitas poriadne, len sem vlietnes a rozdavas rozumy a nazory :lol:

Aha ho...
Přílohy
Simon.png
Simon.png (14.47 KiB) Zobrazeno 3434 x
d(- -)b
Michal595

#38 Příspěvek od Michal595 »

creck píše:Stale jsem se nedozvedel jestli se jedna o porizeni noveho auta, nebo olitane patnactilete vrany.

Pokud o porizeni noveho auta, vzdycky jsem rozebiral s prodejci v Cartecu a jinych BMW dealeru co vlastne vede lidi k tomu poridit si auto za dva miliony a hledet na spotrebu = jit do nafty :D

Nikdo z nich mi nikdy neodpovedel a vetsina to nechape

Pani pisala ze chce rocnik 2010/2011...cize ani nie "vrana" ale ani nie nove...
Ono nie kazdy kto si aj kupi nove auto za cash, nemusi byt automaticky rad ze "vyhadzuje" peniaze za "sluzbu" ktoru vie mat lacnejsie...preto sme tu aj ludia co daju LPG nie ze nemozu zaplatiti za benzin, ale preto ze nevidime dovod preco jazdit 100km za 27,-eur ked mozem jazdit za 12,-Eur...
Arnie_one Člen Klubu
Člen Klubu

#39 Příspěvek od Arnie_one Člen Klubu »

Potom se, ale ozve pár chytrolínů, kteří ti řeknou, že jsi sociál když jezdíš na LPG :) Ale on je masér protože má novou koktu v 1,4 TSI :)
Pokud bych kupoval nové auto a měl ho do 100Kkm v záruce, klidně si pořídím od novoty naftu !
A jsem rád za 16 letou vránu, která kupodivu ve 270Kkm funguje a bude fungovat dál.....
Michal595

#40 Příspěvek od Michal595 »

Ano ano na LPG sa ludia stale pozeraju cez prsty aj ked o tom nevdia nic, nemaju s tym skusenost, a jedine co sa viezli v aute s lpg ak sa teda viezli bola nejak 20 rocny kram so starym lpg co s tym dnesnym uz moc nema spolocneho...jak ked som siel s kamaratom a on ze a to sa nebojis ze ked do das na lpg ze to bude take lenive a nebude ti to takto uz jazdit ze to zabijes....tak som mu vysvetlil ze uz to mam spravene a celu cestu co ho veziem ideme na lpg...
Odpovědět