Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Rozvody a aut. převodovka F10

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
hiteck

Rozvody a aut. převodovka F10

#1 Příspěvek od hiteck »

Ahoj všichni,

Předem se omlouvám, že otevírám téma které se určitě probralo milionkrát. Projížděl jsem různé diskuze, ale stejně pořád váhám co a jak.

Vlastním F10 530D 2013 poface dovezené z DE s 19Ok km se serviskou. Teď řeším co a jak s rozvody a s výměnou oleje v automatu.
Tímto Vás chci požádat o rady, tipy z vlastní zkušenosti.

1.Rozvody:
Nechal jsem si prověřit servisní historii, z které bylo jasné že na rozvody nikdo nesáhl. V jednom nejmenovaném servisu mi bylo doporučeno nechat vyměnit rozvodové řetězy a vše s tím spojené (s ohledem na najeté kilometry), s tím že to bude stát cca 60-70k. To je celkem dost peněz a proto se ptám: Řešíte výměnu? Při kolika km? Kolik Vás to stojí a případně kde nechat měnit?

2.Výměna oleje aut. převodovky
Tady je to stejná story, v servisní historii není žádný záznam o výměně. Údajně BMW tvrdí, že se olej vůbec měnit nemusí(tomu ale asi nevěří nikdo). V tomto případě mi přijde, že se názory dělí na dvě skupiny. První při 200k určitě měnit a druhá neměnit nic dokud vše funguje bez problémů. Četl jsem o případech kdy se po výměně oleje akorát vše zkomplikovalo a stálo akorát jednou takoví balík. Tak teď nevím zda řešit nebo ne. Auto řadí plynule, bez cukání nebo nějakých nezvyklostí. Jinak mě nabídnutá cena za výměnu oleje, filtrů, vany a vše s tím spojené je 20k. Co poradíte? Vaše zkušenost? Za kolik necháváte dělat a případně kde?

Předem díky za odpověď.
TANN3R

Re: Rozvody a aut. převodovka F10

#2 Příspěvek od TANN3R »

S rozvodama by bylo vhodné hlavně vyměnit i vt čerpadlo, to ti může ušetřit v budoucnu statisíce.

200k je na jednu náplň převodovky už dost, obzvlášť u 8q. I kdyby se po výměně zesrala dřív, nemůže za to výměna oleje a převodovka by se stejně zastavila o pár tis km později. Na cenu opravy to taky vliv mít nebude. Jediné, co může nastat po výměně oleje v polomrtvé převodovce je, že to rozpustí všechny usazeniny a něco se ucpe, případně vydře rozvaděč. Když se mění olej pravidelně, tak je v převodovce čisto. Takhle tam je veškerej otěr z lamel za celou dobu života auta.
Snejk
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od Snejk »

rozvody i s pretesnenim motoru delame za 35 a olej vv automatu 8kv za 10... tech 70 je ulet. a cim driv tim lip, pak nasledne skody uz jdou do statisicu...
Marda

#4 Příspěvek od Marda »

8HP45 bych s takovým nájezdem nekupoval. Buď budeš mít štěstí, nebo tě čekají problémy.
Pokud se nedělal nikdy olej, tak je loterie, co to po výměně udělá. Pokud budeš mít štěstí, tak tě čeká minimálně repase měniče při cca 250tis., tak jako tak.
Dost jsem si zažil s 6HP19 a 6HP26 a to jsou oproti 8kvaltu fakt držáky. Každej, kdo dělá automaty (nemyslím měniče oleje), tak od těchto skříní odrazuje (hliníkové komponenty na místo ocely z důvodu úspory pár gramů...)

Ty rozvody nevím, hodně se o slebých řetězech na N57 píše, na druhou stranu neznám nikoho, komu to prdlo... Sám mám cca 140tis na tomto motoru a nevím, jestli to preventivně neudělat... Motor musí ven, rozvody jsou oproti M57 na straně kabiny, fakt úlet.
Pokud to někdo udělá za 35tis, tak je to asi slušná cena :thumbsup:
hiteck

#5 Příspěvek od hiteck »

Díky za rady. Nakonec jsem se rozhodl, že rozvody řešit nebudu pokud se to nezačne nějak projevovat. Možná je to trochu risk ale potom co jsem načetl a pozjišťoval tak mám jasno. Olej v převodovce nechám udělat a uvidí se.
Odpovědět