RomanM3 píše:Kami1 mohl by jsi me prosim zasvetit co je to CBS?
Nemohl, jelikož sám nevím co to je. Před třemi měsíci jsem ani nevěděl, co je to Ista. Servisem auta/motoru (převážně svého) jsem se zabýval X let zpátky, takže se toho fakt nyní učím mnoho na novo. Tak vše dělám tak, že když potřebuju něco řešit, tak si nastuduji jen související věci kolem.
Podle mého chápání (možná ale špatného) jde o systém, který v průběhu provozu vozidla přizpůsobuje různé adaptační hodnoty podle očekávaného opotřebení určitých dílů. Například, když se ti provozem obrušují brzdové kotouče/destičky, tak ti s časem bude ABS pulzovat jinak, než u nových, aby zajistilo optimální funkčnost - brzdného účinku.
Pokud k tomu může někdo napsat více info, bylo by to super.
Já tu proceduru použil jen, že to bylo v určitém smyslu spjaté s mnou řešenou chybou. Dle info z netu, které jsem uved minule.
Ty jsi mel ale jiny problem. Rozvody byly dobre, ale RJ o tom nevěděla. Nez jsem si přečetl tvůj druhy příspěvek, myslel jsem spis na čidlo vačky nebo kabeláž nebo chybu primo v RJ
nemyslím si že by toto u mě pomohlo. Dle diag je jasně vidět ze obě vačky jsou velmi blízko limitní pozici a vyfuková je těsně za.
Právě to je to, co se snažím vysvětlit: Nevěř ŘJ! Ověř informace, které ti dává.
Info které jsem podal, byl stručnej souhrn informací platných v době kdy jsem to psal.
U mne vše ukazovalo na chybu časování (chyba 2A8E plus k tomu občasné výrazné haprování výkonu), tudíž jsem z počátku prohazoval solenoidy, čidla atd.
Nyní vím, že když by se to hodilo k borcovi, co má zkušenosti, tak by se to za pár peněz vyřešilo. Bohužel na takové jen tak nenarazíš...
Test solenoidu v iste však probíhá správně. Je dosahováno požadovaných hodnot úhlu natočení vaček. Jen u te výfukové to jde jen jedním směrem protoze na druhou stranu se dostane do krajní polohy asi...
Tedy ale vanosy funguji.
zde se opět opíráš o data interpretovaná dle řj. Já ji původně také věřil a rozvody jsem rozdělával díky tomu zbytečně..
Podle me je to opravdu vytahany řetěz, nebo nedopnuty řetěz vlivem nejake lišty.
Vytaháný řetěz by podle mne řachtal.
Podle všeho to vypadá spíš na to napínání nebo vedení řetězu. Ty shodně posunuté adaptační hodnoty to také naznačují. To chvilkové přeskočení chyby taktéž.
Nicméně jsem nezaregistroval, zda jsi zkoušel prohodit ty čidla vaček. ??
Problem je ale ten, že ted opravdu nemam čas ani energii to řešit. Jsme uz několik měsíců opravdu od pondeli do pátku pryč na cestách a tak nemam vubec energii na tohle. Ten zbytek energie dávám rodině. Vim že se mi to může vymstít. Našel alfa ale ted moc nejezdi. Tak snad to ještě chvili vydrží.
To znám
Btw nema nekdo na pujčení přípravky na rozvody na n53? Samozřejmě za úplatu...
BTW nechce někdo půjčit (zadarmo) přípravek na nastavení rozvodu N62 / N73 (nebo koupit za 3000, origo kufr se všema volovinama) Byl zakoupen nový jen kvůli tomu vyřešenému problému.