Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

X5 e53

Vše o E53, E70/E71/E72, E83, E84, F15/F16, F25/F26, F39, F48, G01, G02, G05, G06
Odpovědět
Zpráva
Autor
spongebob

Re: X5 e53

#301 Příspěvek od spongebob »

Arnie_one píše:Stepan1:
Je to tvoje věc, moje rozčarování je čistě moje věc a jak se uvedlo, je mě po tom kulový co si za svoje prachy koupíš/pils, jak budeš servisovat co si na autě uděláš, takže tvoje volba ať už je KLID, jak si napsal tvoje věc za tvoje prachy.

K věci:
25 sem možná ještě podstřelil.
10,5 - převodovka, výměna oleje filtr (myslím, že to bylo víc neb tam byla zkroucená vana dále gufero 3,5) Potom mě čekal repas hydroměniče, potom další repas + lamely atd takže moje boje s převodovkou jsou přes 50.
6 - nemám to před sebou, ale 2x diff, 1x rozvodovka, hardy
2 - filtry vzduch, klima
1,5 - chladící (8,5L tuším)
servo, brzdovka -nevím nepamatuju si
řemeny hned všechny
4,5 - vod pumpa 4,5
chladič - 3,5
Expanzka - 1
gufero mezi motorem a převodovkou 3,5
Svíčky 2,8
Si myslím, že to sou u těhle aut klasický problémy na výměnu, Laik už to taky psal i když on měl asi auto ve velmi dobrém stavu. To je podle mě takovej základ.
----------------
Potom sem řešil vanosy, částečné přetesnění motoru, komplet vdoní hadice to bylo asi 12,5
Protočenej přední diff + kardanka 6,5
ramena předek zadek to byla celkem palba
bnzínová pumpa a nefugovla přepad mezi nádržema (jak je to 4,4 je tam přepážka)
obě řídící jendotky v sedačkách
3x spadnutý okýnka (vždy 2,5)
zadní obě zlomené kliky 2,5 kus
komplet repas LPG
-------
Ještě by to chtělo přední okno(dokopat se z pojistky) a chtělo by to udělat řízení (12??)
Repas Světel to si nechám pro sebe (Svit líp tuším 25tis), co si pamatuju Snejk, říkal, že horší světla neviděl, parabloy byly černé ta odrazová plocha, mlhovky svítily 10x víc tak asi tak. Jinak E70 má ty světla taky KO, tak jen lapám po dechu kdy se zase objednám ke Snejkovi, protže bez světel to prostě nejde, alespoň když to auto denně používáš, takže celá zima podzim jaro ráno ve tmě a když to auto nesvítí , hrůza, už si neodvedu představit nemít repas světel.
------------------

Takže ono když to postíčáš co Jarax vše měnil na autě, tak těch 200 je prakticky směšně málo za 17 letou starou vraždu, jak píšeš, protože pokud to někdo neudělal, tak jako on, máš asi na 90% velkej problém.
Tzn. to co jsem psal na začátku měla být jen dobrá rada na ušetření tvých peněz, možná jsem to zase napsal tak, že to vypadá katastroficky a takovej Misanek me za to sejmul, neda se nic delat.

Kdybych měl rozum já na začátku, než jsem k BMW čichnul, možná takovej příspěvek ode mne by mě nasr...l také, ale asi bych potom byl rád, že jezdím v 745, nemusím dodělávat hydrokufr, nesekne se mě motor a nevyhodím do 735 na servis 100litrů, možná taky ne a možná bych toho dotyčného poslal doprd..... a byl naštavenj, jako ty.

Kazdopadne pokud najedes malo = malo budes opravovat, ale zakladnimu servisu se asi nevyhnes.

Jenže ty nejdřív napíšeš o po nákupním servisu za 25 a pak tam píšeš o: chladič, expanzka, ramena, gufera, světla, atd. Toto přece není po nákupní servis.

Jako po nákupní servis si předtavuji motorový olej, filtry, možná olej v převodovce, difech.
Ale pořád asi nejsem na 25.
dogeatdog

#302 Příspěvek od dogeatdog »

Jenze ponakupni servis u x5 nejsou filtry a oleje, pokud to neni extra udezovany kus. Chladic i expanzka me cekala dva mesice od koupi, tech 20 tam bylo behem tri mesicu a to jsem nebral mrdku. Nemluvim o tom jak rady odchazi kotouce atd.
spongebob

#303 Příspěvek od spongebob »

Tak v mém případě:
úplně nové zimní NOKIAN 255/50/19 (8mm)
všechny brzdové kotouče a destičky jsou nové.

To znamená, že již byla provedena investice přes 20tis předchozím majitelem. ;)
Na mě zbyly snad jen ty oleje a filtry. :)
Stepan1

#304 Příspěvek od Stepan1 »

Arnie: Já si tu 3.0d nekoupil ;)
dogeatdog

#305 Příspěvek od dogeatdog »

Tak dost mozna velmi dobra koupe. Kazdopadne x5 si v servise bere docela dost, lidi co do ni nezahuci vyssi castky moc neni rekl bych.. myslim auta, ktere pak neni ostuda prodavat. Me ted cekaji nove zadni mechy, deset tisic. Predni pred par lety, dvacet.
Celkovou sumu v servise nechces znat :)
Ale mam ji rad, do mesta neni nic lepsiho.
Arnie_one Člen Klubu
Člen Klubu

#306 Příspěvek od Arnie_one Člen Klubu »

To jsou náplně ! Jako voda a brzdovka není provozní kapalina ???? Co svíčky, tak ne ???

10,5 - převodovka, výměna oleje filtr (myslím, že to bylo víc neb tam byla zkroucená vana dále gufero 3,5) Potom mě čekal repas hydroměniče, potom další repas + lamely atd takže moje boje s převodovkou jsou přes 50.
6 - nemám to před sebou, ale 2x diff, 1x rozvodovka, hardy
2 - filtry vzduch, klima
1,5 - chladící (8,5L tuším)
servo, brzdovka -nevím nepamatuju si
Celkem =23,5 tim ze nevim tu brzdovku/servo jsem na 25

Tak to prostě je, já nevím čemu se dívíš, tam neuděláš prvotní servis za 5 jako na Ochcávce.
Je úplně fuk, jak je to starý auto, ten koncept takovej je a to auto to prostě potřebuje a za dalších 30Kkm znova :) a mezitím po 10olej. Pořizovačka co vím byla nějakejch 2,7 pokud stará faktura z DE nelže, takže ???
A to když měníš gufero musí převodovka ven, taky levnje špáz kvůli gugeru za 2,5 litru :)

A ty ostatní věci, jak píše dogeatdog, ty prostě přijdou, přesně proto, protože je před tebou nikdo neřešil :) Teplota motoru to celkem všecho pokouřilavšechny ty plasty, a slysší sám já to dělal, Dog to delal, Jarax to delal, Laik to delal. Takže se s nadsázkou dá říct, to sou spotřební věci.

Takže se obligátně vracíme k tomu co píšu a říkal to Jarax, sere se a má drahej servis.

Jinak 20 tis v X5 je jako kapka vody :ú
Takže koupíš auto majitel řekl dobrý udělal sem a tomu věříš ?
Tak já nevěřím a udělám vše znova hned při koupi, protože nechci, aby se mě to vymstilo a že už se mě to vymstilo i se servisem.
spongebob

#307 Příspěvek od spongebob »

Jenže máš trochu pokroucené ceny.
motorový olej 8l + filtr - 1472Kč
vzduchový filtr mann - 544kč
pilový filtr mann - 404kč
chladící kapalina max 150kč/l koncentrovaná

Když si tyto věci umím vyměnit sám za nákupku tak se na těch 20 nepodívám ani náhodou. (neberu v potaz závady)
Brzdová kapalina je provozní kapalina, ale ne takové která se musí ihned vyměnit, když auto brzdí dobře. To samé chladící kapalina.
Svíčky v 3.0d??????? :shock:

Nevěřím, že tam bylo něco děláno, ale olej si věměním sám za 1472kč, filty do litru, vyměnit olej v direnciálech také nebude nic složitého a cena za litr bude nevím max. 300kč.
Tak kde je těch 25 za prvotní servis????
Arnie_one Člen Klubu
Člen Klubu

#308 Příspěvek od Arnie_one Člen Klubu »

Já nemám pokroucené ceny tak to je, že si to šmelíš sám je tvůj boj. Já psal servis 4,4i E53, nic o servise D.
Pokud bych měl čas asi pochopím ten olej motorovej, vodu, možná brzdy, dál bych se nepouštěl. I když vím, že je tady spousta šikovných lidí co si mění i převodovku olej, já mezi ně neptařím, pokud ty jo, máš výhodu.
Pokud nedáváš olej jakej máš, tak potom i mín než 300kč a míň než 1500 do motoru, to je tvůj boj. Lej tam třeba mogul z Hypru, pokud nemáš potřebu měnit vodu a brzdovku je to opět tvůj boj, můj názor je prostě jiný.........na servis.
Jestli tedy 3.0D, tak tedy žhavičky ne 6x, nebo ty taky neměníš a v zimě nejezdíš, nebo nestartuješ.

Nemám ten luxus práce že odbouchám 7,5 zanadávám na managmetn, jaký sou to lámy a padím dom přes víkend odpočinek a du se rejpat v autě, né každej je na tom časově tak "luxusně"
spongebob

#309 Příspěvek od spongebob »

A v čem konkrétně riskuji s olejem, když použiji renomovanou značku splňující specifikaci za tuto cena. Není to žádná šmelina.

Luxusně s časem v sezoně na tom opravdu nejsem. Na píchačky fakt nedělám, ale čas si vždy najdu. Kolik myslíš, že zabere výměna oleje nebo filtrů?

Ještě k těm žhavičkam, teď jak bylo -8 tak jsem nastartoval v pohodě, tak proč bych je měl měnit?
Arnie_one Člen Klubu
Člen Klubu

#310 Příspěvek od Arnie_one Člen Klubu »

TO já nevím proč by jsi je měl měnit :) je neměň, když jsou dobrý to je přeci na tobě :) S olejem to stejné, pokud to máš za 30minut sfouknutý a 10L kanystru ti s olejem nevadí a máš to kde skladovat a bejt zasranej a máš na to čas, tak to dělej, já nevím kde hledáš problém. Dělej šetři když můžeš je to tvoje plus.
Já platím tolik, ty si vše uděláš sám a máš to třeba za třetinu, otázky proč bych měl, se ptej sebe, ne mě.
Já svíčky měním po 30Km spolu s LPG filtrama. Nemám diag abych vše kontroloval od tohou jsou servisáci né já.
Věta zněla, když jsem koupil auto, tak ano udělal jsme VŠECHNO, né že jestli to je ok tak to nechám. TO jsem ti ještě něříkal o batarce taky šla ven, ale tu si taky vyměníš sám ne :) Já jen, abych, jak pako nemusel vyndvat nádrž LPG tak jsme rovnou měnil baterku, třeba .....

Nehledej v tom nehledatelné, uděláš sám + tobě
spongebob

#311 Příspěvek od spongebob »

Řídím se tímto:
Co můžeš, udělej si sám.
Hlavně se neser do věcí co fungujou. :D
Arnie_one Člen Klubu
Člen Klubu

#312 Příspěvek od Arnie_one Člen Klubu »

Tak samozřejmě, já jen potvrzuji, já si taky auto umyju sám :) Ber to tak né každej je nadanej, né každej může, né každej chce, né každej umí a prostě je to složitý auto, tak za výměnu oleje 2,5-3,5 s prací není takový peklo, lepší než v BMW tam nechat třeba 12 :)
spongebob

#313 Příspěvek od spongebob »

To bezesporu.
spongebob

#314 Příspěvek od spongebob »

spongebob píše:Ahoj všem.
Asi před 14 dny jsem si udělal radost a koupil víkendové e53 3.0d. (mé první BMW)
Zatím jsem s autem spokojen, jen má pár mušek, které musím ještě vychytat.

1. Nefunguje mi dálkový centrál ( baterii jsem dal novou). Na youtube jsem viděl nějaké videa jak dělají na klíči různé společné zmáčknutí čudlíků a tak. Vypadalo to, jako když to párují s autem. Existuje nějaké takovéto spárování?

2. Když sklopím elektricky zrcátka, tak se po sklopení vrátí hned zase zpět. Co je tam potřeba vyměnit, nebo čím to je?

3. Nehraje mi celá levá strana reproduktorů.

Nesetkal se někdo z Vás se stejným problémem? Za každou radu budu rád.

Problem č.1 vyřešen díky návodu od drifterCZ.

Dík.
spongebob

#315 Příspěvek od spongebob »

Pavel 528 píše:
spongebob píše:Ahoj všem.
Asi před 14 dny jsem si udělal radost a koupil víkendové e53 3.0d. (mé první BMW)
Zatím jsem s autem spokojen, jen má pár mušek, které musím ještě vychytat.

1. Nefunguje mi dálkový centrál ( baterii jsem dal novou). Na youtube jsem viděl nějaké videa jak dělají na klíči různé společné zmáčknutí čudlíků a tak. Vypadalo to, jako když to párují s autem. Existuje nějaké takovéto spárování?

2. Když sklopím elektricky zrcátka, tak se po sklopení vrátí hned zase zpět. Co je tam potřeba vyměnit, nebo čím to je?

3. Nehraje mi celá levá strana reproduktorů.

Nesetkal se někdo z Vás se stejným problémem? Za každou radu budu rád.

Ad 3:Opravu radiomodulu umim.Cena 2700,-

Viz zde detaily:

http://www.autohifiservis.cz/?page_id=18

Tak problém č.3 byl dnes díky Pavel 528 odstraněn.
Celou dobu jsem se mu mohl dívat téměř pod ruce a musím říct, že opravdu ví co dělá.
Cena opravy byla dodržena.
Takže za mě za 1*
laik

#316 Příspěvek od laik »

laik píše:
Arnie_one píše:Jak to delate, ja to nechapu, ja mam moznost jen koncernu a koukat na to kazdej den cloveka nebavi.
Kdybych si nekoupil 735/E53/E70 tak nevim co BMW je.
Jak se sakra dostanete na test tehle aut ..... prcic, to snad neni ani mozny, ja nejel od BMW praktcky v nicem ani v E39/E46/E38/E6X/E9X, nezkkusil jsem ani ty blby 745 natoz 750.
Toto to je pech totko :(
No tak na test se jen tak někdo nedostane. Ale mladý mě přihlásil na předváděčku třeba X1 2.5i asi někde na internetu? Pak stačilo dojet na parkoviště u Olimpie a hodinu jsi mohl jet kamkoliv za doprovodu, který byl schopný odpovědět na základní info o vozidle. Na prdel jsem si tedy nesedl.
Pak jsem zkusil E36 323i, E39 535i, mladý mi občas pujčí E65 750i, vlastním E53. To mi neříkej, že tě JaraX nesvezl ani v 745i. Tomu nemůžu uvěřit. Se mnou lítal s X5 po poli, abych viděl co to umí.
Mimo BMW jsem zkusil Panameru V8, určitě se vnutím do DB11 s V12. S S500 už jsem se jen vezl díky té Panameře. :( I v 6ti litrovým Pontiacu jsem se vezl v K.Varech s nějakým magnátem už před 35ti lety jako kolemjdoucí.
Vlezu klidně i do tryskáče :D Nesmíš se bránit. Naši stařenka říkávali "..za zeptanou nic..." a hodně to funguje. Půjčíš? Nepůjčíš? Tak sorry jako.
Arnie, dnes další zářez na pažbě. Moje dětičky mi půjčily pětilitrovýho Mustanga GT. A ten americký zvouček V8. :rolleyes: Ani mě nevadilo, že sedím nízko. Nejel jen rovně, na můj styl jízdy i zatočil. Mladý se chlámal, že jak já řežu zatáčky, tak to dá i s naším starým pašikem. :D Jezdil jsem běžně, sem tam plný, dvakrát vzal za pádlo a na pár metrech 160 a to přes 12,5/100 nešel. Zajímavý svezení. Tvl, to by bylo flastrů. Chtěl jsem jet jen na bublavo, ale to ti prostě nedá.

Největší prdel byla, ikdyž jsem jel skoro na volnoběh, tak se otáčeli lidi tak moc, že i zakopávali. :lol: S tímhle se s mojí E53 nesetkám.
Arnie_one Člen Klubu
Člen Klubu

#317 Příspěvek od Arnie_one Člen Klubu »

Laiku, tak po tomto netoužím, Mustang me neoslovil a vesmes sou to fakt škaredý krabice, zatím mám dobrou iluzi, že jsem to neviděl zevnitř, jinak bych asi hodil.....(vzpominám na otcova PT Cruisera) o tehcnice nemuze byt rec takže pokud bys mel hemisfericky model 5,7 asi bych kejvulnu uznale na brutal motor, tady to ve me emoce nebudi :)
Vymlat katy a tlumice ze 4,4 a taky se za tebou budou otacet lidi, jen si asi reknou tvl dalsi nagalovenej mladej kok... kterej umi jet akorát rovně a plácat hloupý mařky po prde... :)
laik

#318 Příspěvek od laik »

Ale fúúj, mlátit katy, nebylo to jen o nich. Na parkovišti okolo toho bzučelo pár lidí.
Brutál motor, tuším 5.6 (nebo 6.5??) měli v cherokee. A tenhle měl taky okolo 450 koníků.Ale mám X5 s V8 a chtěl jsem zkusit zase nějaký lehátko. ;)
Naposledy upravil(a) laik dne ned 08.04.2018 21:49, celkem upraveno 1 x.
Arnie_one Člen Klubu
Člen Klubu

#319 Příspěvek od Arnie_one Člen Klubu »

Cherok byl i 5,7 jako zkusenost fajn, radsi bych se projel v 650 to by pro me byl zazitek me ty ameriky fakt moc nerikaji u me to je mizerie. Laiku ale ze sis tam lehnul dal ksilt dozadu ukousnul s mekovyho burgeru za to mas u me palec nahore.
laik

#320 Příspěvek od laik »

burger nebyl po cestě, ale hooodně dobrá krkovička na grilu
Odpovědět