Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
Bmw a LPG
Bmw a LPG
Re: Bmw a LPG
tankuju tam kde je nejlevněji a nemám problém. jednou jsem vzal na D1 na Shell, ujel jsem o 200km na nádrži míň a ještě to stálo o asi 7kč na litru víc, takže jsem nakonec jel za prachy jako bych jel na benzín.
Takze vobec neriesis kde natankujes hej?u nas je aj lacnejsie lpg, napr tu kusok na takej no name pumpe je za 0.49 eura, na slovnafte som teraz bral za 0,57 eura...kde mi to robili ma vcelku “postrasili” jak nebrat na no name pumpach ze to moze byt bordel a potom je problem tam radsj u nas davam ten slovnaft jednak aj ich tu mame asi najviac ked chodim kade tade po slovensku ale napr u vas ked som bol tak som nevedel kam ist veru prero tento “prieskum”:)
"Český plyn", ale říkal to pumpař
Měli by být dle něj jedni z nejlepších, za 18 let provozu neměli problém.
Ale taky tankuju levně. Na ty moje pojížďky nemám šanci to nějak vysledovat. Spotřeba skvostná.

Měli by být dle něj jedni z nejlepších, za 18 let provozu neměli problém.
Ale taky tankuju levně. Na ty moje pojížďky nemám šanci to nějak vysledovat. Spotřeba skvostná.
já spíš sleduju že tam kde je plyn levnej, tak i hodně ujedu, tam je hodně drahej tak i málo ujedu.
Cesky plyn je znacka hej?:)
Alebo na ake pumpy ked jazdim cez cz tak kam zabludit?
Akoze priznam sa tym ze som nemal iny tazko porovnavat dojazd, ale tak jak mi ukazuje bc tak mam aj spotrebu na lpg plus minus 10%
Kolko u vas inak stoji lpg?
Alebo na ake pumpy ked jazdim cez cz tak kam zabludit?
Akoze priznam sa tym ze som nemal iny tazko porovnavat dojazd, ale tak jak mi ukazuje bc tak mam aj spotrebu na lpg plus minus 10%
Kolko u vas inak stoji lpg?
Já si myslím, že cena se odvíjí hlavně na jaké je pumpě bez ohledu na to, kdo je dodavatel.
Český plyn je značka a není na stejných pumpách. Já kupuju za 13.90 momentálně.
Spotřebu mám vždy + 10 - 15%, dojezd převážně 530 a víc na cca 85 litrů
Český plyn je značka a není na stejných pumpách. Já kupuju za 13.90 momentálně.
Spotřebu mám vždy + 10 - 15%, dojezd převážně 530 a víc na cca 85 litrů
Tak to ste cenovo plus minus ako u nas je v prepocte na czk od 12,40 do 16 co je na omv...cize u vas moc nefunguje sytem ze napr omv slovnft shell ma svoj plyn a vsade rovnaky? Kazda pumpa ma nieco ine?
Ano spotreba je oproti bc tak 10-15% viac aj u mna ked tak pocitam zhruba...cize asi bude ten plyn ok co davam, kedze asi situacia ze mam na lpg mensiu spotrebu ako na pocitaci je nemozna:)
Ano spotreba je oproti bc tak 10-15% viac aj u mna ked tak pocitam zhruba...cize asi bude ten plyn ok co davam, kedze asi situacia ze mam na lpg mensiu spotrebu ako na pocitaci je nemozna:)
Jestli má Shell všude stejný plyn jsem nezjišťoval, je to možný. Myslel jsem to opačně, že třeba ten ČP nebude jen na Shellu třeba.
Neber, že Shell = ČP, to byl jen příklad. Tankuju na dvou pumpách nejlevněji a pokud jedu dál, tak to neřeším. Jarda mě tam dal 3 cyklonový filtry co mají chytat parafín. Jestli chytnou i nějaký další sračky se ukáže časem. Mám to teprve rok a moc nejezdím dálky.
Neber, že Shell = ČP, to byl jen příklad. Tankuju na dvou pumpách nejlevněji a pokud jedu dál, tak to neřeším. Jarda mě tam dal 3 cyklonový filtry co mají chytat parafín. Jestli chytnou i nějaký další sračky se ukáže časem. Mám to teprve rok a moc nejezdím dálky.
Jasne chapem, u nas je to ze slovnaft kupim len na slovnafte, omv ken na omv atd...
No jaky filter nefilter tam mam to netusim, neviem ci aj u vas bola ta afera myslim tomgaz to mal, pritom nemecky ci aky plyn doviezol nejake cisterny kde bol bordel a xy ludom to odpalilo vstreky a inak poskodilo lpg, uznali to a potom preplacali...tak preto som s tym moc neexperimentoval ked je to slovnaft okej...ltiez moc daleko nejazdim, ale napr za tyzden pojdem do vssich koncin behat a veru mi to nvyjde na jednu nadrz:)
No jaky filter nefilter tam mam to netusim, neviem ci aj u vas bola ta afera myslim tomgaz to mal, pritom nemecky ci aky plyn doviezol nejake cisterny kde bol bordel a xy ludom to odpalilo vstreky a inak poskodilo lpg, uznali to a potom preplacali...tak preto som s tym moc neexperimentoval ked je to slovnaft okej...ltiez moc daleko nejazdim, ale napr za tyzden pojdem do vssich koncin behat a veru mi to nvyjde na jednu nadrz:)
Tak jsem 5 min gúglil a nej je primaplyn a hned druhý flaga. Ale kde je záruka, že tam je navezený, to co píšou na tanku??...
No to nam asi nikto nikdy nevie uplne garantovat ze tam je ozaj to co by malo, aj ked si myslim ze velke retazky pump by tam nedali nieco ine ako tam ma byt...
Jo, nějaký malý soukromníček by tam mohl mít něco, co někde posmetali za malou nákupku.
To ano , nejaka mala no name pumpa, ale ked je cisto len lpg cerpacka tak by som asi bol neisty ze co tam vlastne je dnuka...
Pokud je čerpačka plynu na pumpě, taky nemusí mít nic společného.
Aspoň u nás teď jednu nabízí k pronájmu, už je rok zavřená a pumpa funguje normálně.
A někde platím normálně u kasy na pumpě a někde je v budce zvlášť.
Aspoň u nás teď jednu nabízí k pronájmu, už je rok zavřená a pumpa funguje normálně.
A někde platím normálně u kasy na pumpě a někde je v budce zvlášť.
Mate to asi trosku inak ako my, my ked mame na pumpe lpg je to sucast pompy nie zvlast, potom mame cisto lpg cerpacky kde je tank a budka cize ine nenatnkujem teda este bomby plynove tam zvyknu mat..

Tak na ty čerpačky kolem jsme dost skepticekj. Můj plnyař a má i čerpačku a snažím se jen u něj. On si toho prostě všímá a mění filtry snad nonstop, aby nebyl v LPG bordel chválihodné u něj taky najedu na LPG nejvíc ... 580km jinde tak 540-560. Když vidím, jak testuje třeba novýho dovatele, že vyjede 2 nádrže ve starým golfu a sundá filtr a čumí jestli tam je nebo není bordel to je prostě paráda, vím že PL LPG je dost cinknutej (ale zase cena no), ale moralizovat nebudu. Jen když jsem měnil filtry u X5 ta jezdí nonstop jen za ním, tak po 30Kkm tam nebylo nic, jako nový tomu jsem se divil. Zato E65 tam po 30Kkm prostě něco měla.
Ono to jde dost poznat kolik km na ten LPG najede, jak psal Jarax.
Ono to jde dost poznat kolik km na ten LPG najede, jak psal Jarax.
Myslim ze kazdy mame tam kde byvane uz nejaku tu svoju pumpu a chodime tam, skor som myslel dotaz ze podla coho idete ta kovat a kam ked ste niekde mimo na cestach wby sa minimalizovala sanca narobit si problem..
Čauves jezdim hodně Rakousko, Německo a v létě Chorvatsko.
Plyn beru vždy tam kde je nejlacinější a kde maj otevřeno. - zahraničí není nonstop
Mám e53 4.4 s LPG v rezervě 92L a většinou to stačí na 500km (mírný rychlostní nadlimit)
Když jedu do 120 tak i 600km. S tou kvalitou je to určitě znát. U některejch pump dojedu třeba i o 50km méně.
Mám několik vytipovaných, kde beru převážně.
LPG filtr měním každej rok min. jednou - víceméně ob jeden olej (10 000).
Plyn beru vždy tam kde je nejlacinější a kde maj otevřeno. - zahraničí není nonstop
Mám e53 4.4 s LPG v rezervě 92L a většinou to stačí na 500km (mírný rychlostní nadlimit)
Když jedu do 120 tak i 600km. S tou kvalitou je to určitě znát. U některejch pump dojedu třeba i o 50km méně.
Mám několik vytipovaných, kde beru převážně.
LPG filtr měním každej rok min. jednou - víceméně ob jeden olej (10 000).