Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
BMW e61 535d ztrata vykonu
-
BMW e61 535d ztrata vykonu
Ahoj, potřeboval bych poradit. Mam e61 535d dnes zniceho nic prestala tahnout, jako by prestala mit vykon, vubec to nejede. Zadna kontrolka nesviti, jen jede jako by turbo prestalo fungovat. Nesetkal jste se stim nekdo? Pred par dny jsem menil tesneni pod hlavou. Auto ted chvilku jezdilo v pohode, az do dnes. A jeste jedna vec pri jizde mi obcas cuka a skube, otacky kolisaji zhruba o 500ot/min musim ubrat plyn a pak dobry. Nekdo mi rikal, ze by to mohla delat automat. prevodovka hydromenic.
-
Re: BMW e61 535d ztrata vykonu
TorroRosso4646 píše:Ahoj, potřeboval bych poradit. Mam e61 535d dnes zniceho nic prestala tahnout, jako by prestala mit vykon, vubec to nejede. Zadna kontrolka nesviti, jen jede jako by turbo prestalo fungovat. Nesetkal jste se stim nekdo? Pred par dny jsem menil tesneni pod hlavou. Auto ted chvilku jezdilo v pohode, az do dnes. A jeste jedna vec pri jizde mi obcas cuka a skube, otacky kolisaji zhruba o 500ot/min musim ubrat plyn a pak dobry. Nekdo mi rikal, ze by to mohla delat automat. prevodovka hydromenic.
Zkontroluj si všechny podtlaky a houpání otáček dělá většinou špatný měnič u 535d klasika.
-
Taky mi napadlo zkontrolovat podtlaky, dík za radu. Dneska na to kouknu. Jinak na kolik vyjde ten měnič, dělá se Repas? A tu ztrátu výkonu, mohlo by to dělat ucpaný DPF?
Áno, ak ti ide auto v núdzovom režime, môže to spôsobovať zapchaté DPF. Diagnostika by to potvrdila na 100%.
Repas hydromeniča vyjde v autorizáku ZF Pakra v Jihlave tuším okolo 30 000 Kč, ak sa dobre pamätám.
Repas hydromeniča vyjde v autorizáku ZF Pakra v Jihlave tuším okolo 30 000 Kč, ak sa dobre pamätám.
-
Právě, že to nic nehlásí. Uvidim zítra, hodim to na diagnostiku. A aby toho nebylo málo, přestali mi fungovat senzory parkování, nevíte čim by to mohlo být?
-
Jo, zítra to dám na diagnostiku. Jinak auto žádnou závadu nehlásí. A aby toho nebylo málo, přestali mi fungovat senzory parkování. Nevíte čím by to mohlo být?
Pri núdzovom režime ti na palubáku nemusí hádzať žiadne chyby.
Inak funkčnosť senzorov parkovania vieš overiť tak, že ich zapneš a priložíš ucho tesne ku každému. Ak je senzor funkčný, budeš počuť mierne bzučanie. Tiež som mal tento problém a touto metódou som prišiel na to, že len jeden bol nefunkčný, no napriek tomu nefungoval celý systém. Po výmene toho chybného senzoru mi to zase fungovalo. Ak by si nepočul bzučať ani jeden senzor, problém bude v kabeláži alebo riadiacej jednotke PDC.
Inak funkčnosť senzorov parkovania vieš overiť tak, že ich zapneš a priložíš ucho tesne ku každému. Ak je senzor funkčný, budeš počuť mierne bzučanie. Tiež som mal tento problém a touto metódou som prišiel na to, že len jeden bol nefunkčný, no napriek tomu nefungoval celý systém. Po výmene toho chybného senzoru mi to zase fungovalo. Ak by si nepočul bzučať ani jeden senzor, problém bude v kabeláži alebo riadiacej jednotke PDC.
mozna se ti kouslo turbo. me se hryzlo na 530d, ze se vubec netocilo a auto melo tak 50koni. na palubce nesvitilo nic a diag psala myslim boost pressure neco. da se shodit trubka od turba a zkusit zatocit vrtulkou, jenze ty mas dve turba takze pristup dost na houby... takze spis diag u nekoho kdo se vyzna
V Jihlave nedelaji repas menice, ale vymeni za repasovany primo z fabriky. Samotny menic je cca 16.500,- bez DPH a puvodni menic vykoupi za 1.500,-
Pakra je v podstatě autorizák a ceny tomu odpovídají.
Ale vím že to dělá třeba autoconvert zhruba za 6000 bez DPH
a pak třeba bimmer guru. Ten se tu někde probíral a je v pohodě. Převodovky dělá tak se zkus zeptat.
Ale nejdřív by to chtělo zjistit co to teda je
Ale vím že to dělá třeba autoconvert zhruba za 6000 bez DPH
a pak třeba bimmer guru. Ten se tu někde probíral a je v pohodě. Převodovky dělá tak se zkus zeptat.
Ale nejdřív by to chtělo zjistit co to teda je
Jenze neco jinyho je repas stavajiciho za 6-8tis., kde ten menic dovijakym zpusobem svari a bude blbe vyvazenej a je to loterie. Nebo si clovek trochu priplati a ma menic origo repas ze ZF s dvouletou zarukou.
Repas měniče za 6k je něco jako repas turba za 6k. Občas se to povede 

neřekl jsem že je to jediná cesta
je to prostě možnost.
Je na každém jakou cestu zvolí.
http://autoconvert.cz/repase-menicu/
Já třeba pokud bývalý majitel nekecal mám měnič repasovaný a běhá dobře už víc než dva roky

je to prostě možnost.
Je na každém jakou cestu zvolí.
http://autoconvert.cz/repase-menicu/
Já třeba pokud bývalý majitel nekecal mám měnič repasovaný a běhá dobře už víc než dva roky
Naposledy upravil(a) rhinos dne čtv 29.03.2018 21:17, celkem upraveno 1 x.
ja beru jen origo ZF meniče, ale na benzína jsou levnější než na ropu.
repase jsou prostě jak repas všecho, někdy to funguje. ale když je auto vrak a nejsou peníze tak to kolikrat jinak nejde.
ale pokud mám auto top, určitě bych si vždycky připlatil za origo ZF
repase jsou prostě jak repas všecho, někdy to funguje. ale když je auto vrak a nejsou peníze tak to kolikrat jinak nejde.
ale pokud mám auto top, určitě bych si vždycky připlatil za origo ZF