Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
Koupě BMW X5 4.8 E70
Re: Koupě BMW X5 4.8 E70
O tom budíku na vodu vím. Někdo to tu dal graficky, kolik má v které poloze teplotu.
Nemůžu se hádat, ale je fakt, že uprostřed reaguje pomaleji (ne že se nehne) a v krajních polohách se pohyb zrychluje.
Pár lidí by asi omdlelo, kdyby viděli na budíku 105°C. Ale mohl být bez stupňů třeba se zelenou, modrou a červenou výsečí a jít stejnoměrně s teplotou. Ať si běhá hore dole v zeleným.
Nemůžu se hádat, ale je fakt, že uprostřed reaguje pomaleji (ne že se nehne) a v krajních polohách se pohyb zrychluje.
Pár lidí by asi omdlelo, kdyby viděli na budíku 105°C. Ale mohl být bez stupňů třeba se zelenou, modrou a červenou výsečí a jít stejnoměrně s teplotou. Ať si běhá hore dole v zeleným.
nevím, moc to řešíte,
teplota vody? ok, ale duležitější je teplota oleje, tak ještě další budík, ale ještě je duležitej tlak oleje, tak další budík, ale co převodovka? ta se taky nesmí přehrát, tak dáme budík ještě na teplotu a tlak převodovky, no jo, ale co tlak v klikové skřini, at vím že je ok odvětrání? taky dáme, občas odchází vakuovka, tak dáme ještě podtlak brzd.
ve výsledku by to auto mělo 20 budíku a nikdo by se na to nestíhal dívat, jen by všichni honily ručičky,
já jsem spokojenej, a je nějaky teploty a tlaky sou mi uprdele, auto mam v pořádku tak nemá duvod vařit, tlakovat atd.
teplota vody? ok, ale duležitější je teplota oleje, tak ještě další budík, ale ještě je duležitej tlak oleje, tak další budík, ale co převodovka? ta se taky nesmí přehrát, tak dáme budík ještě na teplotu a tlak převodovky, no jo, ale co tlak v klikové skřini, at vím že je ok odvětrání? taky dáme, občas odchází vakuovka, tak dáme ještě podtlak brzd.
ve výsledku by to auto mělo 20 budíku a nikdo by se na to nestíhal dívat, jen by všichni honily ručičky,
já jsem spokojenej, a je nějaky teploty a tlaky sou mi uprdele, auto mam v pořádku tak nemá duvod vařit, tlakovat atd.
Jaraxi souhlasím, bylo by toho na "laika" moc, ale proč to nedali do menu ? Nebo to někdo mohl dát do skrytého menu. Mylsím si, že při diagnostice auta by to moc pomohlo. Prostě si přejedu check a přečtu hodnoty, i při ceně těchto aut to tam prostě mohlo být i pro orig. servis.
Hovorim mne sa to paci jak to dali porsche ze ked chces mozes si to tam dat a vidis to,ked nechces daj si tam navigaciu...v f10 som nemal vodu ale olej teplotu..myslim ze keby tam je voda a olej tak sa nikomu nic nestane a mas aspon zhruba info ci sa nieco deje...
Jarax ty to mozno vidis inak kedze si z “fachu” a vies si hned veci vyhodnotit a poriesit ale pre bezneho uzivatela ako ja tak by to nebolo zle potom som ve pi... ked mi to zacne svietit ako vianocny stromcek:)))
Jak si ma “vystrasil” tak pici pozeram inzeraty ze keby mi to umre/ co dufam ze ne lebo mi to naozaj max vyhovovalo aj pacilo atd../ tak ze absolutne neviem co by som si kupil ...
Jarax ty to mozno vidis inak kedze si z “fachu” a vies si hned veci vyhodnotit a poriesit ale pre bezneho uzivatela ako ja tak by to nebolo zle potom som ve pi... ked mi to zacne svietit ako vianocny stromcek:)))
Jak si ma “vystrasil” tak pici pozeram inzeraty ze keby mi to umre/ co dufam ze ne lebo mi to naozaj max vyhovovalo aj pacilo atd../ tak ze absolutne neviem co by som si kupil ...
To se musí divit každý, Arnie. Já tak jednou za 2 měsíce nakouknu pod kapotu ze zvědavosti, když dolívám vodu do ostřikovačů a čistím dekle na motor.Arnie_one píše: prostě tomu něvěřím.
Jinak tomu autu prostě věřím, snažím se mu dopřát to, co potřebuje a vím, že jsem nekoupil paštiku. Samozřejme to vše díky JaraXovi

Když jedu někam na výlet (400+km), tak mi v práci říkají: jen zkontroluješ tlak v pneu, olej a jedeš. Má odpověď je, to už jsem přece udělal (asi měsíc zpět).
Prostě jezdím a zatím to vychází
Ex - Bmw E66 750Li 2007 individual

Arnie pro mne laika jako lajka raději tohle než playstation, co se dává do aut. Ne že by jsi ty 3 budíky uhlídal, ale sem tam se mrknout...
když auto není pašitka, tak není duvod nic řešit, prostě pokud nebude voda, tak si o ni řekne, pokud nebude olej tak si o ni řekne, ale čidla tlaku oleje měním preventivně a není duvod mít 50 budíků. právě proto že tomu nerozumíte tak nepotřebujete budíčky, když nevíte kolik mají ukazovat.
když někdo přijede s N62 a řeknu mu, ted má motor 115°C tak skáčou z kůže, přitom je to běžná provozní teplota.
když někdo přijede s N62 a řeknu mu, ted má motor 115°C tak skáčou z kůže, přitom je to běžná provozní teplota.
No to viem ze je tu vyssia teplota, som to kukavak cez servisne menu ked som kupoval...nehovorim ze vstky budiky treba ale dva by ma potesili vcelku ale tak neralne no:)
No ja len dufam ze vymeni cidlo a sme zase okej lebo potom netusim:)
No ja len dufam ze vymeni cidlo a sme zase okej lebo potom netusim:)
No tak zrovna teplotu oleje to chce. Aby člověk věděl, že už tomu může šlápnout 

Jasně, všichni budou čekat 30km, než budou moci začít předjíždět nebo alespoň zrychlit na 130km/h. Když tam ten budík nemáš, můžeš na to šlapat hned
Prostě je to krabice, kterou musí zvládnout obsluhovat opice od IQ 70 a v podstatě je kontraproduktivní pro výrobce zatěžovat průměrnou opici pro ni nedůležitými údaji. Už tak toho má obsluha kolikrát nad hlavu, a to má na starost jen pohyb vpřed a občas vzad. Těch pár lidí, co tyhle informace navíc zajímají, si je hold musí obstarat svépomocí.
Na druhou stranu u aut, kde se s nějakým sportovním použitím trochu počítá, bývají většinou tyhle ukazatele normálně - třeba stejný motor, ale v E63.

Prostě je to krabice, kterou musí zvládnout obsluhovat opice od IQ 70 a v podstatě je kontraproduktivní pro výrobce zatěžovat průměrnou opici pro ni nedůležitými údaji. Už tak toho má obsluha kolikrát nad hlavu, a to má na starost jen pohyb vpřed a občas vzad. Těch pár lidí, co tyhle informace navíc zajímají, si je hold musí obstarat svépomocí.
Na druhou stranu u aut, kde se s nějakým sportovním použitím trochu počítá, bývají většinou tyhle ukazatele normálně - třeba stejný motor, ale v E63.
Já se tak k autu chovám pořád stejně, dokud mě nezhasne oranžáda tak nejedu přes 2tis/ot. Každej den jedu stejno utrasu prvních 10km max do 90km (1800ot cca) dalších 10 jedu na tempo 100 (1950ot) Potom už jedu na tempomat nonstop 100, ale už si i dovolím podřadit ap ředjet.
Každej dne to stejný a za mě se mě nelíbí, že ze mě někdo dělá opici. Já sám to chi vědět, ajk auto funguje a kdy je na provozní tpelotě, to že to z novoty nechtěli vědět hloupí sáčkovci je jeich problém.
jako technicky založenému člověku mě to imponuje a chci být zainteresovaán, takže ano pro opičku budíček prosím !
Každej dne to stejný a za mě se mě nelíbí, že ze mě někdo dělá opici. Já sám to chi vědět, ajk auto funguje a kdy je na provozní tpelotě, to že to z novoty nechtěli vědět hloupí sáčkovci je jeich problém.
jako technicky založenému člověku mě to imponuje a chci být zainteresovaán, takže ano pro opičku budíček prosím !
si kup torque za pár stovek, pověs si tam tablet, a to auto tě zahrne tolika hodnotama že budeš večery trávit u internetu a zjištovat co k čemu je.
https://www.youtube.com/watch?v=9cNz_kCZqnw
https://www.youtube.com/watch?v=9cNz_kCZqnw
Teď to nemyslím na nikoho konkrétně, ale přijde mi paradox, že většinou všechno tohle info potřebují lidé, co o tom nemají ani páru. To je furt teplota vody, oleje, dobíjení, tlak oleje, tlak turba.. Mě stačí jednou za půl roku mrknout, jestli všechno funguje jak má a dál se o to nestarám. Všichni brečí, že od Exx řad nemají teplotu vody, ale k čemu jim to bylo předtím? Stejně ty budíky ukazovaly střed tak od 70° do 110° (u koncernu je to rozpětí ještě větší), tj. stejně nikdo nic nepoznal a zbytek zůstal stejnej. Když se to začne přehřívat, začne na tebe to auto křičet.
U sportovních aut ukazatele smysl mají, u zbytku těžko.
U sportovních aut ukazatele smysl mají, u zbytku těžko.

Jestli jsem tuhle přestřelku rozpoutal já...tak sorry

Stejně to nejde nikam rozumně nabastlit, když se podíváš na interiér v E53 konkrétně. Tam, kde bych měl představu přidat kapličku jsou výdechy klimatizace a strčit to do popelníku?

Jen jsem si posteskl, že by se mi tam 2 budíčky pro opičku líbily. Já mám IQ 80+ a zvládl bych je.

Tak jak někdo řeší playstation v autě, já bych byl zase pro tohle.
Mě fascinují duševní pochody inženýrů, když ti v autě (nemyslím konkrétní auto)zruší teploměr - dobře, je tam kontrolka, ale na BC máš třeba dojezd, který je dobrý a přesnější než balamuťa na přístrojovce, a nechají ho tam (palivoměr)

Zase chápu, že každýmu se nezavděčí a když to trakhle fungovalo do teď....
Tanne: pro opičky s IQ do 70 - bych navrhl sdruženou kontrolku - velký trojúhelník zastav!!!! A v menu pro ty co umí číst indikovat závadu. Na palubce by vlastně zůstal jen rychloměr jako to mívaly mini a také jezdily.
ale houby, palivoměr potřebuješ, teploměr je k ničemu. a základní fabie se třívalcem palivoměr nemají 
prostě u těch aut je tolik duležitých věcí že nestačí kontrolovat jednu teplotu vody, tak udělali DME která je chytřejší jak řidič a kontroluje si to sama.

prostě u těch aut je tolik duležitých věcí že nestačí kontrolovat jednu teplotu vody, tak udělali DME která je chytřejší jak řidič a kontroluje si to sama.
vždyť jo, já to myslel jako hračku
, která by mi řekla víc jako třeba ten nesmyslný ekonoměr, co tam lítá jak šílený a většinou je někde za rohem 
Edit: třeba na citralónu sednu, palivoměr krutě dole, že bych ani nevyjel bez dotankování, plánuji trasu cca 100km, kuknu dojezd 200 na BC, tak jedu.

Edit: třeba na citralónu sednu, palivoměr krutě dole, že bych ani nevyjel bez dotankování, plánuji trasu cca 100km, kuknu dojezd 200 na BC, tak jedu.
Dnes pojdem po auto tak som zvedavy ze ci to bolo cidlom alebo nieco ine tam nasiel 
inak jarax to co si tam pisal ze tablet do auta, nesiel mi ten link neviem preco, ale to je asi take nieco ze pichnes hovadinu do zasuvky na diagnostiku a sparujes to s aplikaciou a vsetko mozne ti tam supe ze?Toto mal kamos v aute , lebo on chce vsetko vediet, a mal to tamjak v lietadle:)

inak jarax to co si tam pisal ze tablet do auta, nesiel mi ten link neviem preco, ale to je asi take nieco ze pichnes hovadinu do zasuvky na diagnostiku a sparujes to s aplikaciou a vsetko mozne ti tam supe ze?Toto mal kamos v aute , lebo on chce vsetko vediet, a mal to tamjak v lietadle:)
Doprdelky, kde ten chlap tak dlouho je? Se někde cpe řízkem a já se nemůžu dočkat, jak dopadl. 

Rizek veru nebol dneska:)no tak “sme doma”:)cidlo vymenene, vravel ze bolo “ko” v tom duchu ze cez neho prsakoval olej alebo ako mi to hovoril presne cez telefon, ked som bol pre auto nebol tam len kolega ktory to ale nerobil, ale hovoril ze si mysli ze to bolo tym, ze to zvykne odkadzat- ale to uz vieme od jaraxa- tak ja budem silne dufat ze to ozaj bolo cislom lebo auto ide pekne zidne zmena zvuku alebo nieco podobne..ale tak uvidime za par dni lebo to som sa tesil aj minuly tyzden a hop po troch dnoch:)
samozřejmě že to bylo tím čidlem