Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
Pružiny za vzduchové vankúše X5
Pružiny za vzduchové vankúše X5
Dobrý večer. Mám prosbu. Nevie mi prosím niekto poradiť ohľadne výmeny zadných vzduchových vankúšov za pružiny? Jedná sa o BMW X5 e53 3.0i 170kW r.v.2002. Vopred ďakujem za akúkoľvek odpoveď.
Re: Pružiny za vzduchové vankúše X5
proč by to někdo dělal?
Aby sa vyhol problémom s vankúšmi, ktorých ako sledujem je pomerne dosťJaraX píše:proč by to někdo dělal?

Nechápu, nemyslím to ve zlém, ale proč si potom takové auto člověk kupuje opravdu nechápu. Měchy nestojí zase takový nesmysl a zivotnost x let, kompresor zase tak často neodchází, čidla výšky apod také ne, nedokážu a snad ani nechci si představovat nekomfort x5 komplet na pružinách.
E53 4.8is Individual + e70 4.8i M paket
u s tím motorem co zrovna moc spolehlivej není a průserovou převodovkou GM budeš mít mnohem víc problému.
pokud máš 4 měchy tak je to drahé ale dobré, pokud máš 2 měchy, tak se to vůbec nesere u E53 ty měchy vydrží 300-400tkm a pak stojí jeden asi 4000kč
pokud máš 4 měchy tak je to drahé ale dobré, pokud máš 2 měchy, tak se to vůbec nesere u E53 ty měchy vydrží 300-400tkm a pak stojí jeden asi 4000kč
Než to montovat ven, tak raději prodat a koupit auto bez měchů, příp. bez čidel, bez "motoru", ale to jsme zase někde jinde. Třeba Yeti???
Dakujem za vase nazory...Ak sa najde niekto kto by mi vedel poradit ako prestavat vankuse na struny budem velmi vdacny 

ty seš fakt osel, ta přestavba tě vyjde víc než připadný servis.
NemyslimJaraX píše:ty seš fakt osel, ta přestavba tě vyjde víc než připadný servis.

Asi jsem díky tomuto příspěvku pochopil občasné Jaraxovo chování, no nic taky přejem hezký den 

bože kde se berou takoví lidi? kde?
Jen ho nech a šetří svoje nervy. On bude Mít problém to prodat a platit přestavbu a jezdit s Tim. Komu není radno. ......
To je pohodaArnie_one píše:Asi jsem díky tomuto příspěvku pochopil občasné Jaraxovo chování, no nic taky přejem hezký den

sranda je že doděláváme měchy a pak přijde někdo kdo je chce oddělat.
a proč to teda chceš dát pryč? to furt nevíme, vždyt i kdyby tě to vyšlo jen 10tkč dát tam pružiny, tak je to furt víc než kdyby odešli oba měchy.
a proč to teda chceš dát pryč? to furt nevíme, vždyt i kdyby tě to vyšlo jen 10tkč dát tam pružiny, tak je to furt víc než kdyby odešli oba měchy.

Střelil tady vůbec někomu zadní měch při nájezdu do 400.000??
tak měchy sou komfortnější, praktičtější a servis stojí +- stejně, určitě je u E53 větší pravděpodobnost že ti praskne stará pružina než starej měch.
u ,F11,F07, e70, E71 atd je siutace jiná, tam měchy vydrží sotva 100tkm, ale tady?
u ,F11,F07, e70, E71 atd je siutace jiná, tam měchy vydrží sotva 100tkm, ale tady?
das tam jen pruziny a dve spodni gumove misky a je to. pasuje to kus za kus... prace asi na hodinu. pak odpojis jednotku vzduchu a auto uz nikdy o vzduchu neuslysi... paradoxne to ani neztvrdne, ten vzduch je tam tvrdsi nez pruziny
pak naložíš do kufru tři pytle cementu nebo pět bas piv na kalbu a X5 lehne jako stará mrdka 

E53 4.8is Individual + e70 4.8i M paket
jo no, to je právě to, co se mi na pytlech líbí - při naložení člověk netahá prdel po zemi. Když jsem v e39 vezl cca tř čtvrtě tuny zemáků, tak jsem za ty pytle byl hodně rád
I když nebudu říkat, že jsem byl úplně v klidu, říkal jsem si jestli jsem to trochu nepřehnal a jestli aspo%n jeden z těch pytlů nestřelí
Ale vydržely, tady jsou ještě poctivé, asi osmiplátnové
Jinak jsem rád, že Snejk tady taky potvrdil, že je ten vzduch tvrdší. Alespoň tedy u e53, ale i u e39 to tak je. Ten zadek je fakt kolikrát jak kamen, když někde vymetu díru. To je jedna z mála věcí, co mne u té e39 trošku sere. Díky tomu vzduchu je to fakt tvrdé. Ale co už, zase 3/4 tuny zemáků...
Jinak podle mě je i přes to totální 3,14čovina vyhodit měchy a dát pružiny. Opravdu to radši ještě dobře promysli, protože to, co se chystáš udělat je brutální krok z5

Jinak jsem rád, že Snejk tady taky potvrdil, že je ten vzduch tvrdší. Alespoň tedy u e53, ale i u e39 to tak je. Ten zadek je fakt kolikrát jak kamen, když někde vymetu díru. To je jedna z mála věcí, co mne u té e39 trošku sere. Díky tomu vzduchu je to fakt tvrdé. Ale co už, zase 3/4 tuny zemáků...

Jinak podle mě je i přes to totální 3,14čovina vyhodit měchy a dát pružiny. Opravdu to radši ještě dobře promysli, protože to, co se chystáš udělat je brutální krok z5

Dakujeeem krasne za infoSnejk píše:das tam jen pruziny a dve spodni gumove misky a je to. pasuje to kus za kus... prace asi na hodinu. pak odpojis jednotku vzduchu a auto uz nikdy o vzduchu neuslysi... paradoxne to ani neztvrdne, ten vzduch je tam tvrdsi nez pruziny