Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 
E38 740i sviet abs a asc
E38 740i sviet abs a asc
Zdravicko klubaci,mam nasledovny problem,rozsvietili sa mi kontrolky abs a asc ,tak som to dal na diag a ukazalo zad.lavy snimac,tak som ho vymenil ,ale zacalo to svietit zas ale iba ak idem ryclejsie ako 110 kmh !! Akonahle som prekrocil 110 kmh tak sa rozsvieti abs a asc. Skuste mi nejako poradit,mna este napadlo ci to nemoze byt snimaci kruzok abs,alebo nvm
(( dakujem

- Filozof
- Klubové ID: 1044
Re: E38 740i sviet abs a asc
Může to bejt několik věcí. Bud čidla ABS nebo jednotka ABS co je v přihrádce spolujezdce případně ABS jednotka v motoru auta.
Je dost možné že jsi koupil levné čidlo a nedal jsi VDO SIEMENS co tam patří.
Já si tím prošel dal jsem dvě čidla VDO siemens a ještě měnil jednotku odpálenou v přihrádce spolujezdce. Od té doby mám klid.
Je to dost častej problém E38 -E39 i dalších modelů a prošel si stím skoro každej. Mrkni tady na klubu to řešilo dost lidí.
První co je tak diagnostika a pokud stejnej problém je to špatné čidlo co jsi měnil případně nekvalitní nebo tam je špína. Vydělat a znovu vyčistit. Snímá to z pásku ložiska a musí bejt čistej.
Je dost možné že jsi koupil levné čidlo a nedal jsi VDO SIEMENS co tam patří.
Já si tím prošel dal jsem dvě čidla VDO siemens a ještě měnil jednotku odpálenou v přihrádce spolujezdce. Od té doby mám klid.
Je to dost častej problém E38 -E39 i dalších modelů a prošel si stím skoro každej. Mrkni tady na klubu to řešilo dost lidí.
První co je tak diagnostika a pokud stejnej problém je to špatné čidlo co jsi měnil případně nekvalitní nebo tam je špína. Vydělat a znovu vyčistit. Snímá to z pásku ložiska a musí bejt čistej.
Tak to pojdem dat na tu diag.este raz, este ma napadlo,nemoze to byt aj zlym loziskom ? Lebo presne na tej istej strane mi huci lozisko
Taky může být ten kroužek na ložisku vyrezlý a proto to blbne. Potom by bylo třeba vyměnit celé ložisko
Lozisko uz mam doma cez tizden vymenim a ked nepomoze tak ta diag a potom sa uvidi no
- Filozof
- Klubové ID: 1044
Jen bacha na to čidlo. Raději jej vyndej ven jak budeš měnit ložisko. Mě právě mechanik poškodil čidlo na zadním kole při výměně ložiska a od té doby jsem měl velké problémy a než to vyřešil stálo mě to dost peněz. Další čilo, ložisko nové protože puvodní poškodil a pak stejně odpálená jednotka ...
Dokázal přitáhnout ložisko ke kolu a nějak se to vysmeklo a křiplo čidlo které se napasovalo na magnetickej pásek. Tím vlastně rozbil i čidlo i celé ložisko mohlo jít do koše.
No šikovnej chlapec hned jsem mu poděkoval ale to co jsem pak následné měsíce prožíval to byl děs běs ... ABS i ASC na horách a dovolené nefungovalo i tacho pak zlobilo ...
Psal jsem to tady jen jako varování pro ostatní kdyby se někomu nedejbože přihodilo něco podobného. Já osobně jsem to sice vyřešil ale pár šedivých vlasů jistě přibylo.
Dokázal přitáhnout ložisko ke kolu a nějak se to vysmeklo a křiplo čidlo které se napasovalo na magnetickej pásek. Tím vlastně rozbil i čidlo i celé ložisko mohlo jít do koše.

No šikovnej chlapec hned jsem mu poděkoval ale to co jsem pak následné měsíce prožíval to byl děs běs ... ABS i ASC na horách a dovolené nefungovalo i tacho pak zlobilo ...
Psal jsem to tady jen jako varování pro ostatní kdyby se někomu nedejbože přihodilo něco podobného. Já osobně jsem to sice vyřešil ale pár šedivých vlasů jistě přibylo.