mně zaráží, že BMW a ostatní automobilky co za něco stojí, ani u těch nejdražších aut neudělají něco co by to auto udělalo neukradnutelnym. Možnosti na to jsou už dávno. Stačila by obyčejná čtečka otisků prstů nebo číselný kód. Ta čtečka je dneska něco úplně normálního - za 20 tisíc vám dnes udělají čtečku na vstupní dveře.... Fakt nepochopim. Majitel by si sám nastavil jak často chce bejt dotázanej, před každou jízdou, nebo po každých x set km apod. Když ne čtečka prstů tak ten kód. Mohl by být vyrytej někde na klíči třeba pro jistotu..
Taky nechápu, že auta jsou online a mají navigaci , ale pro případ krádeže tam není zamostatnej gps modul
Pravda je, ze blbej iphone ma uroven zabezpeceni takovou, ze se do nej dokaze dostat pouze nekolik nejspickovejsich spolecnosti a ani tam neni uspech zarucen. Klidne bych auto odemykal pres touch ID (stejne jako probiha apple pay) a v pripade nutnosti (rekneme po hodine stani) prihodil povinny kod.
Existují firmy co se specializují na upravu aut aby byly zabezpečené a keyless pak není možno takto ukrást. Mají několik metod jak zabezpečit auto i proti profíkům.
A když už jej budou krást budete o tom vědět alespoň.
Navíc pojištovna vám dá velice levně o to pojistku.
Asi mít auto za 200-300+ udělám nějakej kvalitní zabezp. systém a pak je problém vyřešen.
U šade120 se vzadu v platu dával nějakej přepínač na baterku tuším, aby nešlo nastartovat, to strčí do kapsy všechno . Pokud to bude elektornicky, asi nikdy člověk nenajde systém, jak to ochránit. Alepsoň podle zpráv, že se ukradlo i to co ukradnout nešlo.
filozofe, jenže tohle neni co jsi zmiňoval, tohle je akorát dodatečnej bastl do auta. Já měl na mysli to, že si ze salonu odvezeš neukradnutelný auto... asi jsem si tvůj komentář blbě přečetl...
ty audiny asi budou trošku dál, už ty D trojky přece poznaly ukradenou řídící jednotku. Tam pak nemá smysl krást ani na díly..
Vsechno seriove jde vzdycky ukrast. Neexistuje neukradnutelne auto. Proto me treba udivuje pripojeni auta na internet. Z takovych veci mam opravdu obavy
Vždyť možnost zabezpečení číselným kódem není žádná novinka, když to měly už E24/28 a E30 a tahle funkce šla až k e38/e39 Nevím jestli iDrive má tuhle funkci také, ale myslím že už ne
tak jasně, že už to tu bylo a jasně, že by to chtělo trošku něco sofistikovanějšího než něco co vochčiješ odpojením baterky
Moje otázka spíš byla - proč to dnes žádné auto nemá?
Něco ve smyslu zadej svůj pin jinak se auto nenastartuje. Nevíš pin, máš ho napsanej na rezervním klíčku. Nemáš klíč, sorry pošli si dopis do Mnichova
Prostě něco co umožní odjet jen majiteli, ne každýmu, kdo má zrovna klíč.
PetoK píše:To je zabezpečenie ? Však to prekoná aj decko... Na starých budach stačilo odpojiť bat, na novších staci nejaká diag
Jsi opravdu tak nechápavý? Já jsem se tady vůbec nebavil o způsobu provedení toho zabezpečení, jenom jsem poukazoval na to, že zabezpečení pomocí pinu tady bylo už dávno předtím, když ho tu někdo zmiňoval jako možné další protiopatření...
já bych to viděl fakt na ten přestřihlý drát někde a vyvedený na spínač a je v prdeli aj s plovoucím kodem a může být hekr jaký chce. Fungovalo to kdysi na favoritech a dosud to nikdo nepřekonal. To by určitě za půl minuty neodvezl. Pak jedině ještě s odtahovkou.
určitě bych chtěl před každou jízdou zadávat nějaký pin, stačí že musím mačkat tlačítko start a zařadit.
tuším že jde nakodovat zadavani pinu někde v monitoru, ale proč to nevím. nepoužil jsem to nikdy. navíc tady většina z vás nechápe souvislost ani dogeatdog, nějaké zabezpečení iphonu s tím nemá co dělat, to je prostě furt zabezpečení elektroniky, ale ty nezabezpečuješ elektroniku ale mechaniku, běžně si zloději nosí hacklou DME a prostě vymění tvoji DME za hacklou a jedou doprdele, a je uplně jedno jaky máš EWS a další druhy zabezpečení, pokud tam má svou EWS která k chodu nic nepotřebuje, tak jede. jediny co by pak pomohlo je nějaky odpojovani palivovyho čerpadla nebo tak něco. a občas se auta kradou i odtahovkou a pak ti nepomůže ani svěcená.
Toto se mi líbí. Dokonce říkají že to zatim nikdo nepřekonal tento jejich systém. Má to statisíce kombinací. Asi jako šifrování a mužete si dávat jakékoliv jednotky do auta a prostě bez tohoto klíče neodjede s autem. Pokud by se to dobře skombinovalo s upozorněním na mobil či klíč pokud je pohyb kolem auta je to hodně vychytaný. Osobně bych měl dvě pro mě i manželku a třetí jako pojistka někde doma v trezoru kdyby se například poškodily obě dvě.