Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
Budíky E39
-
Budíky E39
Ahoj, potřeboval bych radu. Dají se v budíkách které mají čip 93s66 sw13 změnit kilometry a VIN? Pořídil jsem si budíky z M5 a tohle je můj jedinej problém který s nimi potřebuju vyřešit.
Re: Budíky E39
Zmenit sa daju, alebo vynulovat (a potom pri kodovani si budiky vezmu stav km z auta). Pre zmenu je nutny specialny program ktory vygeneruje kod pre nove km a vie to len do nejakych cca 200tkm, vyssiu hodnotu nevie vygenerovat. Preto radsej spravit nulu. Tak ci tak sa budiky musia vo vozidle nakodovat.andre330xd píše:Ahoj, potřeboval bych radu. Dají se v budíkách které mají čip 93s66 sw13 změnit kilometry a VIN? Pořídil jsem si budíky z M5 a tohle je můj jedinej problém který s nimi potřebuju vyřešit.
Sw13 je prave ten nestastny algoritmus. Navyse nejde to spravit sw cestou a ani pripajanim sa na dosku, pamat musi ist dole na programator, t.j. Cele budiky sa musia rozobrat (aj rucky dolu atd).
Viem to spravit keby bol zaujem.... dat ich do virgin stavu aby sa dali kodovat na auto.
Inac neviem na aky voz to chces ale na vacsine benzinov teplomer oleja nebude fungovat. Tieto dme jednotky nevysielaju udaj o teplote oleja pres CAN. Na v8 urcite nie, na niektorych r6 to udajne fungovalo. Ktosi kdesi to vie spojazdnit (nutne kodovanie dme alebo nejaky trik, sby jednotka vysielala udaj teploty oleja) ale nechce sa podelit o info. Nemci udajne maju nejaky emulator ktory vie tento udaj vycitat z LCM a poslat na budiky, no musi sa tam nejako dobastlit. Len pre info.....
Este som zabudol, ohladne toho oleja, tak isto tie diody okolo otackomera funguju na principe teploty oleja, takze ak nepojde jedno, tak ani druhe.
-
Tak já mám rozdíl v kilometrech jen asi cca 30 tisíc. Budíky půjdou do E39 530i, takže tam teplota půjde, vím že to na nich funguje. A diody vím že běžné fungovat nebudou ale vím že nějaký kluk z DE umí postavit doplňkovej modul pro ty diody aby fungovali správně, má i pár videí na YouTube. Tak já mám momentálně budíky v úplně rozebraném stavu, protože sem si myslel,že tam bude čip M35080 a sehnal jsem si na to programátor ale bohužel je tam jiný čip.
-
A budíky se mi moc nechtějí nikde posílat poštou,takže bych radši našel někoho v okolí kdo by mi to na počkání nakódoval.
ako chces....
M35080 chip je az od SW14 a vyssie
M35080 chip je az od SW14 a vyssie
-
Jedině že by si teď měl někdy cestu do ČR, já se bohužel do SK nechystámairbone píše:ako chces....
Škoda, člověk by řekl, že všechny ty čipy budou stejné. Takže si teď ten M35080 programmer můžu akorát tak vystavit domaairbone píše:M35080 chip je az od SW14 a vyssie

ja mam do CR cestu celkom casto, ale snad si nepredpokladal, ze si za sebou taham svoju dielnu na kolesach, a pracujem niekde popri ceste na parkovisku 

inac ten typek z DE ak budes chciet rozbehat tie svetielka kolem otackomeru, tak ci tak mu ich budes musiet poslat. Ten modul musi zastavat do budikov on, samostatne ho nepredava....
Pre info, ak by niekto mal zaujem o dorabku teplomeru oleja na standardne budiky E39, bude to v buducnosti mozne, akurat to riesim. Mozno aj tie svetielka, ale to je zatial este neiste.....
Pre info, ak by niekto mal zaujem o dorabku teplomeru oleja na standardne budiky E39, bude to v buducnosti mozne, akurat to riesim. Mozno aj tie svetielka, ale to je zatial este neiste.....
-
No jinak abych to uzavřel, tak na budíky mi nastavil na počkaní kilometry a VIN nakonec Tomáš Hajro z Bmw Power od Litomyšle, velká spokojenost-ochotnej a ví. A modul pro správnou funkci led diod otáčkoměru jsem si nechal poslat z Německa od šikovnýho kluka - cena 75 eur včetně pošty, kdyžtak odkaz jak modul vypadá http://andrec70.rajce.idnes.cz/M5_modul/#
Ok, nezabudni tie budiky nakodovat. Lebo VIN a km su jedna vec, ale kodovanim sa nastavia vsetky ostatne parametre ako maju byt, podla ZCS.andre330xd píše:No jinak abych to uzavřel, tak na budíky mi nastavil na počkaní kilometry a VIN nakonec Tomáš Hajro z Bmw Power od Litomyšle, velká spokojenost-ochotnej a ví. A modul pro správnou funkci led diod otáčkoměru jsem si nechal poslat z Německa od šikovnýho kluka - cena 75 eur včetně pošty, kdyžtak odkaz jak modul vypadá http://andrec70.rajce.idnes.cz/M5_modul/#
Ten modul super, odkial si to splasil? Nic podobne som nemohol najst a pustil som sa tak trochu do vlastneho projektu.
-
Jj budíky už jsou dávno nakódovaný a jezdí v autě a plně fungujou. Pokud máš nějak zájem tak tady je email na toho kluka drukhadze@gmail.com, domluv se s ním anglicky.airbone píše:Ok, nezabudni tie budiky nakodovat. Lebo VIN a km su jedna vec, ale kodovanim sa nastavia vsetky ostatne parametre ako maju byt, podla ZCS.andre330xd píše:No jinak abych to uzavřel, tak na budíky mi nastavil na počkaní kilometry a VIN nakonec Tomáš Hajro z Bmw Power od Litomyšle, velká spokojenost-ochotnej a ví. A modul pro správnou funkci led diod otáčkoměru jsem si nechal poslat z Německa od šikovnýho kluka - cena 75 eur včetně pošty, kdyžtak odkaz jak modul vypadá http://andrec70.rajce.idnes.cz/M5_modul/#
Ten modul super, odkial si to splasil? Nic podobne som nemohol najst a pustil som sa tak trochu do vlastneho projektu.
ok moc dik, ja sa mu ozvem.
A je nejaky link alebo referencia ohladne toho aj na webe?
To bude nieco na baze arduino.
-
Má pár videí na YouTube a vyskytuje se na různých fórech, stačí zadat do Google,, drukhadze" a nějaký odkazy ti určitě vyjedou.airbone píše:ok moc dik, ja sa mu ozvem.
hej tie videa som videl uz skor, len ma to nenapadlo....andre330xd píše:Má pár videí na YouTube a vyskytuje se na různých fórech, stačí zadat do Google,, drukhadze" a nějaký odkazy ti určitě vyjedou.airbone píše:ok moc dik, ja sa mu ozvem.
Ok dik. uz som sa mu ozval