Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

zklápění zrcátek série e60 - problém

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
koki
Kontaktovat uživatele:

zklápění zrcátek série e60 - problém

#1 Příspěvek od koki »

Ahoj, řešili jste někdo zrcátka série, problém se zklápěním, chodí za roh viz foto? problém je i s pravým zrcátkem, ten ale při nezklápění zrcátka drží polohu oproti levému. Levé zrcátko jak se auto "uspí", jde vždy za roh. Jak to v mechanismu funguje? Dá se to opravit? Je tam kolíček, který je zatuhlý nebo jak to je? Ze spodní strany zrcátka je krytka, která se dá sundat... Co myslíte pomůže to celé prostříknout WD40? + aplikaci WD40 mazivo?
Obrázek

na youtube jsem našel opravitelný problém se zrcátkem ale u e90
https://www.youtube.com/watch?v=La4TgvcYumA&t=7s
kmplx
Klubové ID: 3498

Re: zklápění zrcátek série e60 - problém

#2 Příspěvek od kmplx »

Je tam kolíček s pružinkou, buď je to zatuhlé a pružinka kolík nevrací a nebo někdo zrcátko už jednou rozdělal a málo zalisoval trubičku co drží oba díly k sobě a kolík nezapadne, aby se zrcátko zastavilo.
koki
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od koki »

kmplx píše:Je tam kolíček s pružinkou, buď je to zatuhlé a pružinka kolík nevrací a nebo někdo zrcátko už jednou rozdělal a málo zalisoval trubičku co drží oba díly k sobě a kolík nezapadne, aby se zrcátko zastavilo.
díky, nějaký postup jak se ke kolíku dostanu, je to stejné nebo podobné jako u e90 viz video odkaz výše ?
kmplx
Klubové ID: 3498

#4 Příspěvek od kmplx »

Je to stejné, rozebrat to jde docela dobře :D Horší je to pak slisovat, já měl trubku 1mm tlustou nerez, na jednu stranu navařil podložku a druhou stranu zalisoval, sice mi praskla při lisování ve švu, ale funguje to už rok, tak to neřeším :)
koki
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od koki »

Odpovědět