Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

ventil topení e39

Náhradní díly. Kola mají vlastní sekci.
Odpovědět
Zpráva
Autor
LampionakE39

ventil topení e39

#1 Příspěvek od LampionakE39 »

Koupím ventil topení na 520i e39, rok 2001, 125kW, Touring
icecold
Kontaktovat uživatele:

Re: ventil topení e39

#2 Příspěvek od icecold »

mám 8-)
e36 328i
e36 325iA
e46 320d

BMW e36, e46, e39 náhradní díly. Dodělávání výbav, drobné upgrady, diagnostika, tel 608037844
LampionakE39

#3 Příspěvek od LampionakE39 »

No měl jsem v plánu vyměnit ten ventil topení, čerpadýlko tam není, myslel jsem že tam bude. je dvojtej, bývá i jeden. Potkala mě ale smutná věc, jebnul mi chladíč, už delší dobu prolínala chladící kapalina někde v místě spoje plast-hliník a v tom místě to fláklo a teklo to proudem.
Jela s tím manželka, myslela si že ji začlo hořet auto, tak okamžitě vypnula motor. To bylo chválihodné, ale pořád nevěděla co se stalo, pořád to samozřejmě kouřilo pod kapotou, tak zavolala hasiče, ti byli v domnění možnosti vzniku el. zkratu, tak odpojili aku. No groteska, překvapilo mě že nepoznali prostě jen páru z vařící chlad. kapaliny :D Ještě že tam nefoukli do motoru nějaké to hasivo, to bych jim asi poděkoval. No to je jedno, zvláštní je teď to, že mi to netopilo na volnoběh, proto jsem chtěl dát novej ventil topení. Jenže jak jsem dal novej chladíč, možná je to náhoda nebo nevím co se tam odehrávalo a odehrává teď, ale topí pěkně jak má i při volnoběhu. Předtím foukal teplej vzduch jen okolo 2000ot/min, jak byly otáčky nižší, šel jen studenej vzduch z výdechů :cry:
Možná byl starej chladič nějak ucpanej, nevím budu to hlídat, co to bude dělat, kdyby to zase netopilo, máš novej nebo starší ten ventil? Už jsem zjistil, že origo BMW stojí 5 tis., Badisak odsud z klubu by sehnal taky novej od Febi Bilstein za 2tis.má to vedené pod názvem termostat, ono to defakto je termostat topení. A ty bys prodal za kolik tedy, starší nebo co máš?
icecold
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od icecold »

pokud ti to netopilo, je možný, že díky prolinání chladiče jsi to měl zavzdušněný, ventil mám jetý, ale funkční za 500 8-)
e36 328i
e36 325iA
e46 320d

BMW e36, e46, e39 náhradní díly. Dodělávání výbav, drobné upgrady, diagnostika, tel 608037844
Odpovědět