tak jsem měl dnes první větší zkušenost W221, S500L, 2010 face, 180k najeto (neměla ABC, distronic a hudbu měla jen Logic, nikoliv bang olufsen,ale ten nejde sehnat, tak jako by nebyl)
dojmy jsou rozporuplné, každá věc je lepší a horší zároveň, na prdel jsem si z toho nesedl.
když to srovnám s E65
- celý se to víc houpe víc jak E65, ale určitě to není výrazně pohodlnější, na cestách který znám z E65 jako svoje boty to bylo takový jen o chlup lepší,
- dost se to naklánělo díky absenci ABC, ale zase to houpe mín jak E65 bez DD, takže socka Sko bude lepší jak socka E65
- divné je ovládání celého auta jednou páčkou
- řadička je strašně nekvalitní proti té v E65, to je ultrakvalitní věc, tady když člověk zařadí tak mu přijde že mu to zůstane v ruce.
- super je že na monitoru od navi si mužou řidič a spolujezdec pouštět různé věci, řidič má např navigaci, spolujezdec čučí na film, na druhou stranu je celý ten monitor takový nevyrazný, šedý, barvy navi nic moc, atd.
- Audio (logic) jednoznačně horší než Logic v E65, ten je prostě božskej, todle mi připomínalo logica v E60
- byl to long a vůbec v tom nebylo místo, malej s dětskou sedačkou měl při normalním nastavení přední sedačky nohy u sedačky, vevnitř je určitě mín místa jak v E66.
- sedačky odvětraná nappa super měkké sedaky, dobré masáže, spousta funkcí navíc, dofuky bočního vedení sedaku, dofuk polštářku pod záda, atd.dofuky do zatáček, ale na druhou stranu tomu chybí lámání a nebyl jsem schopen sedačku nastavit tak abych měl opřenou hlavu.
- zvláštní ovládání některých věcí, např zadní roletka na středovém tunelu, boční roletky se ovládání opětovným zavřením zadních oken.
- motor jede asi jako 750, ale není to vůbec citit, pocitově je to nudnější, mnohem tižší motoricky, ta V8 tam není tak slyšet.
- volnoběh je mín poznat než u sedmy, je to komfortnější.
- do loketky se nevlezou ani 2x 1,5L flašky a párky atd, ale max tak 2ks tatranek, ta koletka je smutna, celkově to má velmi málo odkládacích prostor.
- vzhledem k super stavu a super km už to mělo několik vypadených tlačítek a často vidívám i na internetu, takže to bude asi horší.
dojmy jsou rozporuplné, určitě bych si to koupil radši jako F01, hlavně kvuli sedačkám, ale proti E65 je to v mnoha večech o dost horší, hlavně celková jízda je taková odtažitá, jako bych to ani neřidil, hnal jsem to zatáčkáma a spráskal s tím pár aut, ale nebyl tam ten feeling, spíš to bylo jak film, bez emocí.
uvidíme až s tím najedu víc km a pak z toho sednu zpět do E65, jaké budou dojmy.
idealní auto by byla kombinace E65 a Ska, asi vezmu flexu a něco vymyslím

ve čtvrtek jsem vezl auto zákazníkovi a už mě tady čekali další, jsem letěl pilu a prostě v E65 750i jsem se naprosto famozně svezl, měl jsem strašnou radost. bylo to jako bych jel s trojkou, ale todle radost nepřinášelo.