Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
Nejdou stěrače BMW E39 520d
Nejdou stěrače BMW E39 520d
Zdravím vás všechny. Chci se zeptat a poprosit o radu. Z ničeho nic mi přestali stírat stěrače pojistka praskla není poradí někdo co dál dělat nebo jak zjistit čím to je? A o týden později mi zase přestali zamykAt zadní dveře. Předem děkuji za odpověď a rady
Re: Nejdou stěrače BMW E39 520d
Jak ti nejdou? Zastavily se někde uprostřed skla a nebo dojely dolů do základní polohy a už se nezvedly? Počti tady http://www.bmwklub.cz/forum/viewtopic.php?f=25&t=87486
Dojely do základní polohy a už se pak nic nedělo...
Tohle dělává to relé - viz odkaz v mém předchozím komentáři. A s těmi dveřmi se to taky stává - zlobívá ten zamykací člen. Zkus u nastartovaného auta (abys měl správné palubní napětí - předpokládám, že ti dobíjí) několikrát zamknout a odemknout tlačítkem u šaltpáky, ono se to možná na nějakou dobu rozchodí. Kolegové tady z fóra to řeší různě, někteří ty členy mění, někteří promazávají atd. Taky mně to dělá, ale neřeším to - zatím vždycky odemkl nejdýl na popátý... 

taky se přidám.. z ničeho nic mi přestal jít ostřikovač.. nalil jsem zimní směs (ještě bylo nad nulou), chtěl jsem ostříknout sklo a ani nezavrčí. kde mají ostřiky pojistku? v kastlíku nebo jinde? a má to i nějaké relé? díky
Tak jsem se dostal na relatko u motoru a relatko normálně cvaká... Jak zjistím čím to je už mě napadá teda jedině motorek... Předem děkuji za odpověď už nevím co a jak dál děkuju.
Né, že bych tě chtěl za každou cenu vést špatným směrem, ale zkus tam opravdu dát jiný relé. Ono právě cvaká, ale nepřevádí... A nebo tohle rozeber a očisti třeba pilníčkem ty silový kontakty a zkontroluj, jestli v okamžiku sepnutí tý ovládací cívky se ty hlavní kontakty vodivě spojí. Bohužel tahle "oprava" je na chvilku, pak se ty kontakty zase opálej a stejně to relé vyhodíš... Může to být i něčím jiným, ale podle toho, jak se ti to projevuje bych začal takhle...