S MF do e36 není problém jen je otázkou co tím chceš ovládat. Rádio ti musí podporovat Ibus ten pak přepojíš na rádio a tempomat a takový věci bude nejjednodušší postavit vlastní obvod kterej bude v podstatě simulovat mačkání páčky a bude provádět úkony podle toho jakej signál se mu dostane do procesoru. Nic zas až tak brutálně složitýho to není jenže to vybavení. Je k tomu potřeba osciloskop ať si zjistíš jaký signály opravdu lezou z toho volantu a pak právě naučit procesor "překládat" digitál do analoguFw190 píše:muj favorit je tendle, ale i s funkcnima czdlikama) , ale nevim jestli nekdy bude v me e36, nic levneho a jeste najit sikovneho kutila , ktery by to dokazal zprovoznit - no mam toho v planu uz moc a todle je nekde na konci
Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 
	sportovní volant do E36
- 
				Lucifer
 - Klubové ID: 3086

jak řikám M3 volant 3 ramenný z E46 je hezkej, dobře padne do ruky, ale je moc velkej... takže z toho důvodu, chci nějakej sportovní, ideálně těch 330riman píše:Volanty z před face e46 jsou na výmenu ok, horší to je s po face ... Já hodně chtěl M3 3ramenný s velkým bagem (teď mám M 4ramenný) ale po tom, co jsem si zkusil M technik volant, který je menší a i tak mi přišel moc velký mě to přecházíEdyBoyS píše:o volantu z E46 uz jsem uvazoval, ale je to bagl ta cena...
za ty prachy raci koupim sportovni.
btw kamos napasoval do E34 volant z E46 (ten tri ramennej co mam ja, ale s multifunkcema) a bylo to OK...
ale pro sportovni ucely je moc velkej, kdyby mel 350 tak bych ho bral taky...
Jezdím rychle a po zkušenostech s menším volantem je to daleko lepší poježdění.
Ještě by to chtělo hřeben řízení z M3 3,0
co říkáte na tady ten??
údajně Raid HP 330mm
cena 1ooo,- včetně náby na E36
http://auto.bazos.cz/inzerat/22182412/V ... aid-HP.php

údajně Raid HP 330mm
- 
				j3ykobim
 - Klubové ID: 1749

ten mám já, ale ještě sem nenašel nikoho kdo by mě to za rozumnou cenu zapojilFw190 píše:muj favorit je tendle, ale i s funkcnima czdlikama) , ale nevim jestli nekdy bude v me e36, nic levneho a jeste najit sikovneho kutila , ktery by to dokazal zprovoznit - no mam toho v planu uz moc a todle je nekde na konci
.EdyBoyS píše:co říkáte na tady ten??
údajně Raid HP 330mm
Mel jsem ve svem podobny od MOMO i s nabou, dost pohodlne jezdeni a ovladani... Ted tak mam zpatky puvodni, kdyby pak nekdo chtel nabu, tak ta se mi tu nekde vali, kdyz tak SZ
- 
				roman320
 - Klubové ID: 2840

Kamos ho ma v corradu a ridi se s nim dobre, ale ten design se me vubec nelibi.. Ale to je kazdyho vec:)EdyBoyS píše:co říkáte na tady ten??
údajně Raid HP 330mm
riman: da se vytahnout zarovka z kontrolky, o dost jednodussi zpusob bych rekl:)
1. asi nejjednodušší a nejméně nákladná varianta je, vyndat žárovičku z budíků, aby kontrolka airbagu nesvítila...riman píše:Dá se nějak vyřešit svítíci kontrolka airbagu po montáži bez bagového volantu? Kdysi jsem viděl nějaký postup s přidáním odporu na konektor airbagu, ale jestli to jde i podobných volnatů nevím (svítící kontrolka by mi hodně vadila). Díky.
2. poměrně dražší varianta a zdlouhavější, je, že seženeš někoho s BMW diagnostikou... tam se dá nakódovat, aby se kontrolka nerosvěcovala, nebo aby nedetekovala vadu bagu u řidiče...
Kdyb jsi měl cestu do OL, tak ti to můžu za pár stovek domluvit u kamaráda, kterej se tím zabývá několik let
- 
				Totic
							 - Člen Klubu
 - Klubové ID: 3742

Re: sportovní volant do E36
Jakej průměr volantu používáte do E36?  

- 
				MattyX
							 - Moderátor
 - Klubové ID: 1778
 - Kontaktovat uživatele:

350mm je pro sportovní volant ideální, ani velkej, ani malej ... origo menší průměry (E30 M3) od BMW byly 365mm většinou 

E30 328i Coupe M20 M-technic II
E46 M3 SMG - žlučník
E91 335i N54B30 - pracant
E70 3.0d - mamacar
Motorsport Matoušek - BMW ///M Service & Performance

E46 M3 SMG - žlučník
E70 3.0d - mamacar
- 
				Totic
							 - Člen Klubu
 - Klubové ID: 3742

No právě se poohlížím po něčem takovým. Zaujal mě zrovna ten RAID s bagem. V inzercích docela levně, působí solidně a spolehlivě a má zajímavě tvarovanej věnec (ala performance). Co jsem se dočetl neofiko (stránky výrobce neznám) existuje ve třech velikostech: 365, 340 a 320mm.
Mtechnik 3er má průměr cca 370mm, takže největší asi nemá cenu pořizovat. Střed 340mm by byl tak ideal, ale není k mání.. No a hodně se vyskytují právě 320mm, jenže nemám ani zkušenost s takým malým kolcem jaxe s tím jezdí?
  Aby tam taky nevypadalo jak hlavní uzávěr plynu.

Mtechnik 3er má průměr cca 370mm, takže největší asi nemá cenu pořizovat. Střed 340mm by byl tak ideal, ale není k mání.. No a hodně se vyskytují právě 320mm, jenže nemám ani zkušenost s takým malým kolcem jaxe s tím jezdí?
- 
				MattyX
							 - Moderátor
 - Klubové ID: 1778
 - Kontaktovat uživatele:

Vypadá to na picu a jezdí se s tím ještě hůř...
Historicky nejmenší volant co jsem kdy držel, tak byla 290mm v jedné E36 M3... A to je psycho po všech stránkách

Historicky nejmenší volant co jsem kdy držel, tak byla 290mm v jedné E36 M3... A to je psycho po všech stránkách
E30 328i Coupe M20 M-technic II
E46 M3 SMG - žlučník
E70 3.0d - mamacar

E46 M3 SMG - žlučník
E70 3.0d - mamacar