Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 
e65 740i - nelze nastartovat po namontování plynu
e65 740i - nelze nastartovat po namontování plynu
Ahoj vsichni.
Nechavam si montovat lpg, po dvou dnech co meli auto ve vzduchu s odpojednou baterii, mi zavolali ze jim auto nereaguje na klíč - mysleli ze je nějaký problém s imobilizérem. Sehnali člověka s origo bmw diagnostikou - ten říkal ze se nemůže dostat na řídící jednotku motoru. Ted jsme ve fazi ze vubec nevi co s tim. Kdyz do auta strčím klíč ta se zapne a vyskočí několik chyb:
Back/ drive fault! Drive
Transmission fault! Drive
Gearbox in position N
Transmission position P f
Parking brake fault
Recharge battery
Servotronic failure
Nektere ty chyby jsou předpokládám způsobeny nouzovym odblokovanim brzdy.
Tušíte někdo kde by mohl.byt problém??
Dekuji
Nechavam si montovat lpg, po dvou dnech co meli auto ve vzduchu s odpojednou baterii, mi zavolali ze jim auto nereaguje na klíč - mysleli ze je nějaký problém s imobilizérem. Sehnali člověka s origo bmw diagnostikou - ten říkal ze se nemůže dostat na řídící jednotku motoru. Ted jsme ve fazi ze vubec nevi co s tim. Kdyz do auta strčím klíč ta se zapne a vyskočí několik chyb:
Back/ drive fault! Drive
Transmission fault! Drive
Gearbox in position N
Transmission position P f
Parking brake fault
Recharge battery
Servotronic failure
Nektere ty chyby jsou předpokládám způsobeny nouzovym odblokovanim brzdy.
Tušíte někdo kde by mohl.byt problém??
Dekuji
-
fishmaker
- Moderátor
- Klubové ID: 1703
Re: 740i - nelze nastartovat
možná ještě napiš o jakou řadu se jedná ?? že by e32 ? 

First EX : BMW e38 740i 6/1995
Second car : BMW e66 745Li 3/2002
Third EX : BMW f01 740i 3/2009
Second car : BMW e66 745Li 3/2002
Third EX : BMW f01 740i 3/2009
-
- Klubové ID: 3633
Problém bude mít plynař. Nikdo není neomylnej, stát se může cokoliv, ale opravit to musí on. Vůbec se v tom nehrabej a nech mu to, ať to zprovozní. Když se napojuje plyn u RJ, je třeba opravdu pečlivost, jinak to může skončit její výměnou. A to, že bylo auto na zvedáku bez baterky s tím nemá nic společného, to mu neublíží..
JJ je mi jasne ze ja s tim moc neudelam. Jen mne zajimalo jesli nekdo treba nema nejakou zkusenost. Takhle to vypada, ze to budou muset dat nekam do cartecu, jinak fakt nevim.
-
- Klubové ID: 482
- Kontaktovat uživatele:
když bude nejhůř tak tam dojedu to vyřešit.
stejně nechápu proč si to necháš montovat tam kde ti dají akorát malou nádrž a nějak to tam "nacpou"
dle toho co o tom vím tak nekomunikuje DME, dnes jsem jim poslal schémata, tak snad něco vyřeší.
stejně nechápu proč si to necháš montovat tam kde ti dají akorát malou nádrž a nějak to tam "nacpou"
dle toho co o tom vím tak nekomunikuje DME, dnes jsem jim poslal schémata, tak snad něco vyřeší.
Re: e65 740i - nelze nastartovat po namontování plynu
Diky, ses hodny.
-
- Člen Klubu
- Klubové ID: 3773
Asi to dělaj levnejc než ty
Proto je lepší si to nechat pok......, ale vyjde to výhodně. Ahoj mam E65FL nedáte mě tam v této stodole LPG, jasnsě pane víte kolik Felin jsme už udělali a to maj jednobod !
Nechci moralizovat ani soudit situaci, ale takto to na mě přesně působí. Jinak malou nádrž (75L) chápu, když nemáš nivo tak se 100L bys byl jako lowrider.

Nechci moralizovat ani soudit situaci, ale takto to na mě přesně působí. Jinak malou nádrž (75L) chápu, když nemáš nivo tak se 100L bys byl jako lowrider.
-
- Kontaktovat uživatele:
kravina, těch 10k už na váze nepoznáš.
a kdo říká že musíš vždycky tankovat do plné. můžeš brát třeba jen 60l a když pojedeš dlouhou trasu, tak ti bude jedno že chvilku budeš lowrider.
a kdo říká že musíš vždycky tankovat do plné. můžeš brát třeba jen 60l a když pojedeš dlouhou trasu, tak ti bude jedno že chvilku budeš lowrider.
-
- Člen Klubu
Tak jsetli mas 75 nebo 106 je rozdíl Jaro, a potom nečepovat doplné v tom nevidím smysl, když mám nádrž každý 3 dny fuč.
A nebo nebýt lakomej a s LPG dodělávat i nivo, jako služba lakomejm zákazníkům, kteří koupili blbě, jako já.
A nebo nebýt lakomej a s LPG dodělávat i nivo, jako služba lakomejm zákazníkům, kteří koupili blbě, jako já.
-
- Kontaktovat uživatele:
a víš o tom že litr plynu neváží kilo jo?
Hlavně mu to dojebali.
Do 103l náfrže natankuješ cca95l + váha nádrže = cca 120kg?
Takže, jestli mám v kufru 120 nebo u menší nádrže 95kg rozdíl moc nebude. Větší rozdíl je nivo nebo bez.
Tzn.ideál nivo + 103 l + někdo jako JaraX.
Pak nic není vidět, o LPG nevíš, nic neškube, nesvítí ponorka, netankuješ na každém rohu a hlavně to netáhneš na laně hned od nástavbáře.
Kvůli ušetřené tisícikoruně mít takové problémy? Já tedy vsadil na jistotu a ani by mě nenapadlo shánět někde levněji.
Do 103l náfrže natankuješ cca95l + váha nádrže = cca 120kg?
Takže, jestli mám v kufru 120 nebo u menší nádrže 95kg rozdíl moc nebude. Větší rozdíl je nivo nebo bez.
Tzn.ideál nivo + 103 l + někdo jako JaraX.
Pak nic není vidět, o LPG nevíš, nic neškube, nesvítí ponorka, netankuješ na každém rohu a hlavně to netáhneš na laně hned od nástavbáře.
Kvůli ušetřené tisícikoruně mít takové problémy? Já tedy vsadil na jistotu a ani by mě nenapadlo shánět někde levněji.
bože dyť to jarax teď psal, litr lpg váží asi 0,5kg
-
- Kontaktovat uživatele:
a hlavně bych to nemusel jezdit do Ostravy spravovat 
btw nádrž 103L má s kartonovou krabici 40kg, takže třeba 39kg nádrž,
75l nádrž odhaduju na 33kg, takže uspora 7kg na "prázdné přestavbě", pokud vemu že natankuješ o 28l mín, tak to vychází na dalších 15kg, celkový rozdíl je tedy 22kg při plném natankování, to si myslím že fakt skoro nepoznáš, možná to 1mm na výšce auta udělá, ale že by to sedlo o 2cm, to fakt ne.
btw zástavba niva stojí víc jak zástavba LPG, takže je lepší kupovat ty auta s výbavou

btw nádrž 103L má s kartonovou krabici 40kg, takže třeba 39kg nádrž,
75l nádrž odhaduju na 33kg, takže uspora 7kg na "prázdné přestavbě", pokud vemu že natankuješ o 28l mín, tak to vychází na dalších 15kg, celkový rozdíl je tedy 22kg při plném natankování, to si myslím že fakt skoro nepoznáš, možná to 1mm na výšce auta udělá, ale že by to sedlo o 2cm, to fakt ne.
btw zástavba niva stojí víc jak zástavba LPG, takže je lepší kupovat ty auta s výbavou

-
- Člen Klubu
Já reagoval na těch avizovaných 10Kg z kterých se vyklubalo 22kg, toť celé. Za mě je to už dost, ne na to, že by to auto neuvezlo ale, jako zbytečná zátěž vzadu, která se za 5 let někde na podvozku prostě projeví a to negativně.
Když vemu plnou LPG do E65 tak to vidím, když do X5 kde je nivo, tak nic, takže to poznat je už teď.
PS: jo a vím, že voda není benzín a LPG není víno
Když vemu plnou LPG do E65 tak to vidím, když do X5 kde je nivo, tak nic, takže to poznat je už teď.
PS: jo a vím, že voda není benzín a LPG není víno

-
- Kontaktovat uživatele:
však 10kg rozdíl jsem myslel při nedotankované nádrži, ne při plné.
taky je možný si koupit silnější pružiny, už jsem to pár lidem dával
taky je možný si koupit silnější pružiny, už jsem to pár lidem dával
Těch 0,5 kg mě uniklo, bral jsem to obrazně.
Hádáme se tady o 5 nebo 10 kg.
Tankuji 88l LPG a 90l benzínu. Mám nivo, tak je mi to jedno.
Pokud bych řešil, že mám o 22 kg těžší nádrž, tak si natankuju jen 70 litrů benálu a jsem na svých. Benzín nemusím mít po hrdlo.
Pokud bych neměl nivo,tak mě stačí třeba 20 litrů benálu jako rezervu a při tankování LPG tam pětku přicvrknout.
Ve výsledku o 70kg lehčí o benzín + 40kg nádrž a 50kg LPG = celkově o 20 kg těžší. To už nemůže být poznat na autě.
Tak jsem to tedy pochopil.
Hádáme se tady o 5 nebo 10 kg.
Tankuji 88l LPG a 90l benzínu. Mám nivo, tak je mi to jedno.
Pokud bych řešil, že mám o 22 kg těžší nádrž, tak si natankuju jen 70 litrů benálu a jsem na svých. Benzín nemusím mít po hrdlo.
Pokud bych neměl nivo,tak mě stačí třeba 20 litrů benálu jako rezervu a při tankování LPG tam pětku přicvrknout.
Ve výsledku o 70kg lehčí o benzín + 40kg nádrž a 50kg LPG = celkově o 20 kg těžší. To už nemůže být poznat na autě.
Tak jsem to tedy pochopil.
Jinak bych rad podotknul ze jsem nebyviral podle ceny a nejedná se o zadnou stodolu...dik
-
- Kontaktovat uživatele:
a podle čeho jsi tedy vybíral jestli se mužu zeptat?
Podle doporučení kolegů. Pak jsem se dival na velikost firmy abych se vyhnul nejake "garazi".