Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
E65, E66 zajímavá výbava na prodej
Re: E65, E66 zajímavá výbava na prodej
Tak to beru zpět svou odpověď. U 7čky jsem po tom nepátral, takže jsem nevěděl, že je to jinak. Ale u 3, 5 a 6 vše funguje.
jen pro info, sedmička běží na windows 

Netaraj... 

chytráci a víte prd.
https://en.wikipedia.org/wiki/IDrive
Series production version debuted in September 2001 with the BMW 7 Series (E65) and was based on Microsoft Windows CE for Automotive.
https://en.wikipedia.org/wiki/IDrive
Series production version debuted in September 2001 with the BMW 7 Series (E65) and was based on Microsoft Windows CE for Automotive.
a je to znát, nedávno jsem se svezl v tom bájném vozidle (není to špatný) a winCE vyzkoušel, rychlejší, barevnější a dospělejší než CCC, škoda, že to nenechali i do nižších tříd
tak ten idrive v E65 je na výrobu strašně drahý proti CCC
vem si co má CCC - jedna činská krabička která dělá vše, k tomu jeden monitor co jen zobrazuje.
u E65 máš v základní konfiguraci obrazovku co sama generuje obraz, umí zobrazovat sama spoustu věcí, + má nějaké vstupy, dále pak ASK - zpracovává zvuky z PDC atd, hraje do repráků, přehrává CD, MD atd, dále pak radio tuner v C sloupku - zpracovává radio a překládá to rovnou do optiky, navigační čtečku, další věc na optice. a to se bavíme pouze o nějakém základu. plně vybavená E65 má na optice celkem jistě přes 10 věcí.
jinak CCC je prostě intuitivnější, ale komplikované. ty systémy jsou navrženy přesně tak jako ty auta, s 3er a 5er se jezdí jen občas, 3er mají rodiny a 5er stojí v servisu. a prostě když s tím měsíc nejedeš, tak na ovládání CCC přijdeš rychleji než na ovládání idrive. kdežto idrive tím že je osmisměrnej chce trošku zvyku, ale jak si na něj zvykneš, je to nejlepší,všude seš hned, všecko je raz dva. Funguje okamžitě, kdežto CCC než najede tak je to katastrofa, kamarád si tak naboural E60, než mu naběhlo PDC tak už byl v druhym autě, mě se to v 6er už taky málem stalo, jak je člověk zvyklej že to jde hned a ono nejde.
na CCC mě sere krom toho že opravit to stojí strašný prachy, tak ještě to že to není tak dobře ovladatelný, pomalý, ale taky i to že jak to furt načítá mapy v té středové konzoli, tak to člověk slyší, furt tu mechaniku, jak kdyby vypaloval CDčko u PC.
vem si co má CCC - jedna činská krabička která dělá vše, k tomu jeden monitor co jen zobrazuje.
u E65 máš v základní konfiguraci obrazovku co sama generuje obraz, umí zobrazovat sama spoustu věcí, + má nějaké vstupy, dále pak ASK - zpracovává zvuky z PDC atd, hraje do repráků, přehrává CD, MD atd, dále pak radio tuner v C sloupku - zpracovává radio a překládá to rovnou do optiky, navigační čtečku, další věc na optice. a to se bavíme pouze o nějakém základu. plně vybavená E65 má na optice celkem jistě přes 10 věcí.
jinak CCC je prostě intuitivnější, ale komplikované. ty systémy jsou navrženy přesně tak jako ty auta, s 3er a 5er se jezdí jen občas, 3er mají rodiny a 5er stojí v servisu. a prostě když s tím měsíc nejedeš, tak na ovládání CCC přijdeš rychleji než na ovládání idrive. kdežto idrive tím že je osmisměrnej chce trošku zvyku, ale jak si na něj zvykneš, je to nejlepší,všude seš hned, všecko je raz dva. Funguje okamžitě, kdežto CCC než najede tak je to katastrofa, kamarád si tak naboural E60, než mu naběhlo PDC tak už byl v druhym autě, mě se to v 6er už taky málem stalo, jak je člověk zvyklej že to jde hned a ono nejde.
na CCC mě sere krom toho že opravit to stojí strašný prachy, tak ještě to že to není tak dobře ovladatelný, pomalý, ale taky i to že jak to furt načítá mapy v té středové konzoli, tak to člověk slyší, furt tu mechaniku, jak kdyby vypaloval CDčko u PC.
btw co ti čínani nevymyslí
https://www.aliexpress.com/item/10-25-A ... eLevelAB=0
https://www.aliexpress.com/item/10-25-A ... eLevelAB=0
Připadá mně to, jak vydeohra.
Velké displeje v autě jako třeba to co máme v E65 je zlo. (Super je mít možnost to schovat jako v A8 ).
Dotykové displeje v autě je totální píčovina.
Dotykový displej v E65 je double píčovina.
Všechny tyhle bastly se projevují svou nedokonalostí, právě proto, že jsou to bastly a tak je výsledek v nesouladu s konceptem - tzn. například u té E65 je dotykový diplej nesmysl, protože je zapuštěnej v přístrojovce... to aby si na to pak člověk ještě pořídil ukazovátko
Dotykové displeje v autě je totální píčovina.
Dotykový displej v E65 je double píčovina.
Všechny tyhle bastly se projevují svou nedokonalostí, právě proto, že jsou to bastly a tak je výsledek v nesouladu s konceptem - tzn. například u té E65 je dotykový diplej nesmysl, protože je zapuštěnej v přístrojovce... to aby si na to pak člověk ještě pořídil ukazovátko

- vlastnemec
Buďte šťastní co máte v e65/66 a nevymýšlejte píčoviny a nebastlete, funguje to perfektně, třeba CCC je totál trága, manželka má v e70 a kdybych s tím autem jezdil denně tak to rozmlátím naštěstí je tam možnost dát CIC.
Já nic nepostrádám pustím si co chci a filmů mám v DVD changeru cca 60 (na DL po úpravě se vleze v poho 10 filmů) všechno funguje hned a jednoduše, oproti CCC kde nic nenajdeš a když si chceš změnit nastavení logica tak je to natolik pohybů, že skončíš ve škarpě.
Jediné co trochu sere děti je zadní monitor, chtělo byt to na sedačky. Otázkou je jestli by z toho šel nějak vytáhnout AV out, zadní monitor má mozek mimo - musím se mrknout co do něj jde.
Já nic nepostrádám pustím si co chci a filmů mám v DVD changeru cca 60 (na DL po úpravě se vleze v poho 10 filmů) všechno funguje hned a jednoduše, oproti CCC kde nic nenajdeš a když si chceš změnit nastavení logica tak je to natolik pohybů, že skončíš ve škarpě.
Jediné co trochu sere děti je zadní monitor, chtělo byt to na sedačky. Otázkou je jestli by z toho šel nějak vytáhnout AV out, zadní monitor má mozek mimo - musím se mrknout co do něj jde.
tak jim udělej kartonové nástavce se zrcadlem a budou mít zadní idrive po obou stranách 

Proč je to zlo? Proč by se mělo schovávat, Mercedes ho taky neschovává. Jestli tě oslňuje, tak si snížím jas a hotovo.kurevtor píše:Velké displeje v autě jako třeba to co máme v E65 je zlo. (Super je mít možnost to schovat jako v A8 ).
V A8 D3 ci jak se ten krouzek menuje se za displaj malej 4:hov.. stydej, proto ho otocenim schovavaj. Bmw se nestydi tak ho ukazuje i vypnutej
Je to zlo, protože se to přidávání displejů na všechno zvrhlo ve fetiš automobilek, které se teď předhánějí v tom, kolik palců LCD jsou schopny do aut naprcat. Nejpozději od W222 je to podle mě přespříliš - jak to má ty dva ipady na ležato vedle sebe.
Neříkam, že se to MUSÍ schovávat
Jen řikám, že se mi u A8 D3 líbí, že řidič má tu volbu. Jakou volbu máme my v E65? Hovno.
Můžeme displej "vypnout", že svítí černě.
Jen to jen můj názor
pokud se někdo v LCD v autech vyžívá tak prosim. Já bych měl dost problém jezdit autem, které má fake ukazatele rychlosti a otáček. Nikdy nechci mít auto s připojením na internet atd. Asi sem moc oldschool v tomhle, ale auto by podle mě mělo mít normální tacháč s ručičkou a startovat by se mělo otočením klíče. Bohužel no. Dneska musí mít zkurvenej displej i ten klíč od auta, který už dávno není klíč.
Arnie, co se týče velikosti displeje v D3. No, audina ho má sice menší, ale aspoň to má nějakou ergonomii a vytřískali z toho maximum. Displej E65 je v porovnání s audinou horší, to si přiznejme. Ukazatel teploty malej a ne-viditelnej odevšad, název přehrávanýho rádia má dedikováno málo místa atd.
Neříkam, že se to MUSÍ schovávat

Jen to jen můj názor

Arnie, co se týče velikosti displeje v D3. No, audina ho má sice menší, ale aspoň to má nějakou ergonomii a vytřískali z toho maximum. Displej E65 je v porovnání s audinou horší, to si přiznejme. Ukazatel teploty malej a ne-viditelnej odevšad, název přehrávanýho rádia má dedikováno málo místa atd.
Ona ta vyjížděcí krása na Audi D3 taky hodně zlobí. Přestane vyjíždět a musí se to celé rozebrat, ale lze to opravit. Audi má všeobecně tyhle svíticí kravinky líp vyřešené i graficky. To máš pravdu. Když jsem měl Audi, tak každý, tady to tak pěkně vše svítí
. BMW je proti tomu chudinka. Jenom budíky displayem má pěkně vyřešené BMW.

Kurevnotr, myslíš jako tu dokonalou navigaci ? Kdyby mohli hodí chorm i na její displaj. Ze vidis seznam a nazvy pisnicek neznamena ze to je ok.
A ten svetelnej cirkus v A8 nee fakt nechci, se divim ze nejoblibenjsi auta poutaku jsou BMW a Mergly, kdyz A8 nabizi nejvic blikatek.
Me ten velkej displej vyhovuje a spis me sere ze na E65 nejde navigace 03 na fullscreen pak by to bylo super.
Na rovinu me staci Board Computer, Navigace a telefon ani CD videt nemusim, vim co davam do changeru.
A ten svetelnej cirkus v A8 nee fakt nechci, se divim ze nejoblibenjsi auta poutaku jsou BMW a Mergly, kdyz A8 nabizi nejvic blikatek.
Me ten velkej displej vyhovuje a spis me sere ze na E65 nejde navigace 03 na fullscreen pak by to bylo super.
Na rovinu me staci Board Computer, Navigace a telefon ani CD videt nemusim, vim co davam do changeru.
ten malej vyjížděcí display u A8 je pěkná ostuda. a graficky to taky vypadá hůř jak u BMW
mazec cena, dost nad tím uvažuju, díky. akorát chápu že to je celej interier, ja bych vzal jen dřevo.
někdo se mnou na výlet?
někdo se mnou na výlet?
No jo Jaraxi, jenze ono by se to vic vyjimalo v mem aute