Ahoj všem. Pokusim se popsat problém jak nejlépe dovedu. Při nastartování se nic divného neděje, ale jak mile sešlápnu plyn (2000-3000 otáče) začne auto vydávat chrčivý kovový zvuk jak když máte kamínek v plechovce a třepete s ni. Chvilku takhle jedu doprovázející s tím nemilím zvukem a pak se mi rozsvítí kontrolka check engine. A pak je hned ticho a jedu bez problémů dál. Když vypnu motor a nastartuji nic nesvítí. Pak když jedu větší vzdálenost tak se mi rozsvítí taktéž stejná kontrolka ale v menším.. Ta zůstává svítit třeba 2-3 dny a pak z ničeho nic taky zmizí. Tohle se, ale neděje pořád. Když je teplo mám i několik dní klid, ale jak mile je zima nebo mokro/vlhko zase se to děje. Nejčastěji po ránu (4-6 ráno když jedu u práce) zvuk vychází někde z okoli motoru. Na diagnostice to vyhodilo lambda sondu a tlak oleje (ten olej je nejspíš už okey). Vůbec se v autech nevyznám a mechanik mi řekl, že si není úplně jistý, že by to mohlo být timhle a nechce abych zbytečně vyhodil peníze a problém zůstal. Dále co mi auto dělá... možná to s tím souvisí? Radši to sem připisu... Občas když se rozjíždím, tak jako by mi mělo auto chcipnout a nechce vůbec zabrat a pri rozjezdu na semaforu se klepe. Jindy ale zase úplně v pohodě. Kdyby Vas cokoliv napadlo byl bych neskutečně rád za rady.
Předem díky Martin
Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 
Bmw 320i 2009 rachtani v okolí motoru
Bmw 320i 2009 rachtani v okolí motoru
Naposledy upravil(a) Cure666 dne úte 07.11.2017 01:28, celkem upraveno 1 x.
-
starML
- Člen Klubu
- Klubové ID: 659
Re: Bmw 320i 2009 rachtani v okolí motoru
Popsal jsi to, jak se dalo. Ale co to skutečně dělá se od klávesnice vyvěštit nedá. Osobně bych zkontroloval zapalovací svíčky a cívky, může některá vynechávat, protože se to dusí při rozjezdu a při přidání plynu. Lambda jen potom ukáže nekvalitní spalování. Napiš odkud jsi a jaký to je motor, třeba Tě někdo z okolí vezme na diagnostiku.