Ahoj,
na autě mám problém se zarezlou výfukovou klapkou. Jednou se ji podařilo rozchodil, ale po krátké době se zasekla tak, že s ní už nejde hnout.
1) Máte někdo nějakou spolehlivou alternativu, kterou navařit místo originálu? Moc nevěřím na shánění použitého výfuku, aby se třeba za rok situace znovu neopakovala. Co si myslíte o repasi klapky? Že bych koupil zarezlou a udělal např. nové pouzdro osky, až se budu přes zimu nudit...
2) Mám verzi do 09/2003. Kdybych nakonec přeci jen sháněl použitou z auta od 09/2003 kde je obrácená logika otevírání, stačí k ní dokoupit jen ventil který je v kufru? Tzn. vyhodit dva původní a nahradit jedním novějším? Jestli tu obrácenou logiku zajistí on, nebo je rozdíl až v DME?
Díky.
Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
Výfuková klapka - E65 745i
Re: Výfuková klapka - E65 745i
By mě taky zajímalo. Když jsem jí rozhejbal, tak chodila dokud jsem se nebyl projet. Pak se zase sekla. Sekla se vždycky v zavřeném stavu. Jinak chodila lehce. Potom jsem se nasral, zatřepal jsem s tím tak, že jsem tu osičku utrhl. No a byl klid 

To já jí rozchodil, ale ted mi na volnoběh jakoby poprdkává výfuk 

poprdkává každá, alespoň víš, že fachčí 

ahoj: jen moje zjištění u vákuové pumpy jsem zjistil ztyřelou gumovou hadičku, tak jsem pátral kolik že ji je metrů a zjistil jsem že podtlak vede na trubku a ta jde do kufru na tu podtlakovou klapku - v tom kufru je opět kus gumové hadičky na el.ventil a na samotnou klapku. Samozřejmě byla také ztyřelá, tak jsem to po vyměňoval vše a mám klid - fachčí to. Raději to zkouknout jestli se ten podtlak někde neztrácí prasklou hadičkou a pak to nemá sílu tu klapku otevřít.
Tohle nebyl můj případ. Mně se sekla a ani rukou to nebylo lehke. Pak zase chodila sama, ale jak se zvýšil tlak, tak se zase sekla. U předfaceliftu je tlak v hadišce pořád, jen mizí u prošlápntí plynu nebo když je auto studené. Když vypneš motor, tak by se měla klapka otevřít sama.