Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

Oprava budíků e39 Brno

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
dsvatos
Klubové ID: 1531
Kontaktovat uživatele:

Oprava budíků e39 Brno

#1 Příspěvek od dsvatos »

Zdravíčko vespolek, pánové.

Po čtyřech letech u Audi jsem zpátky :-) Koupil jsem si konečně dospělý auto, E39 535 v plný palbě, v automatu. Auto v cajku, parádní cena, akorát budíky.. Rozsypaný pixely displeje jsou klasika, s tím se počítalo, ale.. Teploměr ukazuje víc, palivoměr míň, a co mě zaráží, že i otáčkoměr a tacho okazují míň. Když tacho ukazuje 80, jedu tak 100, otáčky volnoběhu tak max 500 a při řazení na max otáčky (mělo by to být cca 6000-6100) mi to ukazuje tak 5300 otáček.. Jo a ekonoměr pro jistotu neukazuje nic.

Nevíte o někom v okolí Brna, kdo by dal do kupy displej, zprovoznil ekonoměr a nějak překalibroval ručičky (prý velice choulostivé na poškození). Nebo rovnou sehnat jiný budíky a nechat nějak spárovat s autem? A v tom případě, jestli musí být zase z osmiválu, nebo stačí ze šestiválu (je jich podstatně víc).. Jo a displej pod budíkama je ten nejdelší..

Díky za rady..

P.S. Jo a baterku jsem měl odpojenou (z jinýho důvodu) asi půl dne, nic se nezměnilo..
PetoK

Re: Oprava budíků e39 Brno

#2 Příspěvek od PetoK »

Kontaktujte užívateľa Airbone. 100% spokojnosť...
airbone
Klubové ID: 1836

#3 Příspěvek od airbone »

Vyzera to ze sa v tvojich budikoch uz niekto hrabal a to poriadne. V lepsom pripade sa snazil neuspesne opravit ten displej, v horsom sa mohol snazit o stocenie km. Pouzite budiky rozhodne nezhanaj, budu ti nanic pokial nemas niekoho co ti ich bude vediet preprogramovat a nakodovat. Navyse ak kupis take budiky, displej budu mat na stopro rozsypany tiez, a este k tomu nemusia byt kompatibilne s tvojim vozidlom.
Bud potrebujes dat svoje budiky na opravu, nakalibrovanie apd alebo kupit uz zgeneralkovany kus ktory je vynulovany do tovarenskeho stavu.
V oboch pripadoch sa na mna kludne obrat, zaoberam sa komplet opravami tohto pristroja a to na tovarenskej urovni.

https://www.bmwklub.sk/sluzby/oprava-e3 ... 98059.html

https://www.bmwklub.sk/predaj-nd-bmw/bu ... 13858.html
dsvatos
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od dsvatos »

Airbone:

Díky za zprávu. Píšeš že jsi z SK-PO - předpokládám, že Poprad, je tak?

Je docela možný, že ty budíky už jsou měněný, nebo se v nich fakt někdo rejpal. Dlouhej prostřední displej je skoro totálka, Ten menší vpravo (kde jsou pozice automatu) je ještě docela čitelnej..

Na kolik by sis tu celkovou opravu asi cenil?

Jen se zeptám, netuším jak je to s posíláním balíků na Slovensko, funguje to normálně? A za asi jak dlouho (samozřejmě po předchozí domluvě) bys byl schopný to dát do kupy? Protože ještě dvakrát pošta, tak abych nebyl 14 dní bez auta..

Díky, David.
airbone

#5 Příspěvek od airbone »

PO je presov. Po dohode take opravy realizujem spravidla do 2-3 dni. Zasialat sa da aj rychlejsie kurierom.
Cena zavisi od rozsahu poskodenia tych servomotorov, ale to mozme prebrat cez sukromnu spravu.
dsvatos
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od dsvatos »

Ještě mě napadá..

Rozdíl u otáčkoměru a u tachometru se zvětšuje s rostoucí hodnotou. Při tachometrových 50 Km/h jedu skutčně 55 (dle radarů), ale v tachometrových 100 už jedu odhadem tak 120. To stejné otáčky. Na volnoběh je rozdíl tak 100 otáček, na maximum už asi 700 (ukazuje 5300, mělo by být asi 6000-6100).

Takže obyčejné přestavení ručiček nepomůže. Jde to nějak přeprogramovat, nebo překalibrovat?

Díky.
ACDC
Klubové ID: 2156

#7 Příspěvek od ACDC »

V menu palubovky se můžeš podívat na otáčky a rychlost a porovnat to s rafikama.
dsvatos
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od dsvatos »

Displej je skoro nečitelnej..
airbone

#9 Příspěvek od airbone »

dsvatos píše:Ještě mě napadá..

Rozdíl u otáčkoměru a u tachometru se zvětšuje s rostoucí hodnotou. Při tachometrových 50 Km/h jedu skutčně 55 (dle radarů), ale v tachometrových 100 už jedu odhadem tak 120. To stejné otáčky. Na volnoběh je rozdíl tak 100 otáček, na maximum už asi 700 (ukazuje 5300, mělo by být asi 6000-6100).

Takže obyčejné přestavení ručiček nepomůže. Jde to nějak přeprogramovat, nebo překalibrovat?

Díky.
Tie hodnoty su nastavene od vyroby a pochybujem zeby sa tieto nastavenie len tak stratili. Budik rychlosti ukazuje stale o nieco viac, ako je realna rychlost ale ta odchylka je pri nizsich rychlostiach tak 3-4km a pri vyssich rychlostiach nad 130/140 moze byt maximalne tak 6-7km max. Je zbytocne to takto hodnotit ak mas poskodene tie servomotory atd... Musi to byt v poriadku a potom sa da spravit kalibracia. A aj skontrolovat cez sevisne menu a diagnostiku - su hodnoty V (realna rychlost) a Vanz (indikovana rychlost) a to musi sediet. To viem vsetko spravit. Ale ukazovat to moze zle aj vtedy (predovsetkych rychlost, otacky nie) ak su budiky z ineho vozidla a nespravne nakodovane, napriklad ak by boli z E53, kde je iny faktor signalu rychlosti. Da sa to zistit jednoducho tak, ci je v tych budikoch zapisany spravny VIN.
dsvatos
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od dsvatos »

Airbone:
Koukal jsem na nabídku tvých repasovaných budíků. Když mám rok výroby 99, to už tam napasovat ty tvoje poslední v nabídce bez IKE (nevím co to je) asi napasovat nepůjdou, co? Pochopil jsem dobře, že bys mi je pouze poslal, já nacvak a fungovaly by? Ale zřejmě budu mít asi tu novější verzi, měl bych je vyndat a podívat se..

P.S. A ty z E38 jsou jinačí? vypadají stejně..
airbone

#11 Příspěvek od airbone »

dsvatos píše:Airbone:
Koukal jsem na nabídku tvých repasovaných budíků. Když mám rok výroby 99, to už tam napasovat ty tvoje poslední v nabídce bez IKE (nevím co to je) asi napasovat nepůjdou, co? Pochopil jsem dobře, že bys mi je pouze poslal, já nacvak a fungovaly by? Ale zřejmě budu mít asi tu novější verzi, měl bych je vyndat a podívat se..

P.S. A ty z E38 jsou jinačí? vypadají stejně..
Nebudu, s IKE modulom sa davali do rv 05/97 cca.Ty uz budes mat tie ktore maju vsetko integrovane v sebe.
Tie pre E38 nie su rovnake, maju iny palivomer pre vacsiu nadrz a hore na kryte nemaju vysek pre skrutku ako E39kove, kam prechadza skrutka co drzi plastovy kryt okolo budikov.
Odpovědět