Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

E90 325i N52 problém s DSC

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Odpovědět
Zpráva
Autor
radekc

E90 325i N52 problém s DSC

#1 Příspěvek od radekc »

Zdravím vás, po delší době bez BMW jsem pořídil E90 325i n52 a měl bych pár dotazů, od koupě jsem celkově ujel cca 300km, takže zatím se seznamuju a testuju spolehlivost.

Chtěl bych požádat o rady s dnešním problémem.
Dnes naštěstí jen 2 km od baráku se mi rozsvítily kontrolky viz. foto, společně s rozsvícením kontrolek se spustily stěrače a nešli vypnout :roll: , blinkr se automaticky nevypínal, rychloměr neukazoval, po vyjmutí klíčku se nezamkl zámek volantu. Při dalších několika startech pořád svítí to samé, po chvílí nekontrolovaně stírají stěrače, volant po vyjmutí nezamyká pořád.
Obrázek

Co tomu předcházelo: jízda 20 km do vedlejšího města a zpět. Ještě předtím nahuštění pneu vepředu na 2,4, vzadu 2,8, předtím bylo všude 1,7 (neudělal jsem inicializaci kontroly tlaku) a připojení nabité baterie, nabíjel jsem mimo auto, takže bylo 24 hod bez připojené baterie. Chtěl jsem zjistit stáří baterie a rovnou ji dobít, jezdím málo, takže se moc nenabije...
Mám diagnostiku ISTA+, se kterou teda ještě moc neumím, ale vyčíst chyby není problém, tak přikládám výpis:
Obrázek
Naposledy upravil(a) radekc dne sob 06.10.2018 13:50, celkem upraveno 4 x.
JaraX
Kontaktovat uživatele:

Re: E90 325i N52 problém s elektrikou

#2 Příspěvek od JaraX »

- chyby jsi nevložil, takže z toho nic nepozname
- nabíjet baterku mimo auto je základní chyba, tydle auta se nabíjí vždy přes zapojenou baterku, aby auto vědělo kolik jsi dobil, idealní je ted teda nastavit registraci baterky, která beztak byla dřív vyměněná a není zaregistrovaná
- ta chyba vypadá na různé věci, diag pomůže, možná jsi tím připojením baterky vyvolal proudovou špičku, neprohodil jsi nahodou kontakty byt jen na maličky okamžik?
- bohužel i takové 325i co žerou 10l na 1000km se najdou, ale ten motor je už na vyhození, ale chyba může být i v separatoru, gufera ventiů atd. nemusí to být nutně na spodku. každopádně kdyby to žralo tolik olej, tak už by to modře kouřilo.
- zační tím že budeš víc sledovat stav oleje, prostě na to občas mrkneš za jízdy abys viděl jeslti je ten stav pouze klesající nebo to aji někdy přibývá a je to měrkou
- na měrce bych nic nečistil, prostě bych koupil origo BMW! novou! je to stěžejní věc pro ten motor.
radekc

#3 Příspěvek od radekc »

Omluvám se, špatně jsem vložil foto, tak snad to teď už půjde. Registraci baterie udělám, jestli teda už není pozdě... Je tam originál BMW baterie, tak jsem chtěl podle nějakého označení na baterii zjistit, jestli je původní nebo už měněná... Nakonec jsem nic nezjistil. Přes Inpu jsem koukal, že tam žádná výměna baterie zadaná nebyla. Kontakty jsem na 100% ani na okamžik neprohodil :-)
radekc

#4 Příspěvek od radekc »

Tak návštěva servisu mě asi nemine, vůbec nekomunikuje DSC jednotka, je pravděpodobný, že umřela nebo spíš nějaké relé nebo problém s napájením? Kromě toho blbnou stěrače, po vložení klíčku se spustí, nejdou vypnout a po nastartování se vypnou a nejdou zapnout :roll:
Obrázek
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od JaraX »

nebo něco zkratuje ten PT-CAN, připadně jinou sběrnici po které komunikuje SZL a modul stěračů
HonzaX

#6 Příspěvek od HonzaX »

stěrače se spustí protože jednotka JBE která má nastarosti ovládání stěračů nemá informaci o tom jak je nastavena páčka stěračů. Tahle informace se překládá v jednotce DSC ze sběrnice F-CAN kterou je spojena jednotka DSC a SZL na sběrnici PT-CAN. Když vyřešíš problém s DSC tak bude vyřešen i problém se stěrači. Změř napájení jednotky DSC, sběrnici a Wakeup signál. pokud vše bude OK, tak vyměň jednotku DSC. Občas se stane že odejde při nějakým napěťovým šoku.
radekc

#7 Příspěvek od radekc »

Díky za radu, příští týden se mi na to mrkne autoelektrikář, já jsem jen zkontrolovat pojistky. Nicméně je to dobrá zpráva s těma stěračema, myslel jsem, že to bude další problém nezávislý na DSC, to samé doufám nefungující multifunkce na volantu.
HonzaX

#8 Příspěvek od HonzaX »

Multifunkce je ten stejný problém, tam informace jdou stejnou cestou. SZL->F-CAN->DSC->PT-CAN->JBE->K-CAN.
Takže až bude funkční DSC, budou všechny ostatní věci který jsou na to navázaný také OK.
radekc

Re: E90 325i N52 problém s DSC

#9 Příspěvek od radekc »

Tak na elektrikáře stále čekám, sám jsem proměřil na konektoru do DSC napájení a kostru, vše v pořádku, na proměření sběrnic nemám znalosti...

Měl bych teda ještě dotaz. Můžu připojit na otestování kabeláže jinou DSC jednotku bez připojení brzdového vedení? Nepoškodí se tím?
HonzaX

Re: E90 325i N52 problém s DSC

#10 Příspěvek od HonzaX »

Připojit jinou jednotku můžeš, nic se tím nepoškodí. Jen jde o to aby byla stejná. :D
Odpovědět