Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Hučení

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Odpovědět
Zpráva
Autor
millan

Hučení

#1 Příspěvek od millan »

Zdravím,přezul jsem na letní pirelli runflaty a
začalo se mi od zadní části podvozku ozývat
hučení,nad 100km/h to hučí méně,na zimákách
to nedělalo,ani na minulých gumách.Ještě mám stupidní dotaz,točí se kardan na nrutrál?
Sorry ;)
TANN3R

Re: Hučení

#2 Příspěvek od TANN3R »

Hučet může pneu, nebo se víc projevilo chycené ložisko se změnou šířky/et disku. Kdo tomu trochu rozumí, měl by poznat, co hučí..

Ještě k tomu kardanu, ten se samozřejmě točí vždy, když je auto v pohybu nebo se točí kola, takže při vyřazení za jízdy se točí a při stání se netočí.
millan

#3 Příspěvek od millan »

Dík,také jsem si to myslel,vyměním ložisko na
kardanu i na rozvodovce.
TANN3R

#4 Příspěvek od TANN3R »

Já myslel ložisko v kole, jiné ložisko se ti neprojeví po výměně kol. Ale pořád je nejpravděpodobnější, že hučí pneu..
millan

#5 Příspěvek od millan »

Projedu to s mechanikem a uvidíme,dám vědět
bobosnow

#6 Příspěvek od bobosnow »

Čau chlapi, tak mam taky problém s hučenim. U mě to ale hučí v menších rychlostech a když vymáčknu spojku, tak hučí pořád a v prudký zatáčce pod plynem začlo klepat od zadního kola. Vůle v diferáku taky je, ale oil sem vyměnil. To hučení je teď větší. Jaký ložiska vyměnit? E46 318i
czNEWMANcz

#7 Příspěvek od czNEWMANcz »

U mě na E90 hučel diferák, projevovalo se to už od malých rychlostí, nejvíc mezi 50-70 km/h. Při vyšlápnutí spojky se to nijak neměnilo. Řešení repas difu (ložiska) nebo výměna. Osobně jsem měnil celý dif.
bobosnow

#8 Příspěvek od bobosnow »

No hučí to i na neutral z kopce takřka z 0-90km/h a ještě sem si všimnul že to reaguje na 5.st při 80km/h když na to šlápnu tak začne hučet víc, uberu plyn tak míň. Tak nevim asi to vyměnim všechno :D
czNEWMANcz

#9 Příspěvek od czNEWMANcz »

Zvednout na hever a nastartovat s tím, že jeden bude uvnitř šlapat na plyn a řadit a druhý pod autem lokalizovat odkud to jde. Takhle jsem to řešil já. Hlavně bacha, všechno několikrát zkontrolovat a maximální opatrnost, je to dost o hubu, kdyby to sjelo...
bobosnow

#10 Příspěvek od bobosnow »

Tak to vypadá na diferák. Když sem točil kolem, tak v něm nějak loupe (cvaká). Někoho okolí Plzně, kdo dělá repas diferenciálů?
czNEWMANcz

#11 Příspěvek od czNEWMANcz »

Určité loupání/cvakání v difu je v normě, kor pokud to točíš jenom rukou a jen na jednom kole. Hučení difu se obvykle projeví až ve vyšší rychlosti, tzn. zvednout obě kola a současně je zkusit co nejvíc roztočit rukou, ležet pod autem a poslouchat, jestli to jde z difu. Osobně si myslím, že v ruce to téměř nemáš šanci poznat (soudím podle sebe, kdy po výměně difu se to při točení rukou chová naprosto stejně jako předtím, ale při jízdě je krásně ticho). Ideální je nastartovat a rozjet se "naprázdno" a dosáhnout kritické hodnoty, kdy se to v autě ozývá, ale jak jsem psal - dodržovat maximální opatrnost a jištění.
bobosnow

#12 Příspěvek od bobosnow »

Aha, tak ja to dělal právě jen rukou na jednom kole. Zkusim to dát na zdviž a rozjet. Ještě dotaz: půjde na 318i touring předface 87kw diferák z poface 105kw? Aby nemusely být jiné poloosy kardan atd? Četl sem tady třeba že dif z 320 nejde na 323.
czNEWMANcz

#13 Příspěvek od czNEWMANcz »

koukni na realoem, jaký tam je převodový poměr u obou motorizací a jestli je tam stejné tělo.
bobosnow

#14 Příspěvek od bobosnow »

Tak nakonec to bylo ložisko v kole ;) a ještě jedno zvláštní hučení mam - reaguje to na plynový pedál, když sešlápnu plyn začne něco hučet někde vepředu jako mezi převodovkou a motorem a když plyn pustim a brzdim motorem, tak to ztichne. A je to slyšet ikdyž se jen malinko dotknu plynu jen ho polechtam ani skoro nešlápnu tak se to rozhučí. Asi zase nějaký ložisko? Kardanu, převodovky?
bobosnow

#15 Příspěvek od bobosnow »

Tak teď jak začlo mrznout, tak to hučení je o dost víc slyšet. Když se ohřeje, tak je to lepší. Reaguje to huční na na plyn. Ty jo co to může být? Olej v difu se měnil, v převodovce taky.
bobosnow

#16 Příspěvek od bobosnow »

Nejvíc je to slyšet na 5st. při rychlosti kolem 110km/h (100-120km/h). Když pustím plyn a brzdim motorem ticho, sešlápnu spojku taky ticho. Zrychlim přes 120km/h tak to taky přestane. Víte někdo?
Odpovědět