Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
bmw e90, e91
-
- Kontaktovat uživatele:
bmw e90, e91
Ahoj. Chci Vás poprosit o radu jaký vybrat motor do e90 nebo e91. jde mi spíše o spolehlivost a případně do jakého kilometrového nájezdu hledat. Chci nakoupit v Německu tak abych věděl po čem koukat. Moc děkuji.
Re: bmw e90, e91
Zdravim. Záleží, jak budeš auto používat. Jezdil by si krátké trasy kolem komína nebo hlavně dálky mimo město? Roční nájezd máš cca kolik? U E9x patří k nejspolehlivějším motor N52, který se dával do modelu 325i a 330i tuším nějak do března roku 2007. Pak se pomalu přecházelo na motor N53, který už složitostí a spolehlivostí připomíná spíš naftu. Na tohle téma je tady toho spousta, tak stačí jen trochu hledat.
určitě N52
den co den je mensia pravdepodobnost zohnat n52ojku v 3l (a to sme este nezacali vraviet o vybave a slusnom stave)
Podle mě ideál je 330i (motor N52, N53) případně nejsilnější 335i (motor N54), když pominu M3. Kilometrový nájezd bych zatím neřešil. Spíš napiš, jaký máš rozpočet. Mnohem více cenu ovlivní třeba výbava. Jsou to starý pekáče, ale cenu si drží stále vysoko.dzusik píše:Ahoj. Chci Vás poprosit o radu jaký vybrat motor do e90 nebo e91. jde mi spíše o spolehlivost a případně do jakého kilometrového nájezdu hledat. Chci nakoupit v Německu tak abych věděl po čem koukat. Moc děkuji.
Já před dvěma lety sháněl pěknou 330i E90 s m-paketem, manuálem a nějakou lepší výbavou. Už tenkrát jsem nepochodil.
Jinak za mě skvělá volba! Pokud se teda podaří něco sehnat.
Obecně ty benzínové šestiválce z trhu zmizely, nejen N52. Ono se jich ani tolik nevyrobilo, v porovnání s dieselem nebo chcíplejma benzínama.kompre píše:den co den je mensia pravdepodobnost zohnat n52ojku v 3l (a to sme este nezacali vraviet o vybave a slusnom stave)
Naposledy upravil(a) JayFader dne stř 13.09.2017 08:21, celkem upraveno 1 x.
- pavproch
JJ, neska sem byl donucen objednat kolegovi nové auto s AT, protože kombinace: kombík, benzín, 4-hrab a manuál už prostě díky připičatělému bruseli (podle vzoru prdel) prostě NENÍ...... takže mi z teho vyplývá že se o svojeho firemního brambora musím starat víc než o vlastního.... 6 let/240tis km ... a budeme generálkovat.... zgruntu....
Už na tom pracuju..... myslím, že pod strom dostane nový drivetrain... komplet..... 

Jen jsem tak kouknul, jestli by se našly nějaké ty E90 s N52 a manuálem (xenony, aut. klima a sportovní sedla)... První bez navi, ale výbava klasika, možná to bylo trochu opravované. Druhý je top. Je vidět, že si toho majitel taky cení. To je vše, víc toho v Německu není. Nebral jsem xDrive a automat. Podle mě cena dál poroste.
https://www.mobile.de/cz/Osobn%C3%AD-v% ... 16803.html
https://www.mobile.de/cz/Osobn%C3%AD-v% ... 01958.html
https://www.mobile.de/cz/Osobn%C3%AD-v% ... 16803.html
https://www.mobile.de/cz/Osobn%C3%AD-v% ... 01958.html
Čau, jsem tu nový, o BMW nic nevim. Nicméně mě naprosto uhranula E91
Už delší dobu po ní toužím, teď jsem o tom zase začal přemýšlet. Podmínka je benzín, kombi a manuál. Nemusí to byt ta nejrychlejší nejvybavenější raketa, taky bych chtěl z Reichu. Rozpočet není úplně neomezený, takže je otázka - dá se sehnat ve slušném stavu kolem nějakých 7-8k €?? Podle fotek vypadají některý fakt super, těžko říct, jaká je skutečnost. Stačí mi i 318i nebo 320i. Jak je to se spolehlivostí u těhlech motorů?
EDIT: co jsem zatím přečetl, tak i kdybych chtěl naftu, tak stejně 3litr, který je cenově úplně někde jinde stejně jako 3l benzín. Takže si s tímhle rozpočtem asi budu muset nechat zajít chuť.

EDIT: co jsem zatím přečetl, tak i kdybych chtěl naftu, tak stejně 3litr, který je cenově úplně někde jinde stejně jako 3l benzín. Takže si s tímhle rozpočtem asi budu muset nechat zajít chuť.
-
- Kontaktovat uživatele:
Nechapu co vas vede k tomu poridit ctyrvalcovy benzin. Nejede to, zere to, sere se to. Zlata nafta.
Naftu mám teď, nevyužiju ji - nemám takový nájezd. Plus u nafťáka je přece mnohem víc věci, co se můžou posrat než u atmosféry?
no ale ty 4 válce benzínový jsou poruchový jak nafta, teda v E90, ve starších modelech jsou OK.
6válce (bez přímovstřiku tzn N52) jsou spolehlivé, ale 4 válce ne.
6válce (bez přímovstřiku tzn N52) jsou spolehlivé, ale 4 válce ne.
Samozřejmě bych taky radši 6valec, bohužel v mé cenově relaci je jich jenom pár a za tu cenu asi nebudou v nejlepším stavu. Tak se zeptám ještě jinak - po kterém naftovém motoru pokukovat v cenové relaci 7-8k €? Předpokládám, že problemovy neregenerujici se DPF filtr za 50000 Kč je asi ve všech.
za 7 s přehledem koupíš krásnou vybavenou 325i, ale chce to čas, už jsme jich dovezli několik.
Fakt? Tak fajn. A to chci ten motor N52 že jo? Kolik má kW, abych věděl, jestli je to ten správný? Díky
A tam je teda co za bolesti? To je taky neprimovstrik že jo, takže jen dvě lambdy, žádný blby nOX?
A tam je teda co za bolesti? To je taky neprimovstrik že jo, takže jen dvě lambdy, žádný blby nOX?
N52, 160kW, ale pozor, 325i může být i N53 160kW, chce to vždy ověřit podle vinu.
N52 je nepřimovstřik, obyč kat, 4x lambda, žádnej nox
N53 je přímovstřik, složity čerpadlo,složity vstřiky, Nox, oxidační katalyzator atd. atd.
N52 je nepřimovstřik, obyč kat, 4x lambda, žádnej nox
N53 je přímovstřik, složity čerpadlo,složity vstřiky, Nox, oxidační katalyzator atd. atd.
A podle roku? N53 až konec roku 2007?
zhruba tak, ale jistota to není
Občas je v inzerátu vidět obsah. N52 má v 325i 2.497ccm, N53 má 2.996ccm
V8 power
BMW 650i LCI Spacegrau
Top down
BMW Z3 2.8i Arktissilber
Calming machine
BMW R1150R Atlantablau