Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

spínač světel e61

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
dzusik
Kontaktovat uživatele:

spínač světel e61

#1 Příspěvek od dzusik »

Ahoj.

Jen takový dotaz. Co znamená když dám ovladač světel na automatiku tak se na ovladačí v té poloze rozsvítí taková zelená malá tečka. Mě se jen stává, že někdy prostě svítí a někdy zase bliká.
Nevím co to tedy znamená. :D

Děkuji
starML Člen Klubu
Člen Klubu
Klubové ID: 659

Re: spínač světel e61

#2 Příspěvek od starML Člen Klubu »

Obrázek
Ty spínače mají různá provedení, ale bavíme se jen o té zelené LEDce. Pokud to přepneš vlevo, jak je na obrázku, tak je aktivní automatické rozsvícení, podle toho, jak to vyhodnotí světelný senzor. A pokud dojde k rozsvícení světel, tak to je signalizováno tou LEDkou, která svítí nepřerušovaně. Pokud LED bliká, nastala nějaká závada, kterou je třeba zjistit. Např. se paraboly nenastavili podle snímače zatížení vozidla nebo nefunguje jejich natáčení do směru jízdy (při pomalé jízdě).
:D
dzusik
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od dzusik »

Moc děkuji za vysvělení.
když to mám na této poloze tak mi světla svítí pořad i když jen zapnu zapalování. To je normální?
starML Člen Klubu
Člen Klubu
Klubové ID: 659

#4 Příspěvek od starML Člen Klubu »

- když je ten přepínač vlevo, jako na obrázku výše, tak se po zapnutí zapalování mají automaticky zapnout světla pouze pokud je tma, ale můžou se rozsvítit i v tmavé garáži,
- poloha úplně vpravo je určena na trvalé svícení,
- z toho vyplývá, že v nastavení ovládání automatického svícení je chyba, proto ta LED někdy bliká,
- bylo někdy měněno čelní okno, je tam ten světelný a dešťový senzor, je zapojený?
Obrázek
https://www.ebay.com/p/BMW-E61-535d-Tou ... 1114645259
mi00wa

#5 Příspěvek od mi00wa »

dzusik píše:Moc děkuji za vysvělení.
když to mám na této poloze tak mi světla svítí pořad i když jen zapnu zapalování. To je normální?
Ty máš předFL ? Ještě si taky zkontroluj v iDrive nastaveni> Light> day runing light > zašktrnuto
Odpovědět