Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 
E65 - Auto P
E65 - Auto P
Zdar,
u me v aute, kdyz zapnu AutoP a rozjizdim se z kopce dolu, tak jak slapnu na plyn a auto najednou odbrzdi, tak to skubne. Do kopce, nebo na rovine je to v pohode, ale z kopce je to fakt neprijemny.
Principialne si dovedu vysvetlit proc - je tam tah na ty kola, ventil pak otevre, tlak prudce klesne, auto skubne. Ok.
ALE nedavno jsem jel s tatovo e70 a jemu to nedela. Proste pridam a to auto se hezky pomalu rozjede...
Tak se chci zeptat, jak je to u vas? Je to vlatnost e65, nevo tam mam neco v <>?
u me v aute, kdyz zapnu AutoP a rozjizdim se z kopce dolu, tak jak slapnu na plyn a auto najednou odbrzdi, tak to skubne. Do kopce, nebo na rovine je to v pohode, ale z kopce je to fakt neprijemny.
Principialne si dovedu vysvetlit proc - je tam tah na ty kola, ventil pak otevre, tlak prudce klesne, auto skubne. Ok.
ALE nedavno jsem jel s tatovo e70 a jemu to nedela. Proste pridam a to auto se hezky pomalu rozjede...
Tak se chci zeptat, jak je to u vas? Je to vlatnost e65, nevo tam mam neco v <>?
-
- Klubové ID: 482
- Kontaktovat uživatele:
Re: E65 - Auto P
škubnutí je subjektivní, špatně se přenáší přes internet, mě všeobecně na auto P vadí že to není tak komfortní jak noha, tak to moc nepoužívám, ale todle nevím.
ale teoreticky to možny je, když DSC detekuje že jsi z kopce dolů a prostě to auto má hodně snahu se rozjet samo tak třeba o to víc drží brzdu.
my tu ale kopce nemáme, ale nedávno jsem tam u vás na jednom parkoval a hrozně divně se na mě lidi dívali
tady to bylo
https://www.google.cz/maps/@50.2297513, ... 424!8i4712
ale teoreticky to možny je, když DSC detekuje že jsi z kopce dolů a prostě to auto má hodně snahu se rozjet samo tak třeba o to víc drží brzdu.
my tu ale kopce nemáme, ale nedávno jsem tam u vás na jednom parkoval a hrozně divně se na mě lidi dívali

tady to bylo
https://www.google.cz/maps/@50.2297513, ... 424!8i4712
Hmm tak se dim kdyz stojis uprostred pesi zony

Kazdopadne ok, pokud reknes ze to neni komfortni jako noha, ta to beru jako celkovej problem e65..... Protoze jak rikam, u me je poznat jak to drcne, ale u ty X5ky proste neni vubec rozdil jestli se rozjizdim na nohu nebo na autoP.

Kazdopadne ok, pokud reknes ze to neni komfortni jako noha, ta to beru jako celkovej problem e65..... Protoze jak rikam, u me je poznat jak to drcne, ale u ty X5ky proste neni vubec rozdil jestli se rozjizdim na nohu nebo na autoP.
Asi je to normální. Když je auto z kopce, tak to nemá plynulý náběh. Teda aspoň u mě. Musím mít hodně citlivou nohu. Je potřeba se s tím naučit a mít cit v noze. To samé, když popojíždím hodně pomalinku kvůli obrubníku, tak to občas zastaví, i když nechci. Při parkování to většinou vypínám, ale v kolonách a do kopce je to super. E70 to má třeba o level výš, je to přeci jen novější a tyhle blbinky jdou kupředu.
- Don
- Klubové ID: 1990
Clovek nesmi hned slapnout na plyn. Lehce tuknes do plynu, brdy povoli, automat zabere a po vterine teprve pridas. Je to pomalejsi nez normalne, ale neztratis komfort.
...Jeep Cherokee 3.0D | E39 523iAT | E66 745Li | E53 X5 4.4iA | E39 528iAT LPG | RR Vogue L322 4.2 Supercharged
To Don: To ja vim, to ja samozrejme delam. Ale proto jsem rikal, ze je to hlavne kdyz stojis z kopce, protoze jak tan automat tlaci tak hned jak se kola odbrzdi tak se to rozjede a proste to drcne...
Ale mozna to resi nejaka aktualizace FW? Kdy vysel posledni upgrade fw na e65, to nam asi rekne Jarax, co?
To Jarax: Btw pritelkyne ti zasadne rika "šnejček"
vzdycky kdyz reknu, ze neco na aute nefunguje jak ma tak ona hned "to zase pojedeš ke šnejčkovy?!"
dal jsem ji 15ti minutovou prednasku o tom, ze to neni šnejk ale Snejk, a že ten je v Praze, ale ze ja jezdim do Olomouce k Jaraxovi. Ona hmhm, ok, jasne, dobre.... a druhej den: "takže jedeš za tim šnejčkem, nebo jak?"

Ale mozna to resi nejaka aktualizace FW? Kdy vysel posledni upgrade fw na e65, to nam asi rekne Jarax, co?
To Jarax: Btw pritelkyne ti zasadne rika "šnejček"

-
- Kontaktovat uživatele:
to je ale urážka, to zní jako bych byl proti Snejovkovi nějakej malej žebráček 
ale já jsem mnohem lepší než Snejk, jelikož Snejk má jen kočky a já mam i křepelky, brojlery a prase
2015 - 12

ale já jsem mnohem lepší než Snejk, jelikož Snejk má jen kočky a já mam i křepelky, brojlery a prase

2015 - 12

-
- Klubové ID: 3633
Výstavní hedvábničku ještě 

-
- Kontaktovat uživatele:
jj hedvábnička je super a ted mám ještě brahmanku, ale je ještě malá 

K tomu kopnutí. A nesmějte se mi
Když stojí na rovině, je převodovka předpnutá směrem vpřed. To samé do kopce.
Když už stojí auto moc z kopce a auto jakoby předběhne otáčky převodovky vpřed a pak začne brzdit motorem, tak se musí všechny vůle na zubech posčítat a přesunout na druhou stranu zubu.
Mám na mysli něco jako když u manuálu odbrzdíš, dáš kvalt a autem cloumáš vpřed a vzad. Při vypnutém motoru, samozřejmě
To jediné mě logicky napadlo, když to tedy dělá jen z kopce a ne na rovině a do kopce.

Když stojí na rovině, je převodovka předpnutá směrem vpřed. To samé do kopce.
Když už stojí auto moc z kopce a auto jakoby předběhne otáčky převodovky vpřed a pak začne brzdit motorem, tak se musí všechny vůle na zubech posčítat a přesunout na druhou stranu zubu.
Mám na mysli něco jako když u manuálu odbrzdíš, dáš kvalt a autem cloumáš vpřed a vzad. Při vypnutém motoru, samozřejmě

To jediné mě logicky napadlo, když to tedy dělá jen z kopce a ne na rovině a do kopce.
-
- Kontaktovat uživatele:
ale ty nemáš autoP laiku
No nemám.
Ale zavřel jsem oči a představoval si všechny ty kolečka a zuby a hřídele od motoru až po náboje.
Pokud je na každým desetinka, na konci je třeba už milimetr.
No a v okamžiku, kdy auto začne předjíždět převodovku to může kopnout/hrknout/cuknout? Popiš to na papír.
Takže NE v okamžiku odbrždění.
A pak je ještě subjektivní pocit, každý jsme jinak citliví na zvuky a projevy v autě.
Pokud porovnává dvě auta na jednom kopci jeden člověk, tak bude něco v autě.
Pokud je to v okamžik odbrzdění, tak samotná brzda KO, kterou jsem samozřejmě NEVIDĚL ani z rychlíku.
Ano tipuji a dedukuji a rád bych tím třeba pomohl jak u dr. House

Ale zavřel jsem oči a představoval si všechny ty kolečka a zuby a hřídele od motoru až po náboje.
Pokud je na každým desetinka, na konci je třeba už milimetr.
No a v okamžiku, kdy auto začne předjíždět převodovku to může kopnout/hrknout/cuknout? Popiš to na papír.

Takže NE v okamžiku odbrždění.
A pak je ještě subjektivní pocit, každý jsme jinak citliví na zvuky a projevy v autě.
Pokud porovnává dvě auta na jednom kopci jeden člověk, tak bude něco v autě.
Pokud je to v okamžik odbrzdění, tak samotná brzda KO, kterou jsem samozřejmě NEVIDĚL ani z rychlíku.
Ano tipuji a dedukuji a rád bych tím třeba pomohl jak u dr. House

- Don
...Jeep Cherokee 3.0D | E39 523iAT | E66 745Li | E53 X5 4.4iA | E39 528iAT LPG | RR Vogue L322 4.2 Supercharged
Takže brzda to nebude. Ta se dá nasimulovat i cihlou.
"Přemýšlím nahlas"
- Znatelné trhnutí nemůže udělat poloosa ani kardan. Pak zbývá převodovka a nejvíc diferák. Nebo každý trochu a pak se to posčítá.
Tato vůle by se ale měla projevit i při řazení D/R a zpět a také trochu při přidání a ubrání plynu.
Chce to lepší popsat a ještě lepší vidět. To je takové tipování kdo se trefí jak psal Tanner
E 70 by měla mít asistenta z kopce. E 65 asi ne???? Pak těžký takto porovnávat.
Raději bych porovnal dvě E65, jestli to není běžný bez asistenta z kopce.
"Přemýšlím nahlas"

Tato vůle by se ale měla projevit i při řazení D/R a zpět a také trochu při přidání a ubrání plynu.
Chce to lepší popsat a ještě lepší vidět. To je takové tipování kdo se trefí jak psal Tanner

E 70 by měla mít asistenta z kopce. E 65 asi ne???? Pak těžký takto porovnávat.

Raději bych porovnal dvě E65, jestli to není běžný bez asistenta z kopce.
-
- Kontaktovat uživatele:
čím dál víc jezdím tou převlečenou E60, tak si říkám jak je E65 fakt dokonalé auto dotažené do detailu, jak moc se odlišuje od většiny produkce BMW. a čím dál víc obdivuju lidi co si koupí E60.Don píše:https://www.youtube.com/watch?v=OH8LTlJ4JeE
druha cast videa je jak funguje auto P
-
- Člen Klubu
- Klubové ID: 3773
Asi to sem nepatří, ale jen se chci zeptat zda to tak má E65, jako úmysl. Při couvání když couvám pomalu a "docuvávám" auto je tak chytrý, že mě zastaví 1-2cm od překážky, prostě nemám nohu už na brzdě auto stejně stojí. To byl úmysl z fabriky ?
X5 tohle neděláa taky má čidla na couvání.
X5 tohle neděláa taky má čidla na couvání.
-
- Kontaktovat uživatele:
to sem nikdy nezkoušel 

- Don
Na to jsem tedy nebyl dost odvazny
-
- Klubové ID: 3633
To se mi nějak nezdá, zkuste to někdo s papírovou krabicí
To by si přece cítil, že auto použije brzdu..Taky 1cm je na parkovací senzor v nárazníku přehnaná přesnost.

-
- Kontaktovat uživatele:
honem utíkejte někdo couvat na krabicu, zajímá mě to.