Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

naše 6er

Vše o o E24, E63/E64, F06, F12/F13, G32
Odpovědět
Zpráva
Autor
zddan01 Člen Klubu
Člen Klubu

Re: naše 6er

#21 Příspěvek od zddan01 Člen Klubu »

SA752, no to by mě taky zajímalo, jak to hraje, jsem zvědavej jestli to někdo má

otázka je, na co to auto chceš používat, celoročně s tím jezdit 2-3K km týdně po Evropě, na to bude 7 lepší, na to jsi to ale nekupoval, předpokládám;)

jo, a 7 bez střechy existuje... https://www.youtube.com/watch?v=Nx4bkvqoU4U
TANN3R

#22 Příspěvek od TANN3R »

Za mě:
- logic v 5er/6er pro mě nepoužitelná věc. Prostě to nehraje, takže 95% času je stlumenej na minimum. Jen aby tam prostě něco hrálo. V E65 sem to měl celou dobu naopak. Zas to ale byla pro mě jediná věc, na co sem se v tom autě těšil :D Ale aby nedošlo k omylu, bez Logicu bych 6er nekupoval. To obyč audio je už spíš na ostudu a naprosto nepoužitelny na cokoliv jinyho, než dopravní zpravodajství.

- sport. sedačky pro mě úplně super sezení. Ani po cestě 1000km+ v kuse mi nepřišly nepohodlny. Co mě naopak neskutečně začíná srát je absence odvětrání. Zas, v E65 sem používal většinu času a ani si neuvědomil, jak moc to usnadňuje život.

- CCC beru zas jen jako věc k nasrání a aby bylo co opravovat. Používám jen, když není vyhnutí..

- co se týká LPG, za mě jednoznačně ano. Nádrž se schová za sedačku, takže se jen trochu zkrátí jinak stejně nepoužitelnej kufr. Jediná nevýhoda plynu bude podle mě prodej, lépe řečeno lidi, co 6er shání. Hezky je to vidět i tady: - LPG nikdy, nevím proč/ LPG mi vadí, nevím proč/ LPG ničí motor, zatímco jízdou na benzín ho šlechtím.. Už tady chybí jen hromada prašivých opic s banánama :D

Za mě teda 6er je pohodlny gt, ktery navíc jizdníma vlastnostma převyšuje i mnohem lehčí auta hrající si vyloženě na sportovní (samozřejmě jen s dynamikem). Nevím, jak by mohla být pohodlnější, když je reálně komfortnější než 3er, 5er, X5/X6. Jediná komfotnější je jen a pouze 7er. Nutno samozřejmě srovnávat auta se stejnou specifikací. Tj. logicky E60 na standartním podvozku s 17" balónama bude komfortnější, než moje E63 na 19" runflat pneu.
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#23 Příspěvek od JaraX »

to je pravda, ted vždycky když pojedu s E64, tak si představím že jedu E60 a hned mi to přijde komfortní :D

jinak jsem právě zjistil že i 6er měla windshot a dokonce skládací, takže to je must have výbava. jen těch 14k se mi za něj nechce dát.
zddan01 Člen Klubu
Člen Klubu

#24 Příspěvek od zddan01 Člen Klubu »

co se týče pohodlnosti, mám přímé porovnání s E53 na standardním podvozku s 19" koly a opravdu E64, taky s 19" bez jakýchkoli úprav podvozku mi přijde při přejíždění nerovností, taková uskákanější, roztřesenější, možná, že je to vlastnost kabria, budu rád až mě někdo na našem minisrazu sveze v coupe a uvidím, jinak jízda po hladkém asfaltu je perfektní
dálkovou trasu jsem s tím zatím nejel, max nějakých 250 km, z toho 100 po D1 do Brna a to je utrpení v každém autě, v říjnu mě čeká 1300 km do Itálie, tak uvidíme

windshot se dá pořídit na ebay za cca 6K, zatím ho neřeším, vytáhnu zadní okno, musel bych ho pořád vyndavat, když vzadu vezu ty děti ;) navíc to vypadá divně

místo vzadu je v našem případě jen pro děti, mám 195 cm, ale ani jsem nepředpokládal, že bych tam chtěl někoho jiného vozit, ať si každý koupí svoje auto, za ty ceny dneska ;) Někde jsem četl, že cílová skupina pro E63/4 byli lidi 45 - 60 let a ty už nepotřebují někoho vozit... Možná proto soustředění na místa vepředu a vzadu jen do počtu na rozdíl od 3er...

O E90 cabrio jsem ani neuvažoval, nelíbí se mi kratší kapota, plechová střecha, nemá vzadu to vysouvací okno, takže ve 4 tam fouká, ceny za 335i jsou výš, takže taky nic a mimo BMW zbývá jen 911 997, ta je cenově úplně jinde vzadu bych tam ty děti na těch sedačkách jako z trolejbusu už fakt trápil, MB nic nedělá, první Jaguar XK se mi nelíbí, druhý je drahý, hlavně nevím, kde bych ho servisoval, to samé u Maserati, na to jsem ani nekoukal...

design e63/4 je nádhernej, jak exteriér, tak interiér, přiznám se, že jsem to auto vždycky přehlížel, přišlo mi hodně opulentní, takové zbytečné přehnané v porovnání se Z4, ale na druhý pohled si tu 6 člověk zamiluje a o to víc se pak líbí, vnitřní prostor taky paráda... (jasně je to jiná kategorie auta) takže za mě naprostá spokojenost, vybral jsem dobře:)
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#25 Příspěvek od JaraX »

MB dělá CL cabrio.
jinak 6er je z cabrii od BMW určitě asi nejlepší.
ten windshot za 6k není skladací a nejde dát do kufru, ja potřebuju do kufru.
to je věčnej problém co řeším u E36 cabria, jedeš ve dvou s windshotem a pak potřebuješ někoho svist a prostě není kam dát windshot.
zddan01 Člen Klubu
Člen Klubu

#26 Příspěvek od zddan01 Člen Klubu »

Ještě k LPG, za mě,

znemožním používání skibagu (ok, využiji to párkrát, ale chci mít tu možnost)
budu muset bastlit nějakou přepážku, aby nebyla vidět bomba,
kolik lidí tu umí v ČR udělat pěkně a hlavně dobře - JaraXi, začal jsi to radši dělat sám...
kde mě trápí spotřeba je město, jezdím do práce 6 km, na LPG to jede po kolika km?
kolik místa ta bomba s nějakým zakrytím zabere? V kabriu zbyde tak 200l místa v kufru, to už je málo... nešel by se tam ten windshot ;)
jak velká nádrž se tam vejde - dojezd? v mém případě asi nejmenší problém
parkování v podzemí - ok, zajedeš tam, ale já jsem takovej předpisovej, řídím rizika :) - začne tam hořet, pak tě budou někde popotahovat... jasně malá pravděpodobnost, ale není to můj styl...

hlavně, kdyby byl benzín za půlku, tak to vůbec neřešíme...

windshot, ok tady za 300€ nový, ale viděl jsem ho za nějakých 200€ použitý, ale je to nějaký měsic zpět...
https://www.ebay-kleinanzeigen.de/s-bmw ... dschott/k0

CL cabrio, jaký tovární označení to je?
TANN3R

#27 Příspěvek od TANN3R »

Do e63, co sme měřili, vejde 70l nádrž tak, že se nemusí nic upravovat. Tzn. dojezd +- jako na benzín, spíš trochu míň. Vejde tam v pohodě i větší, tuším 86l nádrž, ale už bude opřená o výplň na bocích kufru. Umístění hned za sedačkou, aby se kufr zmenšil co nejmíň.
Na 6km jízdu do práce je hlavně úplně jedno, jestli jedeš na benzín nebo lpg. Takhle žádny km nenajdeš, takže tě to trápit nemusí. Jinak v zimě počítej že s dobře udělaným plynem pojedeš min. půlku na benzín.
A benzín tady drahej není, jen vyděláváme málo :D
Howezina

#28 Příspěvek od Howezina »

na prani prihazuji fotky wozejka respektive jeho e63 :)
Přílohy
IMG_20170823_165232.jpg
IMG_20170823_165232.jpg (378.3 KiB) Zobrazeno 8685 x
IMG_20170823_165254.jpg
IMG_20170823_165254.jpg (205.66 KiB) Zobrazeno 8685 x
IMG_20170823_202546.jpg
IMG_20170823_202546.jpg (378.9 KiB) Zobrazeno 8685 x
e46 320i -> e90 325xi -> e63 650i ->?
Wozejk

#29 Příspěvek od Wozejk »

Dekuji mooc!!
Sweden

#30 Příspěvek od Sweden »

Moc hezký wozejk, pěkně se nám to tady rozjíždí, akorát bych vyhodil ty matný ledviny s tlustejma žebrama, pokud mě oči teda nešálí :D

Skoro 5dní jsem v té mojí "hajtře" neseděl, tak se dnes těším jak jí vytáhnu, projedu, umyju a zase schovám :lol:
E53 4.8is Individual + e70 4.8i M paket
Wozejk

#31 Příspěvek od Wozejk »

Sweden píše:Moc hezký wozejk, pěkně se nám to tady rozjíždí, akorát bych vyhodil ty matný ledviny s tlustejma žebrama, pokud mě oči teda nešálí :D

Skoro 5dní jsem v té mojí "hajtře" neseděl, tak se dnes těším jak jí vytáhnu, projedu, umyju a zase schovám :lol:
Ano budou tam origo je to v rozpracovanosti :D jeste m6 kola budou a sportsize sedaky.
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#32 Příspěvek od JaraX »

taky jsem pro origo chromovy
a výbava?

tady je výbava té mojí, pár duležitých věcí chybí, ale to se dodělá.
jako první bude asi retrofit CIC.
jaké retrofity máte na svých 6er a co chystáte?

Standard Equipment
255 Sports Leather Steering Wheel Sport-lederlenkrad
431 Interior Rr Vw Mirror W Aut Anti-d Innenspiegel,automatisch Abblendend
459 Seat Adjustm., Electr. W. Memory Sitzverstellung, Elektr.mit Memory
502 Headlight Washer System Scheinwerfer-waschanlage
522 Xenon Light Xenon-licht
534 Automatic Air Conditioning Klimaautomatik
540 Cruise Control Geschwindigkeitsregelung
548 Speedometer With Kilometer Reading Kilometertacho
785 White Direction Indicator Lights Weisse Blinkleuchten
851 Language Version German Sprachversion Deutsch

Options
205 Automatic Transmission Automatic Getriebe
217 Active Steering Aktivlenkung
229 Dynamic Drive Dynamic Drive
237 Dynamic Drive Package Fahrdynamikpaket
248 Steering Wheel Heating Lenkradheizung
302 Alarm System Alarmanlage
320 Model Designation, Deletion Modellschriftzug Entfall
387 Wind Deflector Windschutz
388 Softtop Black Verdeck Schwarz
423 Floor Mats, Velour Fussmatten In Velours
428 Warning Triangle Warndreieck
430 Interior And Exterior Mirror Packa Iinnen- Und Aussenspiegelpaket
436 Wood Trim Edelholzausfuehrung
441 Smokers Package Raucherpaket
464 Skibag Skisack
488 Lumbar Support Driver/front Passenger Lordosenstuetze Fahrer/beifahrer
494 Seat Heating F Driver/front Passenger Sitzheizung Fuer Fahrer/beifahrer
508 Park Distance Control (pdc) Park Distance Control (pdc)
524 Adaptive Headlights Adaptives Kurvenlicht
563 Lights Package Lichtpaket
593 Lt/aly Wheels/doubl Sp.120 Runflat/mixed Lm Raeder Doppelsp.120 Notl.mischb.
6UB Voice Input System Preparation Spracheingabesystem Vorbereitung
605 Telematic Preparation Telematik Vorbereitung
607 Teleservice Preparation Teleservice Vorbereitung
609 Navigation System Professional Navigationssystem Professional
612 Bmw Assist Bmw Assist
638 Car Telephone Professional Autotelefon Professional
672 Cd Changer Bmw For 6 Cds Cd Wechsler 6-fach
677 Hifi System Professional Hifi System Professional
698 Area-code 2 Area-code 2
8SA Country Spec. Release Of Navigation Laenderspez. Navi.-freischaltung
8SB Country Spec. Release Of Telematic Laenderspez. Telematikfreisch.
8SC Country Spec. Release Of Teleservice Laenderspez. Teleservicefreisch.
8SP Cop Control Cop Steuerung
801 Germany Version Deutschland-ausfuehrung
863 Europe/dealer Directory Service Kontakt-flyer Europa
879 German / On-board Documentation Deutsch / Bordliteratur
915 No Outer Skin Protection Aussenhautschutz Entfall
999 Order Control First Dealer Cars Auftragssteuerung Hea
zddan01 Člen Klubu
Člen Klubu

#33 Příspěvek od zddan01 Člen Klubu »

řešili jsme to tady
http://www.bmwklub.cz/forum/viewtopic.php?f=27&t=93968
nedávno jsem svůj první příspěvek updatnul, klidně tam můžeme s tímhle tématem přejít

výbavu mám stejnou, jen navíc SA442 držák na pití a SA481 sport sedačky, u tebe je nevidím...

CCC si nechám, zvyk jsem si a chci mít auto co nejvíc jak vyjelo z fabriky (oldschool :)), ten bluetooth 633 místo 638 tel professional je perfektní, veškeré ovládání přes idrive plus místo v loketce... tyhle dvě věci mě fakt trápily, nemuset hledat někde mobil, když někdo volá a mít relativně dobře přístupný místo na brejle, peněženku, pár drobností a mobil...

pokud bych to chtěl řešit dál, tak smarttop mudul, vyřeší hodně těch věci se střechou a oknama jak tam zmiňuju, dál softclose (CA nepůjde) a GTO 868 MHz plus FLA zrcátko (plus novější LMA) a nakonec ACC

a teď $$$
smarttop modul 9K
softclose 13,5K
FLA GTO zrcátko s frekvencí, co chci jsem našel jedno za 16K :(
ACC ???

takže na to peču, jiný auto s tímhle naštěstí nemám, tak mi to nechybí ;) a pro svůj jízdní režim to až tak nepotřebuju, ale je pěkný to mít, to bez diskuze

jo a co ty tvoje kola? jak si tvoji 6 vybavuju, tak na 6 origo nepatří, nebo ti ET sedí a neřešíš to?
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#34 Příspěvek od JaraX »

- sport sedačky mám, asi už taky retrofit
- otvírání střechy na dálku jsem si nakodoval, co dal umí ten smarttop co bych potřeboval?
- držák na pití doretrofitnu
- CCC je strašné, půjde pryč, jenže CIC není o moc lepší
- 633 si kdyžtak dodělam, spíš bych chtěl 638 v sedmě a 633 tak to asi prohodím, v sedmě s dvojityma sklama je 633 k ničemu
- GTO dodělám taky, ale nemam GTO vrata ale to neva :D
zddan01 Člen Klubu
Člen Klubu

#35 Příspěvek od zddan01 Člen Klubu »

smarttop umožňuje různý kombinace otevírání/zavírání střechy a oken jak zevnitř tlačítkama v autě, tak zvenku klíčem, i střechu např. na jeden dotyk, že nemusíš tlačítko držet, zavírání zadních/všech oken při jízdě na dotyk, což normálně nejde atd.
tady je trochu popis, někde jsem viděl i video
http://www.ebay.com/itm/mods4cars-STLFB ... 9D&vxp=mtr

zavírání střechy klíčkem se podařilo přes ohne_komfort_schl_fbd ?
já tohle zatím nemám, jen zavírání oken a sklopení zrcátek - delší držení lock na klíči a ve finále mi to vyhovuje, střechu v létě zavírám málokdy, vyhovuje mi od auta se staženou střechou a okny odejít, podržet klíč a vysunou se všechny okna, pokud bych aktivoval to zavírání střechy, tak se začne zavírat střecha, až pak vyjíždí okna... parkuju takhle ve většině případů, i před prací (v neveřejném areálu), jen pokud by začalo pršet, tak musím k autu, klič fyzicky do dveří, otočit doprava a držet dokud se nenatáhne střecha :(

držák pití - ještě je tam zadní ve středové konzoli, do toho se dá schovat ten přední, když ho tam nechceš mít... jen abys to měl tiptop ;)

u SA638 ale musíš mít druhou sim kartu v autě, to je dost nepraktický...

GTO jsem jednu dobu hrozně řešil, ale nesehnal jsem zrcátko, vše je na 434 nebo 315 MHz, chci tam dát bránu i alarm, obojí mám 868

Wozejk - moc pěkný:) ty kola to chce, styling 120, co máš ty jsem k autu taky dostal, ale podle mě nic moc, připrav se na to, že M6 styling 167 budou za balík, tak 50K, pokud je máš možnost sehnat za míň, tak ti závidím:) taky bude nutné je dozapsat do TP, ale to už je drobnost
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#36 Příspěvek od JaraX »

tak a máme tu další kvízovou otázku, připlatili by jste si u koupě ojeté 645Ci 20 000 za navigací CIC s harddiskem nebo by jste radši sáhli po o 20k levnějším autě s CCC ?
Wozejk

#37 Příspěvek od Wozejk »

JaraX píše:tak a máme tu další kvízovou otázku, připlatili by jste si u koupě ojeté 645Ci 20 000 za navigací CIC s harddiskem nebo by jste radši sáhli po o 20k levnějším autě s CCC ?
Klidne i s ccc modulem a v pekne stavu bCh si priplatil:D
vita11 Moderátor
Moderátor

#38 Příspěvek od vita11 Moderátor »

Nad retrofitem CIC sem tam taky uvažuju, protože z té CCC občas rostu až do nebes (logika některých kroků a hlavně jak dlouho to startuje), ale jestli ta CIC není o moc lepší, tak na to asi peču :D Hlavně tunel na CIC ovladač je nesehnatelná věc a ten plastový workaround mě uplně nezaujal.

Ale pokud bych narazil na hezkou koženou palubovku za rozumný peníz, tak do ní určitě pujdu. Je to skoro jediná věc, které mi ve výbavě chybí.

A trochu koketuju s M6 zrcátkama. Nechci ale M6 nárazníky a vytvářet kočkopsa se mi uplně nechce. Ty standartní zarcátka mě na druhou stranu vůbec designově nepasujou ke zbytku auta.
V8 power :twisted: BMW 650i LCI Spacegrau
Top down 8-) BMW Z3 2.8i Arktissilber
Calming machine :) BMW R1150R Atlantablau
Obrázek
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#39 Příspěvek od JaraX »

to řešíš to samy co já, já zas mám skladem LCI nárazník a muj preLCI má už praskliny, tak mě napadlo dát LCI, ale nechat předface světla a zbytek auta, a to by byl taky kočkopes.
vita11 Moderátor
Moderátor

#40 Příspěvek od vita11 Moderátor »

Tak ještě sehnat ty LCI světla :D
V8 power :twisted: BMW 650i LCI Spacegrau
Top down 8-) BMW Z3 2.8i Arktissilber
Calming machine :) BMW R1150R Atlantablau
Obrázek
Odpovědět